Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Jēkabsone-Žogota: "Vēlos atgriezties pēc iespējas ātrāk"

Andrejs Siliņš

Jēkabsone-Žogota: "Vēlos atgriezties pēc iespējas ātrāk"
Anete Jēkabsone-Žogota (pa labi)
Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākā basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota pēc operācijas veikšanas atzinusi, ka pēc iespējas ātrāk vēlas atgriezties laukumā un palīdzēt savai Sieviešu Nacionālās Basketbola Asociācijas (WNBA) vienībai Konektikutas "Sun".

Labās kājas ceļgala savainojumu Anete guva 27. jūnija mačā Ņujorkā un, lai atgūtos, bija nepieciešams veikt ķirurģisku iejaukšanos. Operācija aizritēja labi, arī rehabilitācijas process norit veiksmīgi un paredzēts, ka pirmos treniņus Anete aizvadīs jau nākamajā nedēļā, kad laukumā dosies, lai piešautu roku metienos. Viens pret vienu spēlei Anete varētu būt gatava vēl pēc divām nedēļām, paredzējis Džeremijs Normans - komandas fiziskās sagatavotības treneris.

"Tāpēc jābūt psiholoģiski stiprai," Jēkabsone-Žogota apzinās, ka, atgriežoties laukumā, sākumā būs grūti pilnībā uzticēties tam, ka ar celi viss ir kārtībā. "Vēlos būt tik gatava spēlēt, kad atgriezīšos, lai man par to nemaz nebūtu jādomā. Nekas cits man neatliek, kā būt pozitīvi noskaņotai. Tāds ir sports, tā gadās."

Līdz savainojuma gūšanai Anete "Sun" labā vidēji mačā guva 9,3 punktus un atdeva 2,1 rezultatīvu piespēli. Līdz tam "Sun" bija viena no visas līgas līderēm, bet kopš Anetes izkrišanas no ierindas komanda piedzīvojusi trīs zaudējumus četros mačos.

Izmantotie resursi:
norwichbulletin.com

     [+] [-]

, 2010-07-13 15:48, pirms 14 gadiem
Šitādas traumas gadījumā pārsteidzīga atgriešanās var novest pie kruķiem...

  +8 [+] [-]

, 2010-07-13 15:55, pirms 14 gadiem
Visi gan šeit, gan Amerikā grib, lai Anete laukumā atgriežas pēc iespējas ātrāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja