Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Ņižņij Novgorod" uzvar Viļņā un nonāk uzvaras attālumā no VTB līgas fināla

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Ņižņij Novgorod" uzvar Viļņā un nonāk uzvaras attālumā no VTB līgas fināla
Vadims Paņins
Foto: vtb-league.com

Otro uzvaru VTB līgas pusfināla sērijas spēlē izcīnījusi "Ņižņij Novgorod" vienība, kas izbraukumā ar rezultātu 80:69 apspēlēja Viļņas "Lietuvos rytas". Līdz ar to rezultāts sērijā līdz trīs uzvarām kļuvis 2-1 "Ņižņij Novgorod" labā.

Spēli aktīvi centās sākt laukuma saimnieki, vairākkārt uzbrūkot no tālās distances, bet tikai reizi esot precīzi. "Ņižņij Novgorod" savus pirmos punktus guva vien pēc divām ar pusi spēlētām minūtēm, kad bumbu grozā no augšas trieca Petrs Gubanovs. Pirmajā ceturtdaļā komandas ar augstu rezultativitāti neizcēlās, te vadībā esot "Ņižņij Novgorod", bet jau pēc brīža "Lietuvos rytas" basketbolistiem. Pus minūti līdz ceturtdaļas beigām punktus nespēja gūt neviena no komandām, dodoties atpūtā pie rezultāta 16:16.

Otro ceturtdaļu ar četriem gūtiem punktiem sāka Viļņas komanda, bet līdz ceturtajai minūtei viesi šo deficītu atspēlēja. "Lietuvos rytas" turējās nelielā vadībā teju visu ceturtdaļu, bet puslaika izskaņu labāk aizvadīja "Ņižņij Novgorod", uzvarot pirmo puslaiku ar rezultātu 33:30. Trešajā ceturtdaļā mājiniekiem klājās grūti ar pretinieku noturēšanu, kā rezultātā četrās ar pusi minūtēs deficīts pieauga līdz 11 punktiem (35:46). "Lietuvos rytas" basketbolisti turpināja daudz uzbrukt no tālās distances, kas ļāva samazināt rezultāta starpību līdz septiņiem punktiem. Tikmēr viesi izdarīja spiedienu uz groza apakšu, kur bieži tika pie daudz vieglākiem punktiem. Laukuma saimnieki spēli tomēr prata lauzt, trešo ceturtdaļu noslēdzot pie rezultāta 52:56.

Ceturtās ceturtdaļas ievadā divus tālmetienus realizēja viesi, bet mājinieku rindās vienreiz precīzs bija Steponas Babrauskas. Īsā laikā "Ņižņij Novgorod" septiņu punktu pārsvars saruka līdz trīs punktiem, Viļņas komandai turpinot atspēlēšanos. Viesu komandā rezultatīvu sniegumu turpināja rādīt Teilors Ročesti, kurš ceturtdaļas vidū guva piecus punktus pēc kārtas, uzlabojot savas komandas pozīcijas (67:59). Uz brīdi "Lietuvos rytas" spēlētāji atkal bija pietuvojušies līdz četru punktu atstatumam, bet "Ņižņij Novgorod" veica izšķirošo izrāvienu, izcīnot uzvaru spēlē ar rezultātu 80:69 un nonākot vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas VTB līgas finālā.

Uzvarētāju labā 25 punktus guva Teilors Ročesti, bet 16 punkti Petra Gubanova kontā. "Lietuvos rytas" rindās ar 17 punktiem izcēlās Martinas Gecevičus, bet attiecīgi 13 un 12 punkti Gedimina Orelika un Dariuša Songailas rēķinā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja