Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Daina Lazdeniece: "Uzvara pār TTT nav sensācija"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Daina Lazdeniece: "Uzvara pār TTT nav sensācija"
Latvijas un Igaunijas čempionāta "Četru Fināla" simboliskā piecnieka dalībniece Daina Lazdeniece un Latvijas Basketbola līgu direktors Ēriks Ozols
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Savas darbības izvērtēju tikai pēc spēles. Runājot par sportisko niknumu, basketbolā tam jābūt asinīs. Uzskatu, ka esam pietiekami pieredzējušas, lai mūsu līmenī tas kļūtu pašsaprotams. Tam jāturpinās visas spēles garumā, neatkarīgi no rezultāta," panākot trešo spēli pusfināla sērijā pret "TTT Rīga" basketbolistēm, teica "RTU/Merks" centra spēlētāja Daina Lazdeniece.

Latvijas un Igaunijas čempionāta divas rezultatīvākās spēlētājas meklējamas tieši “RTU/Merks” rindās. Uzbrucēja Laura Audere vidēji gūst visvairāk punktu (20,4), savukārt Lazdeniece sestdien kļuva par pirmo basketbolisti, kura sezonas laikā savākusi 500 punktus.

Komandā Dainai uzticētas pamatcentra funkcijas, taču tas netraucē viņai kļūt par čempionāta lielāko draudu metienos no perimetra. Divdesmit sešās spēlēs Lazdeniece izmetusi 219 tālmetienus jeb vidēji 8,4 katrā spēlē. Arī iemetusi viņa ir visvairāk – 74 trīspunktniekus jeb vidēji 2,85. Pusfināla otrajā spēlē viņa sasniedza sezonas rekordu, iemetot 6 no 8 mēģinājumiem. Janvārī Daina pret TTT realizēja piecus tālmetienus, taču tam bija nepieciešami divpadsmit mēģinājumi.

Vai priecājies gan par rezultātu, gan komandas spēli?
Pamats priekam ir, taču laukumā mest kūleņus vēl par agru. Tādam rezultātam vajadzēja būt. Vajadzēja uzvarēt jau pirmajā spēlē, jo tas būtu tikai normāli. Panākums pret TTT nav nekāda sensācija. Manuprāt, salīdzinot sastāvus, mūsu uzvara ir likumsakarīga. Pagaidām priecāties nevaram, jo jākoncentrējas pirmdienas spēlei.

Pirmajā spēlē, pagarinājuma pēdējā sekundē iemeti tālmetienu. Sportiskais niknums nāca līdzi?
No malas var izskatīties, ka esmu ārpus realitātes. Patiesībā, ja spēle neaiziet, ļoti pārdzīvoju, tikai nemāku to izrādīt. Brīžos, kad metieni iet, nezaudēju drosmi un turpinu mest. Koncentrēšanās uzbrukumam vai aizsardzībai to neietekmē – mans mērķis ir labi nospēlēt kopumā. Spēlēju, kā attiecīgā brīdī varu. Cenšos aizmirst iepriekšējās minūtes notikumus, vienkārši spēlēju un neanalizēju savas darbības.

Komanda precīzi meta no distances un labi pastrādāja aizsardzībā. Vai uzvarai bija citi priekšnoteikumi?
Aizsardzībā Paula (Langina) labi apturēja Ditu (Rozenbergu). Dažas reizes aizsardzībā iekritām pret Ievu Krastiņu, taču kopumā nostrādājām pietiekami labi. Ņemot vērā mūsu spēlētāju resursus, nogurstam. Ja nolūzt vairāk par vienu spēlētāju, pretiniecēm rodas iespējas panākt lūzumu. Tādi kāpumi un kritumi ir neizbēgami. Rezultāts rāda, ka mūsu aizsardzība vērtējama ar plus zīmi.

TTT presings panāca pretuzbrukumu. Vēl kadu reizi iekritāt uz taktikas maiņām?
Agresīvā segšana ir viena no TTT atpazīstamības zīmēm. Treneris to daudz prasa un spēlētājām tā samērā labi sanāk. Uz noguruma fona sākām iestrēgt un pieļaut kļūdas, tāpēc nedaudz nolūzām. Pirmajās spēles minūtēs presings nebūtu atstājis tādu iespaidu. Labā ziņa – vairāk nebaidāmies no agresīvas aizsardzības un cenšamies labāk izpildīt atstrādātās sadarbības.

Trīs nedēļu laikā pēc regulārās sezonas pēdējās spēles izdevās pienācīgi atjaunoties?
Mums iet grūti, jo spēlētājām nākas cīnīties ar veselības problēmām. Krampji kājās, tāpēc garāka atpūta būtu nepieciešama. Skaidrs, ka ideālā situācijā nebūsim un tagad par to spriest nav īpašas jēgas. Vienkārši jāspēlē.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-13 20:30, pirms 11 gadiem
Lazdeniece nav izlases kandidātu sarakstā, visticamāk, tikai viena iemesla dēļ - jo nepārstāv Neripa klubu "TTT Rīga". Tāpat ar Auderi.

Cik ilgi LBS atļaus tik nelietderīgi izmantot jau tā nelielos spēlētāju resursus - neņemot visas labākās? Tas pats bija jaunatnes izlasēs, ar kurām Nerips izlidoja no elites. Savējo lobēšana un citu bremzēšana jau kļuvusi par firmas zīmi.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-13 20:38, pirms 11 gadiem
Lazdeniece un Audere spēlē uz sezonas otro pusi -kā saka ar otro elpu, Nerips varbūt no viņām negaidīja tik labi stabilu sniegumu, bet bremzēšana ir arī kā saki savējo rindās, un neko jau viņš nelobē..
Storm rakstīja: Lazdeniece nav izlases kandidātu sarakstā, visticamāk, tikai viena iemesla dēļ - jo nepārstāv Neripa klubu "TTT Rīga". Tāpat ar Auderi.

Cik ilgi LBS atļaus tik nelietderīgi izmantot jau tā nelielos spēlētāju resursus - neņemot visas labākās? Tas pats bija jaunatnes izlasēs, ar kurām Nerips izlidoja no elites. Savējo lobēšana un citu bremzēšana jau kļuvusi par firmas zīmi.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-13 20:55, pirms 11 gadiem
akapele rakstīja: Lazdeniece un Audere spēlē uz sezonas otro pusi -kā saka ar otro elpu, Nerips varbūt no viņām negaidīja tik labi stabilu sniegumu, bet bremzēšana ir arī kā saki savējo rindās, un neko jau viņš nelobē..
Skaidrs, ka ir kritumi un kāpumi sniegumā daudzām, turklāt vēl arī traumas, bet domāju, ka abas ir pelnījušas, lai vismaz uzaicina uz izlasi.
Tas būtu arī labs žests, ka LV līgas labākajām spēlētājām ir reālas iespējas tikt izlasē. Finālčetrinieka spēlēs Cēsīs gan Audere, gan Lazdeniece rādīja ļoti pārliecinošu sniegumu un to turpina darīt arī play-off.

Labi jau, ka vismaz Cēsu sastāvā ir ieraudzījis Liepkalni, kuru jau pērn varēja aicināt, jo statistika Spānijas LF2 bija OK

  -1 [+] [-]

, 2013-04-13 21:09, pirms 11 gadiem
Piekrītu! Bet diemžēl izlases vadība redz visu savām acīm!

  +2 [+] [-]

, 2013-04-13 23:25, pirms 11 gadiem
Neripa griesti jaunatnes līga.Reāls bļauris,nekas vairāk.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-14 16:54, pirms 11 gadiem
Lapsa Krauliņš jau Neripam ieradija vietu,tagad pārējie.