Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Valmiera atspēlējas no -23, Ventspils triumfē emocionālā finālā Jelgavā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Valmiera atspēlējas no -23, Ventspils triumfē emocionālā finālā Jelgavā
Ventspils basketbolistes 2024. gada 23. martā. Foto: Ritvars Stankevičs

Ventspils sporta skolas "Spars" basketbolistes svētdien, 24. martā, Jelgavā iztērēja 23 punktu pārsvaru, taču pēdējās trīs minūtēs saņēmās 11:0 izrāvienam, uzvarēja Valmieru ar 68:57 un pirmo reizi vēsturē kļuva par Latvijas Sieviešu basketbola līgas otrās divīzijas čempionēm.

Desmit tituli Latvijas basketbola līgā. Baltijas basketbola līga, Jaunā Sieviešu basketbola līga... Kurzemes pilsētas panākumu saraksts ir garš. Marta ceturtajā svētdienā tam pievienojās čempionu kauss otrajā divīzijā – pirmā trofeja Latvijas Basketbola savienības sieviešu turnīros.

“Ventspils, Ventspils!” kurzemnieču līdzjūtēji visu spēli sauca bundzinieka ritmu pavadījumā. Prāva atbalstītāju grupa bija arī Valmierai, taču iniciatīva laukumā un tribīnēs palika “zili-dzelteno” rokās. Fināla svilpei sekoja vairākas prieka eksplozijas – ventspilnieces sakļāvās aplī gan pirms, gan pēc komandu atsveicināšanās, bet apbalvošanai sekoja foto sesijas, kā arī tīkla nogriešana.

Starta piecinieki

Valmiera: Brokāne, Ābele, Ploriņa, Urbanoviča, Dreimane
Ventspils: Bertāne, Bernāne, Igare, Zvirgzdiņa, Šepte

Komandas spēli sāka augstā intensitātē. Valmierietes brīžiem mēģināja presingot pa visu laukumu, sagaidot pretinieces pie gala līnijas. Ventspils “gāja kaulā” – izmantoja ciešu aizsardzību un nevairījās no kontakta. Tāds stils ātrajai Valmierai nebija parocīgs, jo kurzemnieces spēja atbloķēt pretinieces un neļāva tikt pie atlēkušajām bumbām. Pirmajā ceturtdaļā 15:9 ventspilnieču labā.

Nākamajā ceturtdaļā Ventspils spēlēja vēl labāk – iegāja soda laukumā, lai pēc tam atspēlētu bumbu uz āru. Brīvos metienus no trīspunktu līnijas kurzemnieces meta lieliski. Laura Igare pirmajā puslaikā grozā nogādāja četrus tālmetienus, pa vienam pievienoja Šarlote Šepte, Martina Bertāne un Ulla Ērkšķe. Īsi pirms pārtraukuma pārsvars sasniedza 23 punktus – 39:16, pēc tam bija 39:20.

Valmiera pēc 2:9 izrāviena pietuvojās 16 punktu attālumā – 41:25. Annija Zvirgzdiņa un Šarlote Šepte, bet trešajā ceturtdaļā Samanta Veidemane turpināja cieši segt Annu Dreimani, neļaujot centra spēlētājai saņemt bumbu. Sekoja abpusēji izrāvieni. Ventspils pēc 6:0 ofensīvas panāca 22 punktu pārsvaru – 47:25. Valmiera sajuta veiksmi uzbrukumā un 27. minūtes beigās samazināja starpību līdz 12 punktiem – 52:40. Pusstundas beigās Dreimanei divi bloki, bet rezultāts nemainīgs.

Nākamais pavērsiens notika 33. minūtē. Samanta Veidemane pagrūda Annu Dreimani no muguras un saņēma nesportisko piezīmi. Grozā lidoja viens no diviem brīvmetieniem, bumbas kontrole beidzās bez precīza metiena, taču nākamajā uzbrukumā perimetrā izcēlās Rēzija Ābele – 56:48. Brīdi vēlāk komandas šķīra divu tālmetienu tiesa, bet Dreimane un Patrīcija Amoliņa 36. minūtē samazināja starpību līdz trīs punktiem – 57:54.

Samanta Veidemane aukstasinīgi pabeidza ātro uzbrukumu – 59:54. Trīsdesmit astotās minūtes sākumā Šarlote Šepte atstāja laukumu ar piecām piezīmēm. Valmierai radās iespēja vēlreiz pietuvoties viena metiena attālumā, tiesa, abi Dreimanes brīvmetieni bija neprecīzi. Sekoja nesekmīgu uzbrukumu apmaiņa un Annijas Zvirgzdiņas garāmgājiens ar sodu bumbas kontroles pēdējās sekundēs – 62:54! Ventspils guva arī nākamos sešus punktus.

Simboliskais piecinieks: Enija Brokāne (Valmiera), Laura Okuņeva (RSU 2), Ivanda Hudjakova (Jelgava), Šarlote Šepte (Ventspils), Anna Rēzija Dreimane (Valmiera).

MVP: Annija Zvirgzdiņa (Ventspils).

LSBL otrās divīzijas fināls, 24. marts, Jelgavas sporta halle

Bertānu Valmieras basketbola skola – Ventspils sporta skola Spars 57:68 (9:15, 11:24, 20:13, 17:16)
Valmiera: Anna Rēzija Dreimane 19 (11ab), Rēzija Džuliana Ābele 15 (3p 5/12), Marta Ploriņa 8, Tīna Makarova-Makaronoka 6, Patrīcija Amoliņa 5, Enija Brokāne 2 (11ab, 9rp), Sofija Urbanoviča 2, Arta Straumīte, Annija Krēsliņa; Kerlīna Balode, Luīze Amoliņa, Rūta Brence. Paula Pavloviča, Dārta Veidere. Treneri Elvis Brokāns, Madara Krauze.
Ventspils: Laura Igare 17, Šarlote Šepte 15 (9ab, 5pp), Annija Zvirgzdiņa 10 (18ab, 4rp, četras pārķertas), Samanta Veidemane 10 (12ab), Martina Bertāne 9 (5ab), Ulla Ērkšķe 3, Tīna Luīze Bernāne 2, Amanda Verona Frišenfelde, Katrīna Stafanoviča. Treneri Roberts Prūsis, Reinis Ziemelis.
Tiesneši: Kristīne Simanoviča, Reinis Zvejs, Dāvis Graudiņš.
Komisārs Juris Jurka.

"Final Four" vēsture

GadsČempioneFinālisteTrešā vietaPusfināliste
Daugavpils 2020TTT juniores (Matīss Rožlapa)BS Rīga junioresDaugavpilsJelgava
Ventspils 2023RSU 2 (Kristaps Saulītis)VentspilsJūrmalaJelgava
Jelgava 2024Ventspils (Roberts Prūsis)ValmieraJelgavaRSU 2

Izmantotie resursi:
LSBL 2024: kalendārs, tiešraides un ziņu arhīvs
LSBL 2023: kalendārs un ziņu arhīvs
WBBL un LSBL 2022: kalendārs un ziņu arhīvs

     [+] [-]

, 2024-03-24 22:16, pirms mēneša
Ar Dreimani par īsu. Nākošreiz jāpiesaista Baško un Jekabsone-Žogota.

  +1 [+] [-]

, 2024-03-24 22:18, pirms mēneša
Visu cieņu Novikam par sieviešu basketbola atspoguļošanu, taču nevajag pārspīlēt. Likt šo pasākumu pie dienas galvenajām ziņām? Nopietni???

  -1 [+] [-]

, 2024-03-24 22:44, pirms mēneša
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ar Dreimani par īsu. Nākošreiz jāpiesaista Baško un Jekabsone-Žogota.
Tev joprojām kritisks žults pārpalikums. Àrstēties vajag!
Bet Novika kungam bikls pārmetums- tīkls varētu būt volejbola, bet to negriež. Basketbola grozam ir tīkliņš, to gan uzvarētāja komanda mēdz nogriezt.

  +1 [+] [-]

, 2024-03-24 22:48, pirms mēneša
wolmar rakstīja: Tev joprojām kritisks žults pārpalikums. Àrstēties vajag!
Bet Novika kungam bikls pārmetums- tīkls varētu būt volejbola, bet to negriež. Basketbola grozam ir tīkliņš, to gan uzvarētāja komanda mēdz nogriezt.
Tā ir, kad zelts bija svarīgāks par komandas principiem. Pelnīts zaudējums. Valmierā nav un nebūs nopietna sieviešu basketbola.

  +1 [+] [-]

, 2024-03-25 00:44, pirms mēneša
Valmierai visa spēle caur spēlētaju, kurš visam šim sezonas basketam ir svešs. Absolūti neskatāmi. Varēja jau labāk spēlēt ar to kas ir.. Jā tagad ir medaļa, bet domājat neviens neatcerēsies Dreimanes piesaistīšanu?

     [+] [-]

, 2024-03-25 08:32, pirms mēneša
atraktivsfans rakstīja: Valmierai visa spēle caur spēlētaju, kurš visam šim sezonas basketam ir svešs. Absolūti neskatāmi. Varēja jau labāk spēlēt ar to kas ir.. Jā tagad ir medaļa, bet domājat neviens neatcerēsies Dreimanes piesaistīšanu?
Ar to, kas ir spēlējot paliktu ceturtās, bet spīguli ap kaklu jau gribās. Būs Brokānam ko CV ierakstīt, bet kopumā, es arī neatbalstu šādu iespēju, pēdējā brīdī kādu piesaistīt, bet tas jau pie LBS.

     [+] [-]

, 2024-03-25 10:39, pirms mēneša
H.E.N.R.Y. rakstīja: Visu cieņu Novikam par sieviešu basketbola atspoguļošanu, taču nevajag pārspīlēt. Likt šo pasākumu pie dienas galvenajām ziņām? Nopietni???
Jā, haipu uztaisa, rakstā gan skaidri jau arī minēts "čempionu kauss otrajā divīzijā". Bet Sportacentrā ar lielu degsmi jau arī atspoguļo Ramirent NBL līgas izšķirošos notikumus - drīz pusfināli un fināls, tā ka čempioni, lai arī kurā līgā, laikam ir čempioni - Salaspils Sporta skolai arī var tuvoties vēsturisks panākums

     [+] [-]

, 2024-03-25 15:03, pirms mēneša
Es gan tik dēļ Dreimanes skatījos..interesanti_ kāpēc izlasei nav intereses par garajām spēletājam? Te ,protams, vilciens jau aizgājis...bet 1.90+ kaut kā vairāk jālolo!