Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Strēlnieka komandas biedrs pārceļas uz "Maccabi"

Andrejs Siliņš

Strēlnieka komandas biedrs pārceļas uz "Maccabi"
Trevors Mbakve
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas valstsvienības saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka līdzšinējais komandas biedrs Bambergas "Brose Baskets" komandā Trevors Mbakve turpmāk pārstāvēs Telavivas "Maccabi" klubu, ar ko noslēdzis līgumu uz trim sezonām.

203 centimetrus garais un 111 kilogramus smagais Mbakve, kuram ir ASV un Nigērijas pilsonības, aizvadītajā sezonā bija viens no Bambergas komandas vadošajiem spēlētajiem. Vidēji spēlē Bundeslīgā Mbakve 23,6 minūtēs guva 10,3 punktus un izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas, kā arī bloķēja 1,4 metienus. Eiropas kausā atlētiskajam centram 23,3 minūtēs 8,7 punkti un 8,4 bumbas, kā arī 1,1 bloķēts metiens.

Jau sezonas gaitā interesi par basketbolistu izrādīja vairāki Eiropas grandi, tostarp spāņu "Barcelona". Pēc sezonas Mbakvem darbu piedāvājušas komandas arī no Ķīnas, bet pats spēlētājs bija nolēmis izmēģināt spēkus vasaras līgā, pārstāvot Portlendas "Trail Blazers" veidoto komandu. Tomēr spēlētājs piekritis Izraēlas vilinājumam - trīs gadu līgumam ar Telavivas "Maccabi".

26 gadus vecais Mbakve 2013. gada vasarā absolvēja Minesotas universitāti, bet profesionāļos debitēja pagājušajā sezonā, ar Romas "Virtus" spēlējot Itālijas čempionātā un Eiropas kausā. Aizvadītajā sezonā Mbakve ar "Brose Baskets" kļuva par Vācijas čempionu, bet Eiropas kausā tika līdz astotdaļfinālam.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-02 12:07, pirms 9 gadiem
gan jau ēbreji piedāvāja baigo čunguru, jo no sportiskā viedokļa Brose Basket nav ne par kapeiku sliktāki - nākamgad spēlēs iekš EL + arī Bundeslīgas līmenis, manuprāt, nav no tiem švakākajiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-07-02 13:28, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Drīzāk baigo čunguru salīdzinājumā ar Ķīnu nevis ar Brose baskets
negribētu ticēt, jo ar Ķīnu pat NBA ir konkurēt ir grūti... nu tas, protams, attiecas uz vidusslāni.

     [+] [-]

, 2015-07-02 17:08, pirms 9 gadiem
kape nav minets ka vins bija Oto Osenieka komandas biedrs Minsotas rindaas (NCAA)