Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" pagarina līgumu ar Tomiču, "Efes" piesaista vāciešu centru Plaisu

Andrejs Siliņš

"Barcelona" pagarina līgumu ar Tomiču, "Efes" piesaista vāciešu centru Plaisu
Ante Tomičs
Foto: LaPresse / Scanpix

Spānijas un ULEB Eirolīgas basketbola kluba "Barcelona" vadība vienojusies par jaunu līgumu ar horvātu centra spēlētāju Anti Tomiču, savukārt Turcijas klubs Stambulas "Anadolu Efes" parakstījis divu gadu līgumu ar vāciešu centru Tiboru Plaisu.

31 gadu vecais Tomičs Barselonas klubā aizvadījis jau sešas sezonas, bet jaunais līgums noslēgts vēl uz divām un būs spēkā līdz 2020. gada vasarai. Pagājušajā sezonā Tomičs Eirolīgā vidēji guva 9,7 punktus un izcīnīja 4,9 atlēkušās bumbas, kā arī izprovocēja 3,4 piezīmes un atdeva 1,6 rezultatīvas piespēles.

Tomičs "Barcelona" pievienojās 2012. gadā, bet pirms tam divus gadus pārstāvēja principiālāko sāncensi Madrides "Real". Karjeru 218 centimetrus garais basketbolists sāka 2004. gadā "Zagreb" vienībā dzimtenē, kur aizvadīja pirmās četras sezonas. 2008. gadā Tomiču ar 44. numuru draftēja Jūtas "Jazz", taču līdz spēlēšanai Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) centrs tā arī nav nonācis.

Tur aizvadītajā sezonā spēlēja amerikāņu aizsargs Brendons Pols, kuru Sanantonio "Spurs" aizvadītajā naktī atbrīvoja. Kad Pols kļūs par brīvo aģentu, ļoti iespējams, basketbolists dosies tieši uz "Barcelona". "Spurs" rindās Pols nospēlēja 64 spēles, vidēji gūstot 2,3 punktus. Interesi par jau iepriekš dažādās Eiropas komandās uzspēlējušo Polu gan izrādot arī Vitorijas "Baskonia".

Pola pēdējais klubs Eiropā bija "Anadolu Efes", kas savukārt pavēstījis par vāciešu centra Tibora Plaisa nolīgšanu. Līgums parakstīts uz diviem gadiem pēc sistēmas 1+1. Plaiss pagājušajā sezonā spēlēja "Valencia" rindās, ACB līgā vidēji gūstot 10,0 punktus, izcīnot 5,2 atlēkušās bumbas un bloķējot 1,1 metienu.

28 gadus vecais Plaiss Eirolīgā nospēlējis jau septiņas sezonas, pārstāvot "Brose", "Baskonia", "Barcelona", "Galatasaray" un jau minēto "Valencia". 221 centimetru garo spēlētāju 2010. gada draftā ar 31. numuru izvēlējās "Nets", vēlāk gan tiesības uz centru nonāca vispirms "Thunder" un tad arī "Jazz" rīcībā. Pēdējie Plaisam deva iespēju, un 2015./2016. gada sezonu Plaiss pavadīja NBA, "Jazz" rindās nospelējot 12 spēles, bet lielu daļu laika pavadot fārmklubā.

Adrijas līgas čempione Podgoricas "Budučnost", kas gatavojas atgriešanās sezonai Eirolīgā, pavēstījusi, ka noslēgts jauns līgums ar galveno treneri Aleksandru Džikiču. Vienošanās paredz, ka serbu speciālists būs pie "Budučnost" stūres līdz 2020. gada vasarai. 47 gadus vecais Džikičs darbā stājās pirms pagājušās sezonas. Iepriekš Džikičs strādājis ar slovēņu "Krka" un Ļubļanas "Olimpija", Belgradas "Partizan" un "Beovuk", kā arī Viļņas "Rytas" un Maķedonijas izlasi. No 2005. līdz 2007. gadam Džikičs bija asistents Minesotas "Timberwolves" treneru štābā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja