Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Šodien mums visvairāk stāsta: treneri vērtē "play-off" dalībnieces

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Šodien mums visvairāk stāsta: treneri vērtē "play-off" dalībnieces
"RSU/Merks" universālā aizsardze Kate Krēsliņa
Foto: Argo Luigas, www.wbbl.eu

Pirms Latvijas Sieviešu basketbola līgas "play-off" spēļu sākuma Sportacentrs.com aptaujāja LSBL komandu trenerus, aicinot atbildēt uz vairākiem jautājumiem par turnīra vadošajām četrām vienībām.

Treneru aptauja notika pirms Nordea līgas "Sešu fināla". Atbildēs dalījās Latvijas Universitātes sieviešu basketbola komandas galvenais treneris Rūdolfs Rozītis un turnīra debitantu BK "Kolibri" galvenais treneris Matīss Rožlapa.

Kura komanda ir galvenā favorīte? Kāpēc?
Rūdolfs Rozītis: SK Cēsis, jo ir čempione un ar labāko komplektāciju līgā.
Matīss Rožlapa: Manuprāt, galvenā favorīte ir SK Cēsis komanda, Sērijā, kur jāspēlē līdz vairākām uzvarām, lielas priekšrocības ir komandām ar dažādām aizsardzības taktikām. Cēsu komandai tās ir vairākas un sezonas laikā gana labi iespēlētas.

Kura komanda sezonas gaitā no vadošā četrinieka visvairāk progresējusi?
Rūdolfs Rozītis: SK Cēsis. Sāka gatavošanos visvēlāk, tādēļ spēlētājām sadarbība prasīja nedaudz ilgāku laiku.
Matīss Rožlapa: Es uzskatu, ka ļoti progresējusi ir Liepājas komanda. Tādām komandām kā Cēsis un TTT Rīga ir grūti progresēt, jo spēlē vairākas ļoti pieredzējušas spēlētājas, kuras pārsvarā nospēlē savā līmenī un ar to pietiek, lai uzvarētu. Runājot par RSU komandu, progresē atsevišķi katra spēlētāja, bet komandas spēle, manuprāt, kāda bija sezonas sākumā, tāda ir joprojām. Liepājas komanda ir gājusi uz priekšu ar dažādām aizsardzības sistēmām, piesaistījusi ļoti labu ārzemju saspēles vadītāju. Attiecībā pret sezonas sākumu, progress, manuprāt, ir vislielākais.

Kura komanda spēlē labāko aizsardzības basketbolu?
Rūdolfs Rozītis: SK Cēsis un TTT Rīga. Cēsinieces spēlē prasmīgu un gudru aizsardzību, TTT/Rīga spēlē ļoti agresīvu aizsardzību.
Matīss Rožlapa: Aizsardzība ir gaumes lieta. Citiem patīk agresīva cilvēks-cilvēks aizsardzība, citiem zonas aizsardziba, citi piekopj haosa aizsardzību. TTT Rīga spēlē ļoti agresīvu aizsardzību, kas piespiež pretiniekus kļūdīties, un ātro uzbrukumu realizācija ir augstā līmenī. Cēsis izmanto zonas aizsardzību, kas, pēc manām domām, viņu komandai ir labi piemērota – agresīvas mazās spēlētājas, garas garās spēlētājas, kas ļauj labi cīnīties par bumbām zem groziem! Arī Liepāja spēlē dažādus presingus, bieži maina aizsardzības veidus, kas ir labs veids, kā mainīt spēles gaitu.

Kura komanda laukumā rāda radošu spēli?
Rūdolfs Rozītis: SK Cēsis, jo ir vairākas ļoti meistarīgas spēlētājas, kuras lieliski saprotas savā starpā.
Matīss Rožlapa: Par spēles radošumu noteikti jāuzteic RSU komandas meitenes, kuras ļoti brīvi spēlē, izmanto katra savas stiprās puses. Viņām ir vieglas sadarbības, kas ļoti bieži noved pie viens pret vienu apspēlēšanas epizodēm. Arī Liepājas komanda pēc Katažinas pievienošanās spēlē pietiekami radoši, jo viņa ļoti labi organizē uzbrukumu, prot izveidot labas situācijas gan sev, gan citiem.

Izslēgšanas spēļu kalendārs

Trešdiena, 9. aprīlis
17:30 TTT Rīga – RSU/Merks
19:30 SK Cēsis – Vega 1/Liepāja

Sestdien, 12. aprīlis
12:00 RSU/Merks – TTT Rīga
17:00 Vega 1/Liepāja – SK Cēsis

Otrdiena, 15. aprīlis
17:30 TTT Rīga – RSU/Merks
19:30 SK Cēsis – Vega 1/Liepāja

Sportacentrs.com pateicas treneriem par atsaucību!