Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Adomaitis kļūst par "Neptunas" galveno treneri

Andrejs Siliņš

Adomaitis kļūst par "Neptunas" galveno treneri
Daiņus Adomaitis
Foto: www.plk.pl

Lietuvas Basketbola līgas (LKL) kluba Klaipēdas "Neptunas" vadība, gatavojoties jaunajai sezonai, kurā paredzēts starts arī ULEB Eiropas kausā, galvenā trenera amatā iecēlusi bijušo "Barons/LMT" lietuviešu uzbrucēju Daiņu Adomaiti.

Aizvadītajā sezonā "Neptunas" debitēja ULEB Eirolīgā un vēlāk turpināja dalību Eiropas kausa Last32 turnīrā, bet izslēgšanas spēlēs neiekļuva. Lietuvas čempionātā pēc trešās vietas regulārajā turnīrā apstājās pusfinālā, piekāpjoties "Lietuvos Rytas" (1-3). Cīņā par bronzu "Neptunas" atzina "Juventus" pārākumu, paliekot bez medaļām.

Tieši Utenas komandas līdzšinējo galveno treneri Daiņu Adomaiti "Neptunas" nolīgusi par galveno treneri nākamajām divām sezonām. Jaunajā sezonā "Neptunas" tomēr nepaliks bez ULEB turnīriem, jo saņēma "wild card" dalībai Eiropas kausā. Šajā turnīŗā startēs arī "Juventus" un "Lietuvos Rytas".

41 gadu vecais Sidnejas (2000) olimpiskās bronzas īpašnieks Adomaitis spēlētāja karjeras pēdējos divus gadus pavadīja Rīgā, ar "Barons/LMT" 2008. gadā izcīnot FIBA Izaicinājuma kausu un Latvijas čempiontitulu, bet 2009. gadā paliekot otrais Latvijā. Trenera karjeru Adomaitis uzsāka Polijā kā asistents, vēlāk kļuva par galveno treneri "Czarni Słupsk" un "Anwil" komandās, bet no 2012. līdz 2014. gadam strādāja gan kā asistents, gan kā galvenais treneris "Lietuvos Rytas".

Citi Eiropas kausa klubi turpinājuši sadarbību ar saviem treneriem - pie Stambulas "Galatasaray" stūres arī turpmāk būs Turcijas izlases stratēģis Ergins Atamans, savukārt Ojāra Siliņa un Artūra Strautiņa pārstāvētā "Grissin Bon Reggio Emilia" turpinās uzticēties Maksimilianam Meneti. Abiem treneriem jaunie līgumi spēkā uz divām sezonām.

     [+] [-]

, 2015-07-01 21:42, pirms 9 gadiem
Bija īpašs spēlētājs !