Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Anete Šteinberga: "Beļģija būs pārsteigums visiem"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Anete Šteinberga: "Beļģija būs pārsteigums visiem"
Anete Šteinberga
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Priecājos, ka Latvija spēlēs Prāgā. Grupas turnīra spēles būs mūsu zālē "Kralovka", bet fani brīvajos brīžos varēs iepazīt skaisto pilsētu," iepazīstoties ar "EuroBasket Women 2017" izlozes rezultātiem, teica Latvijas sieviešu valstsvienības uzbrucēja Anete Šteinberga.

2016. gada Latvijas labākā basketboliste izlozes ceremoniju apmeklēja klātienē. Čehijas galvaspilsēta Šteinbergai ir labi pazīstama, jo kopš gada sākuma viņa pārstāv vienu no spēcīgākajiem Eiropas klubiem “USK Praha”.

Anete Šteinberga

“Ceremonijā pārsvarā redzēju nacionālo federāciju pārstāvjus. Komandas grupās ielozēja Čehijas valstsvienības bijušās spēlētājas Hana Horākova un Eva Hlavačkova-Vitečkova, bet atpazīstamākie cilvēki zālē bija manas komandas biedres un treneri.

Sajūtas – diezgan mierīgas. Bija satraukums brīdī, kad izšķīrās – būsim C vai D grupā. C grupā jau bija ielozētas Francija un Serbija, kuras, manuprāt, ir divas ļoti spēcīgas komandas. Spēlēt pret viņām divas dienas pēc kārtas būtu sarežģītāk nekā citur.

Neteikšu, ka mūsu grupa ir viegla, taču varam cīnīties par uzvarām. Krievija vienmēr bijusi basketbola lielvalsts. Tai ir jauns, taču ļoti talantīgs un spēcīgs sastāvs. Ceru, ka trenera Zībarta darbs Kurskā ļaus viņam izzināt, kā šīs spēlētājas neitralizēt.

Melnkalne kopš savas debijas Eiropas čempionātos vienmēr atvedusi spēcīgu komandu ar naturalizētām spēlētājām. Beļģija, manuprāt, būs pārsteigums visiem. Stipra komanda ar daudziem talantiem, pret kuru grūti spēlēt. Ja pareizi sagatavosimies katrai spēlei, tiksim ārā no grupas.

Čehi izskatījās diezgan apmierināti. Par savu grupu neko neteica, taču negatīvas emocijas neizrādījā. Arī spānietes bija mierā ar notikušo. Soņa (Petroviča) domā, ka serbietēm tikusi laba grupa, jo uzskata Franciju par parocīgu pretinieci.

Katrā Eiropas čempionātā bijuši jauninājumi un tādi neizpaliks arī šoreiz. Vairāk nepastāv iespēja pēdējā mirklī izķepuroties no grupas (jo uzreiz sākas izslēgšanas spēles), taču ceru, ka viss izvērtīsies mums labvēlīgi.

Latvija spēlēs Prāgā. Mani tas iepriecina, lai gan arī Hradeckrālova ir skaista pilsēta ar basketbola tradīcijām. Grupas turnīra spēles būs mūsu zālē “Kralovka”, bet “play-off” notiks O2 arēnā. Ļoti pozitīvi, ka mūsu fani turnīra laikā varēs dzīvot skaistajā Prāgā.”