Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Britu līga beidz sezonu, Bankevica un Elkšņa komandai pēdējā vieta

Andrejs Siliņš

Britu līga beidz sezonu, Bankevica un Elkšņa komandai pēdējā vieta
Ingus Bankevics (centrā) noslēdz uzbrukumu. Foto: manchestergiants.com

Britu Basketbola līga pieņēmusi lēmumu izbeigt koronavīrusa pandēmijas dēļ pārtraukto sezonu. Latviešu basketbolistu Inga Bankevica un Ronalda Elkšņa pārstāvētā Mančestras "Giants" pie uzvarām šosezon netika un palika pēdējā 11. vietā.

Lai gan pēdējo nedēļu laikā izskatītas dažādas potenciālās iespējas sezonas atsākšanai, beigu beigās klubi lēmumu izbeigt sezonu pieņēmuši vienbalsīgi. "Šī sezona bija viena no sīvākajām, kāda bijusi, viss brieda uz to, ka būs aizraujošs sezonas finišs. Tagad mēģināsim to izmantot kā pamatu, strādājot pie jaunās sezonas," sprieda līgas vadītājs sers Rodnijs Vokers.

Lai gan sezonas pārtraukšanas brīdī vadībā ar 12 uzvarām 15 mačos atradās Glāzgovas "Rocks", līgas vadība nolēmusi šosezon čempionus nenosaukt. Londonas "Lions" bija par divām uzvarām mazāk un otrā vieta, bet trešo pozīciju ar deviņiem panākumiem 14 spēlēs ieņēma Vorčestras "Wolves".

Britu līgā piekto sezonu aizvadīja latviešu basketbolists Ingus Bankevics, kurš savulaik uzspēlējis arī Latvijas valstsvienībā. 196 centimetrus garais uzbrūkošais aizsargs šosezon vidēji 33 minūtēs guva 16,9 punktus (rezultatīvākais komandā), izcīnīja 2,3 atlēkušās bumbas un atdeva 2,6 rezultatīvas piespēles. Pirmo sezonu līgā spēlēja pagājušosezon Jēkabpilī spēlējušais centrs Ronalds Elksnis, vidēji 24 minūtēs gūstot 7,3 punktus, izcīnot 4,9 bumbas un atdodot 2,6 piespēles.

Bankevica un Elkšņa pārstāvētā Mančestras "Giants" zaudēja visās 13 spēlēs un palika pēdējā 11. vietā (sezonu sāka 12 komandas, taču pirms diviem gadiem ļoti ambiciozi dibinātais Londonas "Royals" klubs, kas sezonu sāka ļoti labi, tās laikā finansiālu iemeslu dēļ izstājās no līgas).

Britu līgas sezona tiek iedalīta trīs daļās. No septembra beigām līdz janvāra beigām norisinās Britu līgas kausa izcīņa, pēc tam tiek aizvadīta regulārā sezona, kam seko izslēgšanas turnīrs. Kausā Bankevica pārstāvētā "Giants" izcīnīja vienu uzvaru desmit mačos un palika pēdējā vietā savā grupā.

Izmantotie resursi:
Home Page - British Basketball League