Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgira" budžets 7,4 miljoni eiro, neoficiālais mērķis – Eirolīgas "play-off"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Žalgira" budžets 7,4 miljoni eiro, neoficiālais mērķis – Eirolīgas "play-off"
Kaspars Vecvagars un "Žalgira" basketbolisti
Foto: laikraksts "Lietuvos rytas"

Kauņas "Žalgira" budžets 2016. gada sezonā būs 7,4 miljoni eiro, ceturtdien, 1. oktobrī, žurnālistiem atklāja Lietuvas vadošā basketbola kluba ģenerālmenedžeris Pauļus Motejūns.

Kaspara Vecvagara pārstāvētajam klubam ir divi mērķi – uzvarēt Lietuvas čempionātā un iekļūt Eirolīgas “Top 16” turnīrā. Lai to paveiktu, “Žalgiris” palielinājis budžetu un pastiprinājis sastāvu ar vairākiem labiem spēlētājiem.

Kauņas kluba rīcībā būs 7,4 miljoni eiro. Lielāko daļu budžeta veido trīs iemaksas, tai skaitā 3.0 miljoni eiro no sponsoriem, 2.0 miljoni no Kauņas pašvaldības un 0,87 miljoni no Eirolīgas. No biļešu tirdzniecības plānots iegūt ap 1,5 miljonu eiro.

Spēlētāju un treneru algām paredzēti 3,7 miljoni eiro jeb puse no “Žalgira” budžeta. Pārējās komandas izmaksas veido 1,2 miljonus eiro, administrācijas izdevumi paredzēti 0,35 miljonu apjomā, savukārt parādu atmaksai ierēķināti 2,15 miljoni eiro.

Motejūns kluba grožus pārņēma 2013. gada 20. martā, īsi pēc tam, kad “Žalgiri” atstāja skandalozais Vladimirs Romanovs. Pēc “Ūkio” bankas maksatnespējas procesa sākuma un Romanova bēgšanas tika lēsts, ka “Žalgira” parādi spēlētājiem un kreditoriem veido 5,8 miljonus eiro.

2014. gada sezonā “Žalgira” budžets bija 4,8 miljoni eiro, savukārt 2015. gadā tika lēsts 6,2 miljonu apjomā. Kluba lielākais privātais sponsors šajā laikā bija Ukrainas uzņēmums “Privatbank”. Krievijas agresija Ukrainā naudas plūsmu no “Privatbank” samazināja un klubam nācās meklēt jaunus atbalstītājus.

Izdevumi spēlētāju algām īpaši neatšķiras no iepriekšējām divām sezonām, taču klubam izdevies piesaistīt labus basketbolistus un ātrāk atmaksāt parādus, norāda Motejūns. “Roberta Javtoka un Pauļus Jankūna jaunie līgumi ir ievērojami mazāki nekā iepriekš. Tas atļāva iegūt papildus līdzekļus labāku spēlētāju iegūšanai, piemēram, noslēgti līgumi ar Mantu Kalnieti un Renaldu Seibuti.”

Neoficiālais “Žalgira” mērķis ir iekļūt Eirolīgas “play-off” jeb kontinenta spēcīgāko komandu astoņniekā. “Mums nav nepieciešams par to runāt – spēlētāji paši to grib. Svarīgākais ir iekļūt “Top 16” turnīrā. Ņemot vērā mūsu finanšu iespējas, tas būtu ļoti labi.”

Pirmdien, 28. septembrī sākās Lietuvas Basketbola līgas 23. sezona. “Žalgira” rēķinā ir 17 valsts čempionu tituli, savukārt Viļņas “Lietuvos rytas” basketbolistiem čempionātā izdevies triumfēt piecas reizes. Līdz oktobra sākumam "Žalgiris" pārdevis jau 5700 abonementu.

Izmantotie resursi:
P. Motiejūnas – apie „Žalgirio“ biudžetą ir...

  +5 [+] [-]

, 2015-10-01 14:18, pirms 9 gadiem
Līdz oktobra sākumam "Žalgiris" pārdevis jau 5700 abonementu.

Vef atkal sezona apmeklētākā spēlē tādu skaitli nedabūs! paskatoties viņu spēlētājus- lielākā daļa vietējo ..

Ceru, ka Vef šogad netiks finālā!

  +3 [+] [-]

, 2015-10-01 14:32, pirms 9 gadiem
"No biļešu tirdzniecības plānots iegūt ap 1,5 miljonu eiro."

Cik atceros Rīgas Dinamo labākajās sezonās skaitlis bija līdzīgs.

     [+] [-]

, 2015-10-01 14:53, pirms 9 gadiem
Jā,mums skatītāju ziņā ir kur daudz tiekties..
un jautājums,kāds zina cik mūsējo klubiem ir budžeti?

  +2 [+] [-]

, 2015-10-01 14:56, pirms 9 gadiem
Es pat teiktu ka visbagātākais sporta klubs Baltijā ... Ja pieņem ka Dinamo budžets ir kautkas pie 10-12 citroniem..
Jāņem vērā ka basketbols visticamāk ir lētāks sporta veids - pirmkārt jau dēļ tā ka komandā parasti ir 11-12 spēlētāji pret hokeja 23-25... taspats attiecas arī uz fārmkluba un jauniešu sistēmas uzturēšanu - īpaši ņemot vērā ka hokejam ekipējums ir daudzkārtīgi dārgāks + treniņa vieta (ledus utt)....

Un vēlviens fakts - ja Dinamo budzēta lauvas tiesu veido ārvalstu nauda, tad Žalgira ši gada modelī izskatās ka uz vietas sakasīta

     [+] [-]

, 2015-10-01 15:00, pirms 9 gadiem
Stiflerss rakstīja: Jā,mums skatītāju ziņā ir kur daudz tiekties..
un jautājums,kāds zina cik mūsējo klubiem ir budžeti?
Vefa zelta laikos ja nemaldos kautkur lasīju ka bija ap 3 citroni.... šogad 1.4 laikam bija - vēl nesen publicēja... par pērējiem klubiem nezinu... Ventspilij pieļauju kautkur pie 1citrona varētu būt vai nedaudz mazāk.... Valmierai šogad kautkur nepilns citrons... parejiem klubiem pieņemu ka ap 0.5 citronu un vājākiem klubiem kautkur 0.3-0.5

  +1 [+] [-]

, 2015-10-01 15:27, pirms 9 gadiem
Valmierai tik liels budžets, nopietni? :0

  +1 [+] [-]

, 2015-10-01 16:24, pirms 9 gadiem
LU? Ogre?
Vai tad LU maksā algas kādam izņemot trenerus?

mikins2 rakstīja: Vefa zelta laikos ja nemaldos kautkur lasīju ka bija ap 3 citroni.... šogad 1.4 laikam bija - vēl nesen publicēja... par pērējiem klubiem nezinu... Ventspilij pieļauju kautkur pie 1citrona varētu būt vai nedaudz mazāk.... Valmierai šogad kautkur nepilns citrons... parejiem klubiem pieņemu ka ap 0.5 citronu un vājākiem klubiem kautkur 0.3-0.5

  +1 [+] [-]

, 2015-10-01 16:27, pirms 9 gadiem
nu gan, 1/3 budžeta parādu atmaksai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-10-01 17:02, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Atšķirībā no Lietuvas mūsu spēlētāji nepiekrīt mazākai algai, kā tas ir ar LTU spēlētājiem un Žalgiri, pret nevienu LV klubu nav tāda attieksme kā tas ir kaimiņvalstī!
Tas gan, Zalgirim ir ipass statuss + Eiroliiga. Javtoks un Jankuns jau saprot, ka ligumu ar citu EL klubu var nedabut
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-10-01 17:28, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Atšķirībā no Lietuvas mūsu spēlētāji nepiekrīt mazākai algai, kā tas ir ar LTU spēlētājiem un Žalgiri, pret nevienu LV klubu nav tāda attieksme kā tas ir kaimiņvalstī!
Zalgiris ir Eiroligas klubs, VEF ir klubs ar potencialu sezona paris reizes kast Valmierai un Liepajai... Nevajag salidzinat nesalidzinamas lietas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-10-01 18:10, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Kurš salīdzina? Es tikai saku, ka mums vietējie ir dārgāki nekā leģionāri un komanda, kurai ir problēmas ar naudu izvēlēsies efektīvāko variantu un vakardienas spēle to pierādīja, ka tērējot līdzīgas naudas uz sastāvu VEF ir ieguvis apjomīgāku spēlētāju loku, kurš nav sliktāks par vietējiem...

Latvijā vispār nav neviena basketbola kluba, pret ko būtu tāda attieksme!! Neviena!! Domā, ka Sirsniņš vai kaut tas pats Peiners paliktu un pagarinātu līgumus ja pateiktu, ka komandai ir problēmas ar naudu un līgums būs kā minimums par trešdaļu mazāks?
Un domā Lietuvā ir savādāk? Nav! Es tikko pat ar lietuviesu kolegi runaju par so temu un notiek tas pats, kas mums. Tikko ka Zalgiris kur uzspid, labakos vietejos parperk citi un rinkis sakas no jauna.

Kapec piem. tads pats Maciulis nespele Zalgiris? Tur sobrid ir cilveki, kas vai nu ir karjeras norieta (Javtoks), vai kuriem ir bijusas problemas (Kalnietis) vai kuri tikai vel bus stari (Lekavicius) un komandas simbols Jankunas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja