Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Mesīna aicina starptautiskus turnīrus atlikt līdz pavasarim un pandēmijā izspēlēt vietējās līgas

Agris Suveizda

Mesīna aicina starptautiskus turnīrus atlikt līdz pavasarim un pandēmijā izspēlēt vietējās līgas
Etore Mesīna. Foto: imago images/ANE Edition/Scanpix

ULEB vadība ceturtdien aizvadīs telekonferenci ar Eiropas vadošo basketbola līgu amatpersonām par to, kā būtu vislabāk turpināt sezonu, un Milānas "Olimpia" galvenais treneris Etore Mesīna atklātā vēstulē aicinājis uz četriem mēnešiem apturēt visas starptautiskās sacensības, lai šajā laika posmā izspēlētu vietējos čempionātus un lieki nelidotu apkārt Eiropai.

"Dārgie basketbola draugi, pēc ilgām pārdomām esmu nolēmis paust vēstījumu katram, kurš būs gatavs atvēlēt piecas minūtes sava laika," Eirolīgas četrkārtējo čempionu citē portāls Eurohoops. "Man bijusi tā laime aizvadīt ilgus gadus starptautiskajā basketbolā: manas komandas to ir darījušas ar lepnumu un cieņu pret spēli un spēlējušas FIBA, Eirolīgas un ULEB virsvadībā. Par spīti tam, ka reizēm bijušas nesaskaņas, allaž esmu cienījis [FIBA ģenerālsekretāru] nelaiķa Stankoviča un Baumana kungu vadību un redzējumu. Ar lepnumu varu teikt, ka ilgus gadus esmu draudzībā ar [ULEB vadītājiem] Portelas un Bertumeu kungiem, un man ir bijis tas gods trenēt Van Den Špīgela kungu, pašreizējo ULEB prezidentu.

Dzīvojam ļoti nopietnā un izaicinošā laikā. Vairums Eiropas valstu valdību lēmumi ir centrēti uz karantīnas izsludināšanu sabiedrībā vai daļā no tās, lai aizsargātu cilvēkus no Covid-19. Katru nedēļu mums ir arvien vairāk spēlētāju, treneru un klubu pārstāvju, kuriem ir pozitīvas analīzes, un arvien vairāk un vairāk spēļu katrā valstī vai starptautiskās sacensībās tiek pārceltas. Starptautiskās ceļošanas grūtības nopietni pastiprina bažas par komandu un tiesnešu veselību. Drīz vairs nebūs brīvu datumu, uz kuriem pārcelt spēles. Arvien vairāk un vairāk sporta rezultātu būs atkarīgi no tā, kuram paveiksies vairāk, lai komandā būtu mazāk inficēto nekā sāncenšiem. Visu šo iemeslu dēļ un ar dziļu pazemību es, kā kaislīgs šā sporta veida fans, vēlētos aicināt mūsu līderus uz brīdi nolikt malā atšķirīgos viedokļus, kas viņus šķīruši pagātnē, basketbola un fanu labā sēsties pie galda un to nepamest, kamēr nav rasts risinājums.

Šobrīd vienīgā loģiskā izvēle šķiet Eiropas sacensību apturēšana un ļaušana nacionālajām līgām nākamo četru mēnešu laikā pabeigt savu sezonu, jo pārvietošanās valsts iekšienē būs vienkāršāka. Pēc tam varbūt martā vai aprīlī, cerams, varēsim pabeigt visus starptautiskos turnīrus, lai laicīgi sagatavotos olimpiskajām spēlēm. Un, iespējams, līdz tam laikam Covid-19 jau būs pieveikts vai vismaz ierobežots. Protams, arī televīzijām un sponsoriem būs jādod sava artava, taču kopīga nostāja no mūsu līderu puses noteikti palīdzētu pārliecināt arī viņus.

Dalībnieku veselība un sacensību integritāte ir prioritāte, un mēs, kā fani, būsim mūžīgi pateicīgi mūsu līderiem par pieņemtajiem lēmumiem."

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/eurole...

  -2 [+] [-]

, 2020-11-02 12:34, pirms 3 gadiem
Vēlviens masu psihozes upuris

     [+] [-]

, 2020-11-02 13:05, pirms 3 gadiem
Neredzu jēgu šim pasākumam. Francija , Spānija, Vācija, Krievija, Itālija situācija ir līdzīga

  +1 [+] [-]

, 2020-11-02 17:24, pirms 3 gadiem
Tumanovs rakstīja: Vēlviens masu psihozes upuris
Kāpēc masu psihozes upuris? Vienkārši loģiski domājošs cilvēks? Mesina nekur nebļauj, ka visi slimi, visi mirs. Vienkārši saka, kā ir vairums valstu ierobežo ceļošanu, slimajiem/pozitīvajiem spēlētājiem spēlēt neļauj - tiek atceltas un pārceltas spēles - kad viņas pārcelt drīz vairs nebūs datumu. Vienkāršāk ir uzlikt štoperi starptautiskajam sportam pagaidām un pavasarī/vasarā pabeigt.

  -1 [+] [-]

, 2020-11-02 18:55, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Kāpēc masu psihozes upuris? Vienkārši loģiski domājošs cilvēks? Mesina nekur nebļauj, ka visi slimi, visi mirs. Vienkārši saka, kā ir vairums valstu ierobežo ceļošanu, slimajiem/pozitīvajiem spēlētājiem spēlēt neļauj - tiek atceltas un pārceltas spēles - kad viņas pārcelt drīz vairs nebūs datumu. Vienkāršāk ir uzlikt štoperi starptautiskajam sportam pagaidām un pavasarī/vasarā pabeigt.
"Vienkārši loģiski domājošs cilvēks?" izroc bedri, iebaz galvu tumsa un nevelc ara 4 menesus. Super logisks solis. Tikpat logisks, ka tava domasana. Logikas paraugstunda gan tev, gan Mesinam.

     [+] [-]

, 2020-11-02 22:59, pirms 3 gadiem
T.G.H. rakstīja: "Vienkārši loģiski domājošs cilvēks?" izroc bedri, iebaz galvu tumsa un nevelc ara 4 menesus. Super logisks solis. Tikpat logisks, ka tava domasana. Logikas paraugstunda gan tev, gan Mesinam.
Kur kāds bāž bedrē? Cilvēks redz, ka visu klapē ciet, ka katrs slimais (vienalga tic tam vai nē) palielina iespēju atcelt kārtējo spēli - visa tā pārcelšana/atcelšana konkrēti čakarē, tāpat aizbraukt uz ārzemēm, nospēlēt maču, atbraukt mājās, atklāt, ka puskomanda slima un vai nu sēdēt karantīnā vai bakstīties ar 2. sastāvu - diezgan bezjēdzīgi. Vieglāk ir izbakstīties katram savā miestā (valstī) un tad pavasarī, kad atkal būš mierīgāk ar covid - mazāk slimo, mazāk ierobežojumu - izspēlēt starptautisko.