Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Jēkabsone ar deviņiem punktiem palīdz uzvarēt

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Jēkabsone ar deviņiem punktiem palīdz uzvarēt
Anete Jēkabsone-Žogota
Foto: AP/Scanpix

Kārtējo spēli Sieviešu Nacionālajā Basketbola Asociācijā aizvadījusi Anete Jēkabsone-Žogota, ar deviņiem punktiem kaldinot Konektikutas ''Sun'' uzvaru savā laukumā pret Indiānas ''Fever'' - 86:77.

''Sun'' izšķirošo atrāvienu veica pēdējās trīs minūtēs, kurās ''Fever'' basketbolistes tika apspēlētas ar 15:5. Konektikutai sestā uzvara sezonā (6-2 bilance) - 86:77. Uzvarētājām rezultātīvākā ar 29 punktiem bija Renē Montgomerija, kurai, starp citu, karjeras rezultativitātes rekords.

Latvijas aizsardze Anete Jēkabsone-Žogota spēli sāka starta pieciniekā un laukumā pavadīja 28:39 minūtes. Šajā laikā Anete guva deviņus punktus (2p - 3/5, 3p - 1/5), izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, atdeva piecas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, nopelnīja divas piezīmes, kā arī trīs reizes kļūdījās.

Nākamā spēle ''Sun'' atkal pret ''Fever'', tikai šoreiz pretinieču laukumā. Mačs notiks svētdienas vakarā.

Izmantotie resursi:
wnba.com

  +9 [+] [-]

, 2010-06-12 11:16, pirms 14 gadiem
rix1995 rakstīja: daudz spēlē,bet mazs gūst punktus,bet vispār,prieks man par Aneti.
Viņai daudz trumpju azotē lai laistu laukumā

  +3 [+] [-]

, 2010-06-12 11:19, pirms 14 gadiem
rix1995 rakstīja: daudz spēlē,bet mazs gūst punktus,bet vispār,prieks man par Aneti.
9 punkti nav maz varbuut gribeetos vairaak, bet tas ir normaali!

  +7 [+] [-]

, 2010-06-12 11:19, pirms 14 gadiem
Mazais ĶIPARS savā līmenī, prieks lasīt šādas ziņas!

 +12 [+] [-]

, 2010-06-12 11:27, pirms 14 gadiem
visi tikai par punktiem, bet paskataties cik reeboundi un cik assisti??? Super ANETE!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +16 [+] [-]

, 2010-06-12 11:38, pirms 14 gadiem
Tas nekas, ka pamaz punktu. Spēles laiks un laišana starta pieciniekā parāda, ka treneris no Jēkabsones acīmredzot gaida un arī sagaida cita veida ieguldījumu netikai punktu gūšanu. Atlēkošās bumbas un piespēles arī ļoti labs rādītājs.

 +10 [+] [-]

, 2010-06-12 11:42, pirms 14 gadiem
Statistika jau tīri neko

  +1 [+] [-]

, 2010-06-12 12:04, pirms 14 gadiem
9 punkti+ 5as piespeeles- malacis! peec statiem nekrita 3punktnieki, nu tas uzvaraa ir piedodams
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-06-12 12:34, pirms 14 gadiem
masalskis123 rakstīja: Labākais jau ka uzvara!!
Piekriitu- uzvareetaajus shaadaa kontekstaa nesoda!

  +9 [+] [-]

, 2010-06-12 12:42, pirms 14 gadiem
Lawsone ņefiga sebja - pirmā puslaika beigās dislocē kreiso roku no locītavas. Otro uzsāk jau ar roku pareizajā vietā, sākumsastāvā.

  +2 [+] [-]

, 2010-06-12 12:50, pirms 14 gadiem
Mačs nenotiks vakarā! Nākamā spēle būs naktī uz pirmdienu. Plkst. 3.00 pēc Latvijas laika.

  +2 [+] [-]

, 2010-06-12 12:52, pirms 14 gadiem
normiic rakstīja: Mačs nenotiks vakarā! Nākamā spēle būs naktī uz pirmdienu. Plkst. 3.00 pēc Latvijas laika.
Vienos pēc Latvijas laika.

  +3 [+] [-]

, 2010-06-12 15:26, pirms 14 gadiem
jautājums tiem kas skatās suns spēles - anete neizskatās tāda 'nost no komandas' ? Visos bariņos, pārtraukumos utt. Tas pats pierādās arī uz laukuma. Pirmajā puslaikā izdalīt 5 piespēles, lai nākamajā neviens viņai bumbu īsti nedotu?

no malas vismaz izskatās tā, ka Anete ir labākais playmakers tanī komandā, kas var iespēlēt Grudai zem groza, citas tikai visu laiku isolation 1v1 spēlē. Tas nav labs basketbols, paveicās, ja aiziet metiens montgomerija, vai kādai citai.

     [+] [-]

, 2010-06-12 16:01, pirms 14 gadiem
Senčualiņš rakstīja: jautājums tiem kas skatās suns spēles - anete neizskatās tāda 'nost no komandas' ? Visos bariņos, pārtraukumos utt. Tas pats pierādās arī uz laukuma. Pirmajā puslaikā izdalīt 5 piespēles, lai nākamajā neviens viņai bumbu īsti nedotu?

no malas vismaz izskatās tā, ka Anete ir labākais playmakers tanī komandā, kas var iespēlēt Grudai zem groza, citas tikai visu laiku isolation 1v1 spēlē. Tas nav labs basketbols, paveicās, ja aiziet metiens montgomerija, vai kādai citai.
It kā nē. Parasti atkarībā no tā kurai aiziet spēle, tā arī tiek vairāk pie metieniem. Jēkabsonei jau kādu laiciņu mešana īsti nevedas, tāpēc viņa nodarbojas ar citām lietām uz laukuma. Anetei vieglāk iedot bumbu iekšā, jo viņa ir visgarākā no perimetra spēlētājām.

     [+] [-]

, 2010-06-12 16:10, pirms 14 gadiem
JK rakstīja: It kā nē. Parasti atkarībā no tā kurai aiziet spēle, tā arī tiek vairāk pie metieniem. Jēkabsonei jau kādu laiciņu mešana īsti nevedas, tāpēc viņa nodarbojas ar citām lietām uz laukuma. Anetei vieglāk iedot bumbu iekšā, jo viņa ir visgarākā no perimetra spēlētājām.
Metiens neaiziet tapēc, ka jāmet tādi samocīti. Gribētos vispār redzēt cik no Anetes iemestajiem metieniem ir 'assisted'. Vakar dzirdēju, ka Anete ir 4 labākā ar 3pt %.
Drošvien man ir baigie aizspriedumi pret wnba, bet latvijas siev. izlasi man patika daudz labāk skatīties, kur bija normāli pick'n'roli un izspēles, nevis kā Suns, kur viss pa lielākai daļai balstīts uz individuālismu.

     [+] [-]

, 2010-06-12 16:26, pirms 14 gadiem
Senčualiņš rakstīja: Metiens neaiziet tapēc, ka jāmet tādi samocīti. Gribētos vispār redzēt cik no Anetes iemestajiem metieniem ir 'assisted'. Vakar dzirdēju, ka Anete ir 4 labākā ar 3pt %.
Drošvien man ir baigie aizspriedumi pret wnba, bet latvijas siev. izlasi man patika daudz labāk skatīties, kur bija normāli pick'n'roli un izspēles, nevis kā Suns, kur viss pa lielākai daļai balstīts uz individuālismu.
Pirms pagājušās spēles procents vēl bija labs. Sezonu sāka ar ap 60-70% no 3p. Nu jau stabili slīd uz leju.
Ne WNBA, ne FIBA Eirolīgā (runa iet par visām komandām, nevis tikai Anetes) pick'n'rolli īpaši izmantoti nav. Galvenokārt izmanto skrīnus un augsto individuālo meistarību.

     [+] [-]

, 2010-06-12 16:28, pirms 14 gadiem
Paskatījos video un sapratu, kas man kaitina.
Visas piespēles pa lielam tur rodas tikai no drive-and-dish un labākajā gadījumā vēl viena piespēle pa perimetru pilnīgi brīvai spēlētājai.
Ja nenotiek caurgājiens ar izspēli ārā, tad ir vai nu tikai caurgājieni vai arī metiens pāri rokām no 3pt. Bet tā kā viņas nesedz ļoti tuvu, tad tādi metieni pāri rokām nav pilnībā nosegti un tādus bieži iemet.

Sieviešu caurgājieni? Tādi ir ļoti daudz. Bet tā kā es esmu izlepis ar NBA, tad man neaizrauj kā caurgājienā iet sieviete ar 1/3 no ātruma/leciena augstuma ja salīdzina ar vidēju NBA spēlētāju.

Jā varbūt viņas iet efektīvos caurgājienos, met pāri rokām labi no 3pt utt. bet tas mani kā skatītāju nepiesaista, jo NBA to dara daudz reiz ātrāk un smukāk.

Manuprāt, WNBA un vispār sieviešu basketbolam vajadzētu konkurēt skatīšanās ziņā ar vīriešu basketbolu tieši ar komandas izspēlēm. Un tas veiksmīgi tiek panākts Eiropā, kapēc tas nenotiek USA? Es lasīju, ka WNBA cieš baigākos zaudējumus un NBA tā teikt sponsorē sieviešu līgu. Eiropā tas nenotiek.

Es par komandas spēli, nevis par lēniem caurgājieniem un metieniem no 3pt pāri rokām!

p.s
Žēlabas beigas, atvainojos visiem, kas dabūja šito izlasīt un nepiekrīt man!

     [+] [-]

, 2010-06-12 16:40, pirms 14 gadiem
actimel

  +3 [+] [-]

, 2010-06-12 17:34, pirms 14 gadiem
brīžiem rodās iespaids, ka Anete spēlē par sevi, pārējā komanda par sevi, citiem vārdiem - liekas, ka Anete tur neiederās. Nevis neiederās šinī konkrētajā komandā, bet neiederās vispār WNBA, jo tur ir cits stils, cita domāšana. Rodās paradokss, jo Aneti visi pzīst kā visnesavtīgāko spēlētāju(Taurasi izteiciens), kā izteiktu komandas cilvēku un sanāk tā, ka visa SUN komanda gribot vai negribot piespiež Aneti darboties savtīgi ... daudzas reizes Anete stāv pie 3-punktu līnijas pilnīgi brīva un amerikānietes to redz, taču ietiepīgi nedod piespēli ... un tad nu Anetei pašai jāmēģina izkārtot sev metienu, kuri bieži vien ir neprecīzi ... ar katru nākamo spēli tas arvien vairāk krīt acīs. šitāda nesaderība domāšanā baigi spiež uz smadzenēm(Anetei) tāpēc vajag lielu pacietību, lai ignorētu pašas ignorētājas...

  +1 [+] [-]

, 2010-06-12 19:56, pirms 14 gadiem
Senčualiņš rakstīja: Manuprāt, WNBA un vispār sieviešu basketbolam vajadzētu konkurēt skatīšanās ziņā ar vīriešu basketbolu tieši ar komandas izspēlēm. Un tas veiksmīgi tiek panākts Eiropā, kapēc tas nenotiek USA? Es lasīju, ka WNBA cieš baigākos zaudējumus un NBA tā teikt sponsorē sieviešu līgu. Eiropā tas nenotiek.
WNBA necieš nekādus zaudējumus. Sterns nesen intervijā teicis, ka no WNBA ir pat nelieli ienākumi.

     [+] [-]

, 2010-06-13 16:14, pirms 14 gadiem
tapirs19 rakstīja: brīžiem rodās iespaids, ka Anete spēlē par sevi, pārējā komanda par sevi, citiem vārdiem - liekas, ka Anete tur neiederās. Nevis neiederās šinī konkrētajā komandā, bet neiederās vispār WNBA, jo tur ir cits stils, cita domāšana. Rodās paradokss, jo Aneti visi pzīst kā visnesavtīgāko spēlētāju(Taurasi izteiciens), kā izteiktu komandas cilvēku un sanāk tā, ka visa SUN komanda gribot vai negribot piespiež Aneti darboties savtīgi ... daudzas reizes Anete stāv pie 3-punktu līnijas pilnīgi brīva un amerikānietes to redz, taču ietiepīgi nedod piespēli ... un tad nu Anetei pašai jāmēģina izkārtot sev metienu, kuri bieži vien ir neprecīzi ... ar katru nākamo spēli tas arvien vairāk krīt acīs. šitāda nesaderība domāšanā baigi spiež uz smadzenēm(Anetei) tāpēc vajag lielu pacietību, lai ignorētu pašas ignorētājas...
pilnībā piekrītu un tieši manas domas tikai labāk izteiktas.

     [+] [-]

, 2010-06-13 16:18, pirms 14 gadiem
JK rakstīja: WNBA necieš nekādus zaudējumus. Sterns nesen intervijā teicis, ka no WNBA ir pat nelieli ienākumi.
Ir kaut kur intervija pieejama? Esmu diezgan pārliecināts, ka WNBA cieš zaudējumus un tagad dēļ krīzes daudzas NBA komandas cieta zaudējumus, tapēc arī salary capu taisās samazināt no 59m uz 56m.