Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aivars Vīnbergs: "Sagrāvām mītu par TTT neuzvaramību"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aivars Vīnbergs: "Sagrāvām mītu par TTT neuzvaramību"
"RTU/Merks" un Latvijas U20 izlases galvenais treneris Aivars Vīnbergs
Foto: Zigismunds Zālmanis

"Priecājos par uzvaru, taču prātā nāk domas par pirmdienas spēli. Ja zaudē, vari atpūsties, uzvaras gadījumā jādomā par tālāko darbību," izlīdzinot rezultātu Latvijas Sieviešu basketbola līgas pusfinālā sērijā pret "TTT Rīga" basketbolistēm (1-1), teica "RTU/Merks" un Latvijas U20 izlases galvenais treneris Aivars Vīnbergs. Izšķirošā spēle par iekļūšanu finālā notiks 15. aprīlī plkst. 19:30 Olimpiskajā sporta centrā.

“RTU/Merks” basketbolistes uzvarējušas 10 no pēdējām 11 spēlēm savā laukumā, vienīgo neveiksmi februāra vidū piedzīvojot pret SK “Cēsis” (64:96). Pievienojot līderu sniegumu un veiksmīgu jaunpienācēju – Asnāte Fomina, Paula Langina, Linda Vilde – iekļaušanos sastāvā, sezonas otrajā pusē komanda ievērojami progresējusi.

Sestdien laukumā tikās divas komandas, kuras sezonas gaitā savāca visvairāk punktu no distances. TTT šajā rādītājā turpina ieņemt pirmo vietu, vidēji ar tālmetieniem gūstot 23,3 punktus spēlē. “RTU/Merks” atrodas otrajā pozīcijā ar 21,6 punktiem, taču sestdien perimetrā pilnībā dominēja, vidējos rādītājus pārsniedzot par 50%.

Cīņas laikā mājinieces iemeta 11 no 21 tālmetiena (52,4%), kamēr TTT spēlētājām izdevās realizēt 1 no 14 mēģinājumiem (7,1%). Pateicoties tam, “RTU/Merks” gandrīz visu spēli atradās vadībā, bet otrās ceturtdaļas vidū panāca lielāko pārsvaru (36:20).

Interesanti, ka TTT basketbolistes pirms sestdienas spēles pārspēja “RTU/Merks” 44 reizes pēc kārtas, bet viesos piedzīvoja pirmo neveiksmi desmit gadu laikā. Aivars Vīnbergs uzsver, ka viņa komandai izdevies tikt vaļā no iepriekšējos gados uzkrātajiem kompleksiem.

“Pusfināla sērijas pirmajā spēlē nojaucām psiholoģiskās barjeras, kuras izveidojās garās zaudējumu sērijas laikā. Sestdien izrādījās, ka barjera nojaukta un laukuma otrā pusē spēlē tādi paši cilvēki kā mēs. Kļūdījās un netrāpīja tieši tāpat. Sapratām, ka arī viņu spēle būtiski neatšķiras no mūsējās. Mīti tika sagrauti, tāpēc varējām spēlēt atbrīvoti.

Daina (Lazdeniece) tālmetienos labu precizitāti rādījusi visas sezonas garumā. Domāju, ka viņa līdzīgā garā turpinās mest visās atlikušajās spēlēs. No otras puses, groza apakšā esam iemetuši tikai 23% metienu. Perimetra iekšpusē mūsu spēle ir kā neuzarts lauks – varam pielikt un pielikt, lai to apstrādātu.

Mūsu spēle nebija pārāk kvalitatīva. Pieļāvām neizprotamas, pretinieku neizprovocētas kļūdas. Ja tās izlabosim, intriga saglabāsies arī sērijas trešajā spēlē. Nevēlos izdarīt pāragrus secinājumus, taču cīņa solās būt interesanta.

Paulas Langinas darbs aizsardzībā tieši ietekmēja TTT uzbrucējas Ditas Rozenbergas sniegumu. Ar savu pamatuzdevumu viņa tika galā ļoti veiksmīgi, turklāt spēja dot pienesumu arī uzbrukumā.

Otrajā puslaikā Signei Langenfeldei iznāca soda metienu treniņš (1p 9/9). Lielākā daļa no tā sanāca brīdī, kad spēlēs liktenis jau bija izšķirts. Pārsteidza, ka tajā brīdī spēlētājas necentās uzlabot personīgo statistiku, uzticot bumbu partnerei. Jāatzīmē Signes kāju darbība. Viņai ir veiklas, vieglas kājas, kādu Latvijas basketbolā nav daudziem spēlētājiem. Pirms tam līdzīgā stilā spēlēja Ilze Ieviņa – šķita, ka viņa laukumā slīd, nevis skrien.

Visvairāk priecē, ka sieviešu basketbolā kļuvis vairāk sportisko intrigu. Pusfināla spēles, spriedze Latvijas un Igaunijas čempionātā – vairāk nav garlaicīgi. Varu pieļaut, ka daļēji tas noticis uz vidējā līmeņa pazemināšanās rēķina, taču visi labi zinām, kas vajadzīgs ierindas skatītājam. Maize un izrādes! Un izrādes tagad ir. Ar pārējiem sporta veidiem sekmīgi var konkurēt tikai interesants čempionāts.”

  +2 [+] [-]

, 2013-04-13 19:54, pirms 11 gadiem
Ja zaudē, vari atpūsties, uzvaras gadījumā jādomā par tālāko darbību.

Vai tad LSBL vairs spēles par 3.vietu netiek rīkotas?

  +1 [+] [-]

, 2013-04-13 20:03, pirms 11 gadiem
Paskatoties uz metienu realizāciju, vel ir daudz kur pielikt. Lai veicas!

     [+] [-]

, 2013-04-13 20:03, pirms 11 gadiem
ar to laikam bija jāsaprot zaudējuma gadījumā- pārbraukšanu pār Liepājas papīru?
Bet Vīnbergu par TTT treneri!

  +1 [+] [-]

, 2013-04-13 21:05, pirms 11 gadiem
akapele rakstīja: ar to laikam bija jāsaprot zaudējuma gadījumā- pārbraukšanu pār Liepājas papīru?
Bet Vīnbergu par TTT treneri!
Vīnbergs ir labs, bija neliela saskarsme basketbolā atstāja forša cilvēka un trenera iespaidu, tāpēc laikam jau tik labi iet rtu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja