Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Gottingen" izcīna FIBA Izaicinājuma kausu

Andrejs Siliņš

"Gottingen" izcīna FIBA Izaicinājuma kausu
"Gottingen" svin uzvaru
Foto: FIBA

Aizvadītās regulārās sezonas trešā labākā Vācijas komanda "Gottingen" svētdien savā laukumā FIBA Izaicinājuma kausa "Final Four" turnīra finālā ar rezultātu 83:75 uzveica Samaras "Krasnye Krylia", izcīnot čempiontitulu.

Getingenas klubam šī bija debijas sezona FIBA Izaicinājuma kausa līmeņa turnīrā, un tā izdevusies patiešām izcila - gūta uzvara, kopumā izcīnot 13 uzvaras 16 aizvadītajos mačos. Finālmačā pēc pirmā puslaika vāciešiem bija četru punktu pārsvars (32:28), taču otrajā puslaikā tas tika palielināts un, lai arī noslēdzošajā ceturksnī tika ielaisti 30 punkti, visā mačā tik un tā uzvara - 83:75!

Ļoti produktīvu finālmaču aizvadīja centrs Kristofers Maknautons, kurš tikai 15 laukumā pavadīto minūšu laikā kļuva par labāko punktu guvēju savā komandā - 22 punkti, kā arī piecas atlēkušās bumbas. 17 punktus un četras bumbas pievienoja amerikāņu aizsargs Bens Džeikobsons. Zaudētāju rindās dominikāņu aizsargs Luiss Floress guva 22 punktus un izcīnīja piecas bumbas zem groziem.

Maču Getingenas arēnā noskatījās 3700 līdzjutēju.