Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Rima Valentiene: "C`est la vie"*

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Rima Valentiene: "C`est la vie"*
Rima Valentiene spēlējusi četros Eiropas čempionātu finālturnīros un vienpadsmit Eirokausu kampaņās
Foto: fibaeurope.com

"Viļņas „Teo” ir mana komanda, esmu tajā spēlējusi visu dzīvi. Tās ir manas mājas. Žēl, ka šobrīd tur neesmu. Tāda ir dzīve, tagad esmu Cēsīs," palīdzot Latvijas čempionēm izcīnīt pirmo uzvaru pār Lietuvas spēcīgāko klubu, teica Vidzemes kluba aizsardze Rima Valentiene.

C`est la vie - tāda ir dzīve (franču val.)

Cēsīs žiperīgā lietuviete spēlē ar astoto numuru un pirmajā sezonas pusē kļuvusi par kluba rezultatīvāko spēlētāju Lietuvas līgā, vidēji spēlē gūstot 17,4 punktus. Valentiene izceļas ar teicamu metienu precizitāti, LMKL spēlēs realizējot 41/67 divpunktu un 50/93 trīspunktu metienu. Vidzemes kluba starta piecniekā viņa iet kopā ar Ievu Tāri, Kristenu Morisu, Zani Eglīti un pēdējās divās spēlēs Kristenu Mennu.

"Man te ļoti patīk," Valentiene ir priecīga par iespēju spēlēt Latvijā. "Mani šeit mīl un ciena, treneris uzticas. Tieku daudz spēlēt, ļoti mīlu savu darbu, te ir super. Ja ne mājās, tad patīk spēlēt šeit."

Aizsardze "Teo" sastāvā ir piedalījusies vienpadsmit Eirokausu kampaņās, divreiz Ronketi kausā (1999, 2000), deviņas reizes FIBA Eirolīgā. Divas reizes kopā ar Ievu Kubliņu spēlēts turnīra "Četru finālā", desmit reižu pēc kārtas uzvarēts Baltijas un Lietuvas līgās. Lietuvas valstsvienības sastāvā Valentiene četras reizes spēlējusi Eiropas čempionātu finālturnīros (2001, 2005, 2007, 2009). Tieši viņa "Teo" pazīst vislabāk.

""Teo” spēlētājas augumā ir krietni garākas par mūsējām. Tur zaudējām daudz, bet centāmies izdarīt visu, lai savāktu atlēkušās bumbas, neievērojot augumu pārsvaru. Veiksme bija mūsu pusē, šodien spēle izdevās," gandarīta par uzvaru ir Valentiene.

Sarunas noslēgumā spilgtākā lietuviešu zvaigzne Latvijā uzslavēja komandu. "Treneris teica, lai spēlējam agresīvi. Centāmies un beigās viņām pietrūka centra spēlētājas ar devīto numuru (Kvanitras Hollingsvortas). Slodze smaga, katrā spēlē jāuzvar. Kolektīvs mums labs, meitenes ir viena par otru. Pirmajā dienā viena, nākamajā cita var labi nospēlēt. Mūsu spēks ir komandas spēlē.”

  -1 [+] [-]

, 2010-01-25 22:36, pirms 14 gadiem
Ieva Kubliņa tā kā būtu pelnījusi, lai viņas vārdu rakstītu ar lielo burtu, autor!