Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Trīs latvietes pirmo reizi spēlēs Lietuvas čempionāta finālā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Trīs latvietes pirmo reizi spēlēs Lietuvas čempionāta finālā
Klaipēdas LCC trio: Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa. Foto: Moose basketball

Otrdien, 16. aprīlī, Klaipēdā sāksies "Smartway" Sieviešu Lietuvas basketbola līgas fināls sērijā līdz trīs uzvarām. Par zeltu pirmo reizi cīnīsies Elizabetes Bulānes, Līnas Locenieces un Līvas Liniņas pārstāvētā Klaipēdas komanda "LCC International University".

Viļus Stanišauska un Linas Brazdeikītes trenētās studentes 2023. gadā pirmo reizi izcīnīja Lietuvas bronzu, sērijā par trešo vietu apspēlējot Rimanta Griga vadīto Kauņas “Aistes LSMU” ar 3-0. Šogad “aļņi” nopelnīja otrās vietas Karalienes kausā un “BioSil” Sieviešu Baltijas basketbola līgā.

Pēc sudraba finiša Palangā komanda koncentrējās pusfināla sērijai pret “Šiauliai/Vilmers”. Pirmajā spēlē 5. aprīlī “LCC International University” mājās bija pārāka ar 83:76, savukārt 10. aprīlī viesos svinēja uzvaru ar 71:64. Sērijā 2-0 “aļņu” labā.

Elizabete Bulāne pirmajā spēlē guva 16 punktus un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles, bet Līnas Locenieces rēķinā 14 punkti. Šauļos studentu rīcībā bija septiņas spēlētājas – Loceniece sameta deviņus, bet Bulāne piecus punktus. Līva Liniņa piedalījās pirmajā spēlē.

“Mūsu mērķis bija cīnīties par medaļām. Sezonas gaitā visi – gan es, gan spēlētājas – teica, ka gribam būt finālā. Esmu priecīgs, ka turpinām rakstīt komandas vēsturi. Apsveicu spēlētājas. Atpūtīsimies, atjaunosimies un gatavosimies finālam,” teica Viļus Stanišausks.

Otrajā pusfinālā Karalienes kausa īpašniece “Neptūnas/Amberton” dramatiskā sērijā atzina Viļņas “Kibirkštis” pārākumu ar 1-2. Klaipēdas komanda 8. aprīlī mājās zaudēja ar 55:70, trīs dienas vēlāk izbraukumā izrāva uzvaru ar 70:69, savukārt 13. aprīlī savā laukumā piekāpās ar 55:59.

Rūta Stiprā pusfināla sēriju aizvadīja ar pamatīgiem zilumiem zem acs – tik asa bija cīņa laukumā. Latviete šajās spēlēs guva attiecīgi 10, deviņus un piecus punktus. Sezonas noslēgumā gaida bronzas sērija līdz trīs uzvarām pret bijušo klubu “Šiauliai/Vilmers”.

"Smartway" MLKL medaļu spēles

DienaLaiksSpēle
16.0418:30LCC – Kibirkštis
18.0418:00Neptūnas – Šiauliai
21.0416:00Kibirkštis – LCC
22.0419:15Šiauliai – Neptūnas
24.0418:30LCC – Kibirkštis
25.0418:00Neptūnas – Šiauliai