Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Maccabi" arī otrreiz pārāki par "Efes Pilsen"

Šodien ULEB Eirolīgas B apakšgrupas pēdējā spēlē izbraukumā Telavivas "Maccabi" basketbolisti ar rezultātu 83:68 uzvarēja turku "Efes Pilsen" vienību. "Maccabi" šī bija jau 7 uzvara 10 spēlēs.

Šī bija ļoti nozīmīga spēle abām komandām, jo abas B apakšgrupas tabulā atrodas plecu pie pleca. Pirms spēles gan turki, gan izreaļi varēja lepoties ar labām uzvarētu – zaudēto spēļu bilancēm, abas vienības 9 spēlēs bija izcīnījušas sešas uzvaras, kā arī katra 3 reizes zaudējusi. Abu šo komandu pirmajā dueli tieši tāpat, kā šodien pārāki, mājas spēlē bija Telavivas "Maccabi" basketbolisti.

Spēle iesākās ar nelielu mājinieku, "Efes Pilsen" basketbolistu izrāvienu, kas vēl minūti pirms ceturtdaļas beigām bija sasniedzis 8 punktu pārsvaru. Pirmā spēles ceturkšņa pēdējā minūtē "Maccabi" rādīja īstus brīnums, vispirms Deivids Blutentāls realizēja trīspunktu metienu, sekoja Halperna pustālais un kā punkts pirmajai ceturtdaļai nāca "Maccabi" amerikāņu aizsarga Vila Bainuma metiens gandrīz no centra līnijas, 22:23 turku labā.

Otrajā ceturtdaļa veiksmīgi iesākto turpināja viesi. Pēc Urugvajas izlases uzbrucēja Estebana Bapistas diviem divpunktu metieniem "Maccabi" bija ieskrējušies, nepilnu trīs minūšu laikā skrējiena rezultāts bija jau - 0:15. Spēles otrajā ceturksnī uzvarēja "Maccabi" un uz ģērbtuvēm devās kā uzvarētāji – 45:34.

Pēc pārtraukuma Deivida Blata trenētie "Efes Pilsen" basketbolisti centās atgūt zaudēto, bet vairāk par -8 viņiem neizdevās atgūt. "Maccabi" dominēja arī spēles beigās uzvarot arī trešo un ceturto spēles ceturtdaļu. Ar spēles beigu sirēnu tablo Stambulā rādija 83:68 "Maccabi" labā.

Rezultatīvākie uzvarētāju rindās bija amerikāņu leģionāri – Terenss Moriss un Markuss Faizers, abi uzbrucēji guva, katrs 16 punktus. Iespaidīga arī visas spēles Terensa Morisa statistika – uzbrucējs spēlēja bez atelpas visu spēli - 40 minūtes, guva 16 punktus un izcīnīja 19! atlekušās bumbas zem groziem. Savukārt zaudētājiem rezultatīvākais bija Džeimss Penss, kurš "Efes Pilsen" labā guva 30 punktus un izcīnīja sešas bumbas zem groziem, kā arī atdeva trīs rezultatīvas piespēles. Interesanti, ka no "Efes Pilsen" basketbolistiem tikai trīs spēlētāji guva vairāk par sešiem punktiem un arī sešus guva tikai viens.

Līdz ar to lielisku debiju Telavivas "Maccabi" galvenā trenera amatā piedzīvoja Zvika Šerfs. Ar šo uzvaru Izreālas čempionvienība izcīnīja savu septīto uzvaru desmit spēlēs.

Spēles protokols aplūkojams šeit.

ULEB Eirolīga
B apakšgrupa
1. Unicaja 8 – 2
2. Lietovos Rytas 8 -2
3. Maccabi 7 – 3
4. Efes Pilsen 6 – 4
5. Cibona 4 – 6
6. Armani Jeans 2 – 8
7. Le Mans 0 – 10
*Vieta, komanda, uzvaras, zaudējumi

Izmantotie resursi:
www.euroleague.net