Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Šteinberga: "Latvijas sieviešu izlasei ir nākotne"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Šteinberga: "Latvijas sieviešu izlasei ir nākotne"
Anete Šteinberga
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas sieviešu basketbola izlases spēka uzbrucēja Anete Šteinberga aizvadītajā Eiropas čempionātā bija mūsu rezultatīvākā spēlētāja. Sarunā ar laikrakstu "Vesti Segodnya" sportiste atklāj, šajā turnīrā bija ļoti svarīgi izcīnīt augstu vietu, jo pirms tam trīs reizes pēc kārtas neizdevās izkļūt no grupas.

Eiropas čempionātā Latvijas sieviešu izlase izcīnīja sesto vietu un pirmoreiz nopelnīja ceļazīmi uz Pasaules kausu.
"Šis čempionāts bija svarīgs visam mūsu valsts sieviešu basketbolam. Mūs uzmanīgi vēroja ne tikai līdzjutēji, bet arī jaunās spēlētājas, kuras mūs nomainīs pēc 5-7 gadiem. Viņām tagad bija svarīgi redzēt Latvijas izlasi šādā līmenī. Iepriekšējos trijos čempionātos mums neizdevās izkļūt no grupas. Tagad bija jāizcīna augsta vieta un jāpierāda, ka Latvijas sieviešu basketbolam ir svars," saka Anete Šteinberga. "Izlasē tagad ir ļoti talantīga jaunatne. Mums ir nākotne."

Atgādinām, ka izšķirošajā spēlē Latvijas izlase pieveica Itāliju (68:67). Deviņas sekundes pirms mača beigām Šteinberga iemeta divus soda metienus un panāca rezultātu, kas vairs nemainījās.

Spēka uzbrucēja atklāj, ka Eiropas čempionāta bija viegli spēlēt, jo pašas spēlētājas par galveno uzdevumu bija izvirzījušas izkļūšanu no grupas, bet reāla cerība uz pasaules čempionātu radās tikai turnīra gaitā.

Basketbols tagad ir Anetes dzīves galvenā sastāvdaļa, bet bērnībā šis sporta veids nepatika, sāka nodarboties salīdzinoši vēlu - 13 gadu vecumā. Patlaban savu izvēli nenožēlo un nevar iztēloties, ko darītu, ja nebūtu basketboliste. Augsta līmeņa basketbolistes pelna labi, tomēr ar vīriešu algām nav vērts salīdzināt, starpība ir ļoti liela.

Kā zināms, aizvadītajā sezonā Anete Šteinberga bija nodarbināta Čehijas "USK Praha" un iekļuva Eirolīgas četriniekā. Jaunajā sezonā spēlēs Ainara Zvirgzdiņa trenētajā Beļģijas "Castors Braine", kas startēs arī Eirolīgā.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Vesti Segodnya", Vladimirs Ivanovs