Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Signe Langenfelde: "Neuzvaramu komandu nav"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Signe Langenfelde: "Neuzvaramu komandu nav"
Signe Langenfelde
Foto: Mārtiņš Sīlis

"Uzvarējām, jo spēlējām kā komanda. Arī ārpus laukuma savstarpēju problēmu nav bijis. Laukumā mūsu attiecības ir tādas pašas kā sadzīvē, varbūt tāpēc bija vieglāk," pēc "RTU/Merks" komandas uzvaras pirmajā "JSBL Nike Cup, Jelgava 2010" turnīrā teica sacensību vērtīgākā spēlētāja Signe Langenfelde (177/1988/Dobele).

Aivara Vīnberga vadītā vienība uzvarēja visās četrās spēlēs. Finālā „RTU/Merks” ar 86:66 pārspēja sešu spēlētāju sastāvā esošo „Avantis/Viesnīca Radi un draugi” komandu un nopelnīja „Nike” sponsorēšanas līgumu. Sporta apģērbu un apavu ražotājs 2011. gada sezonā nodrošinās komandu ar mājas un izbraukuma spēļu formām.

Uzvarētāju rindās teicamu sniegumu rādīja Signe Langenfelde, finālā 35:30 minūtēs gūstot 15 punktus (MNS 5/11, 2p 2/5, 3p 3/6, 1p 2/2), izcīnot 8 bumbas zem groziem, 9 reizes rezultatīvi piespēlējot un 1 reizi pārtverot pretinieču piespēli.

Tikpat sekmīgi dobelniece Langenfelde (pirmie treneri J. Nemme, J. Liepiņš) cīnījās LSBL izslēgšanas spēlēs, 6 sacensībās vidēji laukumā pavadot 30:09 minūtes, savācot 10,5 punktus, izcīnot 6,2 bumbas zem groziem, rezultatīvi piespēlējot 3,5 reizes un 2,0 reizes pārtverot pretinieču piespēles. Salīdzinājumam – 2009. gada sezonā spēlētāja 27 spēlēs vidēji laukumā bija 17:30 minūtes, gūstot 5,7 punktus, izcīnot 3,7 bumbas zem groziem, rezultatīvi piespēlējot 1,4 reizes un pārtverot bumbas 1,6 reizes.

„RTU/Merks” aprīlī pēc trīs gadu pārtraukuma sacentās LSBL „play-off” un izcīnīja trešo vietu, bronzas sērijā ar 3-1 pārspējot „Liepājas metalurgu”. Mēnesi vēlāk astoņu komandu konkurencē izcīnīta pirmā vieta starptautiskā turnīrā Jelgavā.

„Pēc LSBL sezonas bija neliels pārtraukums,” teica Langenfelde. „Gatavojoties JSBL Nike Cup turnīram, radās nelielas grūtības, muskuļu sāpes un līdzīgi, nācās sevi pārvarēt. Pēdējā spēlē vairāk vai mazāk viss jau bija kārtībā.”

„Grūtākā spēle turnīrā izvērtās ar „Juglas” komandu. Kādu laiku nebijām kopā trenējušās, arī Ilze (Gotfrīda) un Kristiāna (Štauere) šoreiz nebija ar mums, bet izturējām. Turnīrs bija interesants, daudz komandu, ar kurām iepriekš nebijām spēlējušas. Tas palielināja interesi.”

Pirms pievienošanās "RTU/Merks" Langenfelde spēlējusi arī "TTT Rapa", SK "Cēsis" un LU/Kolibri komandās, bet jaunatnes sacensībās pārstāvējusi 47. vidusskolu. Basketboliste piecas vasaras spēlējusi jaunatnes izlasēs (2004. gadā U16, 2005. un 2006. gadā U18, 2007. un 2008. gadā U20). Labākais rezultāts sasniegts 2008. gadā Itālijā, Aivara Vīnberga vadībā izcīnot sesto vietu.

„LSBL regulārajā sezonā neviena spēle nebija viegla. Visu laiku saglabājās saspringums, katra sacensība bija ļoti svarīga. „Play-off” izdevās veiksmīgi uzvarēt Liepāju. Visas komandas ir labas, neuzvarama nav neviena. Tev nekad laukumā nav jāiznāk kā simtprocentīgam zaudētājam. Treneri vienmēr teikuši, ka visi ir cilvēki. Manuprāt, ja ārpus laukuma ir labas attiecības, arī laukumā ir labas attiecības. Komandai vēlu turpināt trenēties un cīnīties.”

  +9 [+] [-]

, 2010-05-31 15:37, pirms 14 gadiem
Galvenais, spēlēt kā komandai, nevis individuāli.

  +3 [+] [-]

, 2010-05-31 16:14, pirms 14 gadiem
minētais J. Liepiņs, starp citu, ir bijis arī viens no pirmajiem Andreja Šeļakova trenneriem Dobelē.

  -1 [+] [-]

, 2010-05-31 20:34, pirms 14 gadiem
Kad bērnu dārza vecākās grupas audzēkņiem tiek dots vārds , tad tas izklausās gandrīz, ka "JAUNĀ BASKATBOLA ZVAIGZNE" Signe Langenfelde jau GANDRĪZ ir OLIMPISKĀ čempione ... jo NEUZVARAMU komandu taču nav ... nu vienkārši tādas " DREAM team " neeksistē , bet eksistē tikai Signes Langenfelde's draudzīgā " blice " , kura visus satrieks PĪŠĻOS ar + 80 katrā spēlē ....

     [+] [-]

, 2010-05-31 22:43, pirms 14 gadiem
assais rakstīja: Kad bērnu dārza vecākās grupas audzēkņiem tiek dots vārds , tad tas izklausās gandrīz, ka "JAUNĀ BASKATBOLA ZVAIGZNE" Signe Langenfelde jau GANDRĪZ ir OLIMPISKĀ čempione ... jo NEUZVARAMU komandu taču nav ... nu vienkārši tādas " DREAM team " neeksistē , bet eksistē tikai Signes Langenfelde's draudzīgā " blice " , kura visus satrieks PĪŠĻOS ar + 80 katrā spēlē ....
ar tevi, laikam, kkas nav kārtībā