Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Ilze Ose-Hlebovicka: "Basketbolam jāturpinās pēc divpadsmitās klases"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ilze Ose-Hlebovicka: "Basketbolam jāturpinās pēc divpadsmitās klases"
RTU/Merks 2 komanda pirmajā JSBL čempionātā izcīnīja bronzas medaļas
Foto: Jānis Siliņš

"Esam ļoti priecīgas par pirmo sezonu, īpaši par atsaucīgajām komandām, kuras piedalās līgas organizēšanā. Meitenes nāk ar savām domām un idejām, lai attīstītu amatieru čempionātu," noslēdzoties pirmajai Jaunās Sieviešu basketbola līgas sezonai, saka viena no JSBL dibinātājām Ilze Ose-Hlebovicka.

2009. gada rudenī izveidotā Jaunā sieviešu basketbola līga apvieno deviņas komandas – Valmieru un astoņas Rīgas vienības „Rīdzeni”, „TTP/DSN 2”, RTU/Merks 2, TTP/Ototo.lv, Avantis/Viesnīca Radi un Draugi, „Juglu”, Rīgas 3. BJSS un LSPA. Līgas dibinātājas ir Ilze Ose-Hlebovicka un Inga Geistarde-Zaporožeca.

Par sadarbību ar LBS un līgas attīstību

Esam runājuši ar Latvijas basketbola līgu direktoru Ralfu Pleinicu, kā sakārtot sieviešu basketbola sacensību sistēmu. Pēc sezonas beigām domāsim kā tālāk attīstīt sacensības, lai čempionātā varētu piedalīties lielāks skaits amatieru komandu. Aicinām piedalīsies visas spēlēt gribošās basketbolistes ar savām komandām no Liepājas, Daugavpils, Ventspils, citām pilsētām.

Par JSBL kalendāra izveidi

Ejam pēc plāna, izdarījām visu nepieciešamo. Nekas nav ievilcies, nekas nav izkritis, iztikām bez kavējumiem. Treneri izrādījuši lielu atsaucību, veltījuši savu laiku. Tas priecē, jo vairākas komandas piedalās jaunatnes čempionātos un mēģinām salikt kalendāru tā, lai netraucētu Swedbank LJBL spēlēm. Labi, ka virkne meiteņu var spēlēt un pilnveidot savu meistarību, sacenšoties ar pieredzējušām spēlētājām.

Kalendāru veidojām četratā – es, Inga Geistarde-Zaporožeca, Ingrīda Ose, Dace Rimbeniece. Dace rūpējas arī par sekretariāta lietām, statistiku. Jau šosezon līgas spēles tiesāja vairāk nekā desmit tiesnešu, visi ar LBS licencēm. Esam iesaistījuši labākos nacionālās kategorijas tiesnešus – Buholcu, Voļski, citus. Viņi gūst pieredzi sieviešu basketbola spēļu tiesāšanā. Ir ieceres, kuras plānojam realizēt nākamajā gadā.

Par JSBL komandām un „Nike” turnīru Jelgavā

Vairākās JSBL komandās sporta skolu audzēknes spēlē kopā ar pieredzējušām spēlētājām, piemēram, Rīgas 3. BJSS, Valmiera. „Avantis/Viesnīca Radi un Draugi” ir izteikta sieviešu komanda, arī LSPA, RTU/Merks 2. Finālos redzam labākās jaunatnes vienības.

„Nike” turnīrā Jelgavā 28. – 29. maijā piedalīsies Lietuvas un Igaunijas amatieru komandas – Viļņas „Tiketa” un Tartu. Mērķis ir savstarpēji sadarboties, starp citu, Lietuvas amatieru līgā sacenšas 20 komandu. Uzaicinājām piedalīties arī „Liepājas metalurga” un RTU/Merks vienības no augstākās līgas. No JSBL komandām sacensībās būs pārstāvētas „Juglas”, „Avantis”, Valmieras komandas. Astoņas komandas tiks dalītas divās grupās, spēles paralēli notiks divos laukumos. Grupu uzvarētājas iekļūs finālā un sacentīsies par galveno balvu.

Augstskolu komandas JSBL pārstāv LSPA un RTU. Vienību sastāvos spēlē arī citu augstskolu studentes, bet, iespējams, ka viņu skaits nav pietiekams, lai izveidotu vēl kādas universitāšu komandas.

Liels paldies atbalstītājiem „Sport 2000”, „Parex Plaza”, „MADARA Cosmetics”, sporta klubam „Vētra”, beķerejai „Ēlande”, „Blue box” un Kosmetoloģijas koledžai.

Jaunās sieviešu basketbola līgas 2009./2010.gada sezonas

• Rezultatīvākā spēlētāja: Maija Adata, Valmieras sporta klubs
• Rezultatīvākā piespēlētāja: Ilze Ieviņa, Avantis/Viesnīca Radi un draugi
• Labākā atlēkušo bumbu ieguvēja: Lita Ābelīte, Valmieras sporta klubs
• Labākā metienu bloķētāja: Linda Vilde, TTP/Ototo.lv
• Labākā soda metienu izpildītāja: Ilze Ieviņa, Avantis/Viesnīca Radi un draugi
• Labākā bumbu pārtvērēja: Madara Laure, 3.BJSS
• Play-off vērtīgākā spēlētāja: Ilze Gotfrīda, Jugla
• Sezonas labākais treneris: Daiga Jansone, Jugla
• Specbalva līgas progresējošākajai komandai: TTP/Ototo.lv
• Specbalva vienīgajai „ārzemju” komandai: Valmieras sporta klubam

JSBL 2010. gada sezonas kopvērtējums

VietaKomandaTreneri
1.vietaJuglaDaiga Jansone/Kristīne Žeimute
2.vietaRīdzeneAinārs Čukste/Jānis Nešpors
3.vietaRTU/Merks 2Aivars Vīnbergs
4.vieta3.BJSSIngūna Markūne
5.vietaAvantis/Viesnīca Radi un draugiIlze Ieviņa
6.vietaValmieras sporta klubsAlvils Kaufmanis
7.vietaTTP/Ototo.lvMarija Rasa
8.vietaLSPAAndris Spunde
9.vietaTTP/Daugavas sporta namsMaija Kubliņa