Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Kadagā atklāts sporta komplekss 19,3 miljonu eiro vērtībā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kadagā atklāts sporta komplekss 19,3 miljonu eiro vērtībā
Basketbola zāle NBS sporta kompleksā Kadagā. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Otrdien, 25. augustā, Kadagā tika atklāts Nacionālo bruņoto spēku jaunais sporta komplekss. Projekta kopējās izmaksas sasniedza 19,3 miljonus eiro, bet būvniecības darbus veica Ulda Pīlēna birojs (UPB).

Ādažu bāzē dienošajiem karavīriem daudzus gadus bija jādarbojas fiziski un morāli novecojušā sporta zālē. Problēma saasinājās, kad bāzē ieradās citu valstu NATO vienības – vecā sporta infrastruktūra nevarēja apmierināt pat minimālās prasības.

Jaunajā sporta kompleksā ietilpst basketbola zāle, florbola/handbola zāle, cīņas zāle, boksa zāle, galda spēļu telpa, atlētikas un grupu nodarbību zāles, 18 ģērbtuves, kā arī telpa, kas paredzēta alpīnisma nodarbībām.

Bāzes teritorijā izveidots vieglatlētikas stadions un mākslīgā zāliena futbola laukums. Karavīru vajadzībām tagad pieejami pludmales volejbola laukumi, basketbola/strītbola laukumi, tenisa laukumi, kā arī ielu vingrošanas laukums.

“Ne tikai nesen atklātās kazarmas, bet arī šis sporta komplekss ir uzcelts tādā līmenī un ar tādu piedāvājumu klāstu, par kādu daudzās mūsu sabiedroto NATO karabāzēs var tikai sapņot,” kompleksa atklāšanas ceremonijā teica aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieris pulkvedis Sandris Gaugers uzsvēra – Ādažu bāzi, kādā viņš sāka savu dienestu 1995. gadā, nav iespējams salīdzināt ar Ādažu bāzi 2020. gada augustā.

Pirmkārt, karavīram vajag ēst. Ādažu militārajā bāzē ir ļoti laba ēdnīca. Otrkārt, karavīram vajag, kur gulēt – mēs esam tikuši pie vairākām jaunām kazarmām. Trešā lieta, kas viņam ir vajadzīga – sportot. Šodien karavīra vajadzību aplis Kadagā noslēdzas,” uzsvēra pulkvedis Gaugers.

Kanādas bruņoto spēku pulkvedis Ēriks Laforē (Éric Laforest) savā uzrunā norādīja, ka vēlas izteikties gan kā karavīrs, gan komandieris. Runājot kā karavīrs, viņš atzina – sports un vingrošana karavīrus padara par labākiem cilvēkiem un labākiem cīnītājiem kaujas laukā.

Mehanizētās kājnieku brigādes štāba virsseržants Arvis Mucenieks neslēpa sajūsmu, sakot, ka pirmo reizi viņš redz tik iespaidīgu, labu un iespējām bagātu tikai un vienīgi karavīriem domātu sporta centru. Ideālam nodrošinājumam pietrūkst vienīgi peldbaseins.

“Ja ideja par peldbaseinu tiktu realizēta, tad varētu teikt, ka šī ir perfekta vieta, kur jaunajiem karavīriem nākt dienēt. Aicinu jaunos karavīrus pie mums, jo viņu acis noteikti nebūs redzējušas tādu infrastruktūru, kāda ir Ādažu bāzē,” teica virsseržants Mucenieks.

Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Štāba pārvaldes plānošanas virsniecei, kapteinei Ievai Jordanei-Liflandei iespēja apskatīt jauno kompleksu radās jau pagājušajā nedēļā. Vislielākais prieks viņai ir par basketbola zāli, kuru jau izdevies izmēģināt.

Pēc kapteines teiktā, Nacionālajos bruņotajos spēkos ir gan vīriešu, gan sieviešu basketbola izlases. Latvijas sieviešu izlase divas reizes piedalījusies NATO pavēlniecības Eiropā (SHAPE) rīkotajos turnīros. Starptautiskos turnīros piedalījusies arī vīriešu basketbola izlase.

Izmantotie resursi:
https://www.sargs.lv/lv/nbs/2020-08...

  +1 [+] [-]

, 2020-08-26 06:18, pirms 4 gadiem
Forši. Tad jācep augšā armijas sporta klubs ntajos sporta veidos.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-26 06:26, pirms 4 gadiem
"...vecā sporta infrastruktūra nevarēja apmierināt pat minimālās prasības...."
Nu, nu.
Kādas tad armijniekiem ir tās minimālās prasības?
Pirts, masāža, super/truper trenažieri?

     [+] [-]

, 2020-08-26 09:47, pirms 4 gadiem
guntis86 rakstīja: Forši. Tad jācep augšā armijas sporta klubs ntajos sporta veidos.
Pietiktu jau ar to, ka ziemassporta veidu pārstāvji vairāk sadarbotos ar armiju un līdzīgi kā Vācijā slēpotāji, biatlonisti u.t.t. ir karavīri un pēc sporta karjeras pilnībā pievēršas militārajai karjerai.

     [+] [-]

, 2020-08-26 11:31, pirms 4 gadiem
Armījniekiem labāki apstākļi lai sportotu pat nekā vieglatlētiem LVS uzdevumu augstumos...