Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

LSBL play-off: TTT pret TTT, RTU pret DU

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

LSBL play-off: TTT pret TTT, RTU pret DU
Nikolajs Romaņenko un Aivars Vīnbergs: Draugi jaunatnes izlasēs, ienaidnieki LSBL
Foto: Ivars Račko, Romualds Vambuts

Šodien startē Latvijas Sieviešu basketbola līgas izslēgšanas maču pirmā kārta. Sērijās līdz divām uzvarām savā starpā cīnīsies "TTT Juniores" ar "TTT Kadetēm", kā arī "RTU-Merks" pret "Daugavpils Universitāti".

Regulārajā turnīrā visas komandas viena ar otru tikās četras reizes. Ceturtdaļfināla kārtas pāru savstarpējo rezultāti ir 7:1. Vai patiešām pusfinālistes noskaidrosies viegli?

TTT Juniores - TTT Kadetes

Regulārais turnīrs: 3:1
Viens ir skaidrs, pusfinālā būs divas TTT komandas, bet finālā nebūs vairāk par vienu, jo šī pāra uzvarētāju nākamajā kārtā gaida lielais "TTT". Regulārajā turnīrā "Juniores" ar "Kadetēm" praktiski visu laiku atradās blakām, bet pieredzējušākās "Juniores" allaž atradās nedaudz augstāk. 14 uzvaras pirmajām un 12 otrajām. Vēl vairāk, divu uzvaru handikapu juniorkām nodrošināja tieši pārsvars savstarpējās spēlēs - 3:1.

Neviena no šīm komandām sezonas laikā nav iztikusi bez sastāva zaudējumiem. Regulārā turnīra ceturtās vietas ieguvējas "Juniores" sezonas gaitā zaudēja Ingu Borodavko (devusies uz ārzemēm), Līgu Šurkusu (pārgāja uz "TTT"), kā arī Sabīni Dukāti (pārgāja uz "TTT"), bet piektās vietas ieguvējas sezonas gaitā pameta Krista Brīdiņa (pārcelšanās uz lielo "TTT"), kā arī Rūta Veidere, kura spēlē.... TTT Juniorēs!

"Juniorēs" līderes lomu uzņēmusies uzbrucēja Guna Lagzdiņa, kura arī spēlēs pret šodienas pretiniecēm allaž bijusi ne tikai rezultatīva, bet arī lieliska cīņā zem groziem. Svarīgu lomu komandā spēlēs arī saspēles vadītājas Linda Sarja un Liene Neimane. Pie līderiem var pierakstīties arī vēl virkne citu spēlētāju. Varētu gan traucēt spēku trūkums, jo martā aizvadītas deviņas LSBL spēles, bet vairākas spēlētājas cīnās arī citās frontēs. Ko līdzīgu var teikt arī par "Kadetēm". Kate un Ance Aizsilas, Renāte Reine, Asnāte Fomina, Evita Zondaka - tās ir tās spēlētājas, kurām vajadzētu būt par galvenajām punktu guvējām šajā vienībā.

Spēles sākums plkst. 17:00 Rīdzenes zālē.

Savstarpējās spēles

SpēleRezultātsMājiniecesViešņas
TTT Kadetes - TTT Juniores52:60K.Aizsila 9; Fomina 9Neimane 8; Lagzdiņa 5
TTT Juniores - TTT Kadetes50:60Lagzdiņa 15; Sarja 11Reine 11
TTT Kadetes - TTT Juniores43:62K.Aizsila 9; Reine 6Lagzdiņa 15; Geka 11
TTT Juniores - TTT Kadetes85:72Lagzdiņa 20; Teilāne 13K.Aizsila 26; Reine 15

Tabulā iekļautas tikai spēlētājas, kuras vēl ir komandās.

RTU - DU

Regulārais turnīrs: 4:0
Visās regulārā turnīra savstarpējās spēlēs uzvarējušas rīdzinieces, tomēr tikai pašā pirmajā sezonas spēlē viņas uzvarēja droši. Vienā no mačiem savā Hanzas vidusskolā "RTU" izglābās no vairāk nekā desmit punktu deficīta, uzvarot pagarinājumā, toties otrdien komandu pēdējā savstarpējā spēlē tika uzvarēts tikai ar viena punkta pārsvaru. Par labu "RTU" runā arī tas, ka "DU" LSBL mačos Hanzas vidusskolā nav izdevies uzvarēt ne reizi.

Arī šī pāra komandu sastāvos sezonas gaitā izmaiņu nav trūcis. "RTU" pameta tās labākā centra spēlētāja Anita Teilāne, kā arī universālā Eva Pavlovska, kura pārcēlās uz "TTT". Daugavpiliešu rindās vairs nav snaiperes Evelīnas Zīles, kā arī centra spēlētājas Karīnas Egles. Lai nu kā, rezervistu soliņš būs plašāks pāra favorītēm rīdziniecēm, taču komandas galvenais treneris Aivars Vīnbergs atzinis, ka viegli pret "DU" noteikti neklāsies.

Savstarpējās spēlēs "RTU" rindās savā laukumā abas reizes rezultatīvākā bijusi Daina Lazdeniece, kurai piebalsojusi Ieva Vītola. Taisnības labad gan jāsaka, ka līderes lomu var uzņemties vēl vismaz piecas spēlētājas, tajā skaitā arī pēdējās spēles nespēlējusī Diāna Ozoliņa. "DU" būs jāpaļaujas uz ierobežotāku spēlētāju skaitu. Interesanti, ka savstarpējās cīņās allaž starp rezultatīvākajām bijušas Oļesja Jevsejeva un Kristīna Egle, bet pēdējās divās spēlēs arī Olga Kazakeviča. Ja Egle un Kazakeviča vairāk bīstamas no tālās distances, Jevsejevu pretinieču aizsardzību plosa ar caurgājieniem. Liela nozīme komandas spēlē būs arī Santai Baltacei, kura sezonas otrajā pusē uzbrukumā met ar lielisku precizitāti. Izslēgšanas mačos gan lielākā nozīme būs darbībai aizsardzībā, ne jau uzbrukumā.

Pirmās spēles sākums plkst. 19:00 Hanzas vidusskolā.

Savstarpējās spēles

SpēleRezultātsMājiniecesViešņas
RTU-Merks - DU69:55Lazdeniece 12; Vītola 11O.Jevsejeva 15; Kr.Egle 10
DU - RTU-Merks63:69Kr. Egle 21; O.Jevsejeva 12Langenfelde 11; Kiršteine 11; Malkevica 11
RTU-Merks - DU71:68Lazdeniece 20; Vītola 15Kazakeviča 22; Kr.Egle 17
DU - RTU-Merks54:55O.Jevsejeva 20; Kazakeviča 12Rozenberga 12; Langenfelde 11

Tabulā iekļautas tikai spēlētājas, kuras vēl ir komandās.

Pusfinālā tiks:

  • 24

  • 9

  • 5

  • 9