Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Krievijas kapteine Beļakova: "Neprātīgi gribas izcīnīt medaļas"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Krievijas kapteine Beļakova: "Neprātīgi gribas izcīnīt medaļas"
Jevgeņija Beļakova Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē pret Šveici 2016. gada 19. novembrī Kurskā
Foto: fiba.com

Krievijas sieviešu basketbola valstsvienības minimālais uzdevums Eiropas čempionātā būs izcīnīt ceļazīmi uz 2018. gada Pasaules kausa izcīņu Spānijā, intervijā ziņu aģentūrai TASS svētdien, 14. maijā, atzina izlases kapteine Jevgeņija Beļakova.

Krievijas basketbolistes no 2001. līdz 2011. gadam spēlēja sešos Eiropas finālos pēc kārtas, tai skaitā trīsreiz – 2003. gadā Grieķijā, 2007. gadā Itālijā un 2011. gadā Polijā – kļuva par čempionēm.

Pēdējā laikā krievietēm nav veicies – 2013. gadā Francijā komanda neizkļuva no grupas, savukārt 2015. gadā Ungārijā pēc zaudējumiem Latvijai, Lietuvai, Francijai un Turcijai palika sestajā vietā, nekvalificējoties Rio spēlēm.

2016. gada WNBA čempione Beļakova uzskata, ka Krievijas basketbola federācijas iepriekšējā vadība neizveidoja sistēmu, kura noskaņotu uzvarai. “Ceru, ka zemākajā punktā jau pabijām un tagad ejam kalnup.”

Krievija cer atgriezties virsotnē un ceļazīmes iegūšana uz Pasaules kausa izcīņu ir tikai minimālā programma, teica Beļakova. "Protams, gribas izcīnīt medaļas, neprātīgi gribas. Taču saprotam, ka Eiropas čempionātam gatavojamies ne tikai mēs vien."

Valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Vasins komandā iesaistījis daudz jaunu spēlētāju, taču paaudžu konflikta nav, uzskata kapteine. “Jaunās meitenes atnākušas no klubiem, kuros jau spēlē labā līmenī un ieguvušas pieredzi darbā ar citām sportistēm.”

Eiropas čempionāta D grupā Krievija sacentīsies pret Latviju (16. jūnijā plkst. 16:00), Beļģiju (17. jūnijā plkst. 16:00) un Melnkalni (19. jūnijā plkst. 19:00). Grupas uzvarētājas automātiski kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet otrās un trešās vietas ieguvējas cīņu turpinās astotdaļfinālā.

Izmantotie resursi:
Белякова: конфликта поколений в обновленной...

     [+] [-]

, 2017-05-18 10:17, pirms 7 gadiem
tas saucas- "sūkā ledu!"