Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Armani atbalstu nemazinās: "Olimpia" budžets un mērķi arī nākamsezon būs augstākie

Andrejs Siliņš

Armani atbalstu nemazinās: "Olimpia" budžets un mērķi arī nākamsezon būs augstākie
Džordžo Armani un aktieris Rasels Krovs kādā no "Olimpia" spēlēm. Foto: LaPresse / Scanpix

Itālijas basketbola superkluba Milānas "Olimpa" prezidents Leo Dell'Orko norādījis, ka koronavīrusa izraisītā pandēmija neietekmēs kluba budžetu nākamajā sezonā, līdz ar to arī mērķi paliks līdzšinējie.

Laikā, kad daudzi runā par ekonomiskās krīzes ietekmi profesionālo uz sportu un konkrēti nākamo sezonu, ziņas no koronavīrusa Eiropas "galvaspilsētas" Milānas liecina, ka vismaz lielākajam valsts basketbola klubam problēmu nebūs.

Lai gan iepriekš tika ziņots, ka spēlētāji un treneri atteikušies no daļas atalgojuma, tas darīts nevis kluba labklājības saglabāšanas nolūkos, bet gan lai palīdzētu cietušajiem - nauda atvēlēta labdarībai un cīņai ar koronavīrusu. Kopumā komandas spēlētāji un treneri atteicās no viena miljona eiro, kas tika pievienots kluba īpašnieka Džordžo Armani jau atvēlētajai summai.

"Līdzjutēju klātbūtne ir viena no pamata daļām mūsu šovā. Bez viņiem nav vērts spēlēt. Tāpēc es vēlētos, lai spēles atsākas tad, kad arī līdzjutēji tās var apmeklēt, taču veselība ir pirmajā vietā," Dell'Orko norādīja, ka labprātāk sezonu nebeigtu ar mačiem bez skatītājiem. Eirolīga cer pabeigt sezonu tuvāko mēnešu laikā, bet A sērija sola pasludināt savu lēmumu līdz 10. aprīlim. Šobrīd "Olimpia" A sērijā ar 14 uzvarām 21 spēlē ieņem ceturto pozīciju, bet Eirolīgā ar 12 panākumiem un 16 zaudējumiem ir 12. pozīcijā, no labāko astoņnieka atpaliekot par tikai vienu uzvaru.

"Jebkurā gadījumā "Olimpia" atsāks spēlēt ar tādām pašām garantijām un nemainīgiem uzdevumiem - budžets un mērķi nākamsezon nemainīsies," apliecināja kluba prezidents.

Milānas klubs ir viens no bagātākajiem Eirolīgā - tā budžets šosezon tiek lēsts 31 miljona eiro apmērā. Vairāk ir tikai "Barcelona" (41), CSKA (40,7), Madrides "Real" (40) un Maskavas apgabala "Khimki" (33,3). Dairis Bertāns, kurš "Olimpia" pavadīja pusotru sezonu, intervijā Sportacentrs.com nesen izteicās, ka Milāna ir viena no, ja ne pati labākā komanda Eiropā tieši organizācijas ziņā.

Klubs pieder modes magnātam Džordžo Armani un kluba galvenais sponsors kopš 2004. gada bijis kāds no Armani izveidotajiem modes zīmoliem. Pats Armani, kuram šovasar apritēs 86 gadi, iegādājās klubu 2008. gadā. Armani bagātību ietekmīgākais pasaules biznesa žurnāls "Forbes" novērtējis 6,1 miljarda dolāru (ap 5,8 miljardiem eiro) apmērā, kas padara Armani par vienu no pieciem bagātākajiem cilvēkiem Itālijā un 173. bagātāko cilvēku pasaulē.

Izmantotie resursi:
https://www.gazzetta.it/