Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kurtinaitis: "Neēdīšu boršču, ja kāds man stāvēs aiz muguras"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kurtinaitis: "Neēdīšu boršču, ja kāds man stāvēs aiz muguras"
Rims Kurtinaitis: 4-0 bilance VTB līgā
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Kad zaudējam, nevaru aizmigt divas diennaktis. Tagad nevaru aizmigt arī pēc uzvarām. Kopā ar Ramūnu Butautu esam treneri un zinām, ka jābūt gataviem tādām lietām. Uzskatu, ka VEF norakstīt ir pāragri. Komandai ir labas izejas pozīcijas Eiropas kausā un jāturpina cīnīties," pēc ceturtās uzvaras izcīnīšanas VTB līgā Maskavas apgabala "Khimki" galvenais treneris Rims Kurtinaitis centās uzmundrināt Rīgas basketbolistus.

Krešimirs Lončars, "Khimki" centra spēlētājs

"Zinājām, ka VEF komanda parakstījusi labus spēlētājus. Mūsu mērķis ir labi spēlēt aizsardzībā un šodien tas izdevās. Mēs apturējām Rīgas uzbrukumu, tāpēc esmu priecīgs par paveikto. Labi spēlējam jau 4-5 spēles pēc kārtas, bet 80-90 punktus spējam samest gandrīz vienmēr."

Rims Kurtinaitis, "Khimki" galvenais treneris

"Starpsezonā cīnījāmies ar līdzīgām problēmām kā VEF. Nomainījām sešus spēlētājus un turpinām būt labāka snieguma meklējumos. Otrkārt, mums neveicas ar savainojumiem. Aizvakar treniņā spēka uzbrucējs Ņikita Balašovs pārrāva Ahileja cīpslu, jau Rīgā nopietnu savainojumu guva Augustīns. Šo iemeslu dēļ no Maskavas izsaucām vēl negatavo Polu Deivisu.

Trenera karjerā nekad mēneša laikā neesmu zaudējis sešus vadošus spēlētājus, tāpēc esmu ļoti priecīgs par mūsu agresīvo spēli aizsardzībā. Labi aizsargājāmies gan kā komanda, gan viens pret vienu. Tikai ceturtajā ceturtdaļā ielaidām dažus brīvus tālmetienus, taču kopumā aizvadījām labas 40 minūtes.

VEF oktobrī izdevies piesaistīt labus spēlētājus. Nikss atnāca vēlu, Bajramovičs ir ļoti daudzpusīgs, pieredzējis basketbolists. Par viņa pašatdevi priecājos, kad viņš spēlēja pie manis “Lietuvos rytas” sastāvā. Nevajag izdarīt pārsteidzīgus secinājumus par Rīgas komandas sniegumu, vajadzīgs laiks un pacietība. Eiropas kausā komanda uzvarējusi 2 no 3 spēlēm, tātad pastāv priekšnoteikumi tālākai cīņai. Ramūnam novēlu uzvaras, spēlētājiem – veselību.

Kad strādāju Rīgā, man bija ļoti labas attiecības ar Edgaru (Jaunupu). Tādi paši savstarpējie kontakti izveidojušies Maskavā. Vasarā nomainījās kluba vadība, Maskavas apgabalam ir jauns gubernators, taču par attieksmi nevaru sūdzēties. Ja kāds man stāvēs aiz muguras un skatīsies, boršču neēdīšu. Kad komanda uzvar, visur ir labi. Svarīgi, ka, neskatoties uz pārmaiņām, esam spējuši komandā izveidot labu ķīmiju un savstarpējo sapratni. Vienīgais trūkums – Krievija vairs neņem pretī Lietuvas pienu.

Planiniča un Fridzona vietu komandā vēl neviens nav aizņēmis. Kopā ar Keisī Riversu mums aizgāja trīs atslēgas spēlētāji un vajadzēja nopietni meklēt pastiprinājumus ārējā līnijā. Ceru uz Peteri Koponenu, ka viņš kļūs par spēlētāju, kurš varēs uzņemties iniciatīvu galotnēs. Līdzīgā nolūkā parakstījām līgumu ar Marko Popoviču. Ir labi spēlēt ar jauniem spēlētājiem, taču uzvarām galotnēs vajadzīga pieredze un meistarība.

Trīs gadu laikā pret VEF bijušas 12 spēlēs. Rīdzinieki pierādījuši, ka spēj pieveikt jebkuru pretinieku un pagājušajā gadā ar vienu kāju bija Eiropas kausa “Top 8”. Tikai palīdzība no malas spāņu komandām (Valensijai un Bilbao) neļāva tikt tālāk. Ja viņus nepavilktu – tas bija labi redzams, ka lietas nenotika godīgi – VEF iekļūtu nākamajā kārtā.

Ramūns Butauts desmit gadus strādāja manā vārdā nosauktajā skolā Kauņā, izaudzināja Linu Kleizu, tāpēc ļoti cienu viņa darbu. Vakarā tiksimies un aprunāsimies, tad arī domāju viņu uzmundrināt. Pret VEF izturamies tāpat kā pret CSKA un Eirolīgas līmeņa komandām."

Dī Brauns (Dee Brown), "VEF Rīga" saspēles vadītājs

"Mocījāmies abās laukuma pusēs. Esmu vīlies par komandas un savu sniegumu šajā spēlē. Tagad mums jāaizmirst notikušais, lai spētu virzīties tālāk. Vienīgā labā ziņa, ka visi basketbolisti spēli pabeidza bez savainojumiem."

Ramūns Butauts, "VEF Rīga" galvenais treneris

"Pirmā puslaika beigās nospēlējām šausmīgi. Īsā brīdī zaudējām 12 punktus un pēc tam komanda salūza, ieskaitot līderus. Normālā situācijā 12-15 punktu pārsvars nav nekas, jo mūsdienu basketbolā to var pazaudēt vienā brīdī. Kad esam vadībā ar 15 punktiem, pats staigāju kā uz adatām. Šoreiz daži spēlētāji brīžiem nesaprata, kur atrodas. Tā spēlēt nedrīkstam. Rīt trenēsimies, bet pirms nodarbības būs ļoti nopietna saruna."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-11-03 20:18, pirms 10 gadiem
Atkal ar vefu izmazgāja Arēnu.

     [+] [-]

, 2013-11-03 20:22, pirms 10 gadiem
resnais putns rakstīja: Piemēram, kādu lielisku piespēli iedeva tas pats Pļavenieks Pasečnikam, spēles beigās...labs caurgājiens, slēpta piespēle...potenciāls ir un ja uzticētos gada, divu laikā būtu labs rezultāts un latviešu kodols...bet šitā mētāšanās ar 5 leģionāriem te, pēc tam tur...ne pie kā nenovedīs..
nespiid jaunajiem vairaak pa 5 min spelē nokapāt.. vie nalga butauts vai kāds cits trenneris... nepavilktu visticamāk... mazurs jau teica ka pasecņikam max 2 min ceturdalā pietiek spēka...2-3 gadi pie nosacijums ja nebus traumas un buus kaut cik neliels speles laiks.... bet visā visumā tev taisniiba

     [+] [-]

, 2013-11-03 20:35, pirms 10 gadiem
resnais putns rakstīja: Browns tikai vārdos ir kalnu gāzējs un attieksmes spečuks...bet laukumā to nevar redzēt...riskantas piespēles ko gandrīz vienmēr pārķer, nu es neredzu to attieksmi kāda tā bija Rowlandam, bet ko gan var gribēt no džeka, kam ir ne tikai basketbols, bet arī HIP HOP ieraksti CV...
Esmu pamanījis, ka Tu ļoti bieži vienkārši mētājies ar dažādiem nepamatotiem apgalvojumiem, šoreiz piemēram ''ko gan var gribēt no džeka, kam ir ne tikai basketbols, bet arī HIP HOP ieraksti CV...''

Spriežot pēc tavām zināšanām par basketbolu un sportu kopumā, šis basketbolists Tev varētu būt nezināms, bet arī viņam ir HIP HOP ieraksti, un es būtu diezgan priecīgs, ja viņš spēlētu VEF.

Iman Shumpert - Wikipedia, the free encyclopedia

Iman Shumpert ft. PhlyyB - Anarchy Official...

     [+] [-]

, 2013-11-04 00:15, pirms 10 gadiem
Lai tak ir šim kaut vai latviešu tautasdziesmu ieraksti CV. Bet kāpēc saspēles vadītājs lien vēderā pretinieka garajam, kad jāatdod piespēle? Kāpēc viņš uzreiz domā par savu metienu, kolīdz nesanāk pirmā iecerētā kombinācija? Kāpēc viņš faktiski gatava pick and roll vietā izvēlas aiziet uz stūri, kur viss uzbrukums tūlīt ir tūtē, jo divatā tur viņu vienkārši izspiež ārā? Kāpēc viņš gandrīz vispār neredz uzbrukuma iespējas caur garajiem, kad laukumā ir Iļjins vai Pasečņiks? Kāpēc viņam pret Himki ir 7 kļūdas un tikai 4 rezultatīvas piespēles? Pret ko tad viņš ir gatavs spēlēt? Par Pasečņiku runājot... viņš pat ļoti labi nospēlēja attiecībā pret viņam atvēlēto spēles laiku un to, kā viņš tiek laukumā izmantots. Jau pēc pirmajām šīssezonas VEF spēlēm secināju, ka VEF taktika attiecībā uz jauno čali ir - iemest upē un skatīties vai izpeldēs. Šitā tur nekā nebūs. Ja ko es arī visvairāk negribētu, tad tas ir redzēt, kā arī šis garais čalis paliek par mūžīgi perspektīvo līdzās Grafam, Skirmantam, Ciprusam un vēl dažiem. Visā pasaulē ar tādiem čaļiem strādā īpaši, individuāli, vēl jo vairāk, ja ir tāds augums. Saspēles vadītājam ir kārtīgi jāpadomā, kā atdot čalim bumbu visizdevīgākajā viņam pozīcijā, nevis atmet kaut kā bumbu 1:1 pret 10X pieredzējušāku spēlētāju,ņem un apspēlē. Ak neapspēlēji - pats vainīgs! Aizsardzībā - tas pats. Nu nenosegs viņš savos 17 gados 1:1 Lončaru. Tad varbūt vajag padomāt par citu aizsardzību, ja Anžejs ir laukumā. Bet ne jau tikai aizsardzībai centrs ar 2.15 domāts...