Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aigars Nerips: "Pārmetumi un bļāvieni finālā? Būs!"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aigars Nerips: "Pārmetumi un bļāvieni finālā? Būs!"
"TTT Rīga" basketbolistes
Foto: Argo Luigas

"Fināli notiks sērijās līdz trīs uzvarām. Mums nav jāuztraucas par mīnusiem atsevišķi ņemtā spēlē. Spēlēsim no savām pozīcijām. Zinām, kāda ir uzvaras recepte un mēģināsim to atkārtot," pēc panākuma pusfināla sērijā pret "RSU/Merks" basketbolistēm "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips skatījās fināla virzienā.

Pusfināla sērijas iznākums izšķīrās otrajos puslaikos. Trešdien TTT uzvaras izrāviens sākās 23. minūtē, savukārt sestdien scenārijs atkārtojās. Puslaikā rīdzinieču pārsvars sasniedza četrus punktus – 31:27, turpretī pēc pārtraukuma bija mērāms ar sešas reizes lielāku skaitli – 43:19. Summā uzvara ar rezultātu 74:46 un sērijā 2-0.

Spēle draņķīga, rezultāts pieņemams?
Spēle vienmēr ir draņķīga, ja netrāpa kurvī. Jebkurai komandai. Labās lietas – spēle aizsardzībā, kāju darbība. “RSU/Merks” ir metēju komanda. Ja varam noturēt viņas zem 50 punktiem, tātad aizsardzībā nospēlējām labi. Skaidrs, ka pacietīgā spiešana kādā brīdī nes rezultātu.

Tādas aizsardzības apstākļos dažreiz sanāk ielaist vieglus punktus, taču spiediens jāturpina. Otrajā puslaikā to sekmīgi ievērojām. Protams, gadās individuālas situācijas, kad spēlētājas netiek līdzi, meklē attaisnojumus vai vieglākus risinājumus.

Ja nesanāk izpildījums, tas nenozīmē, ka samazināšu prasības. Skaidrs, ka tās būs augstas. Būs uzbraucieni un bļāvieni. Meitenes to zina, taču ir gatavas darīt visu, lai uzvarētu katrā spēlē. Komandas vienotība šajā jautājumā priecē.

RSU/Merks spēlētājas otrajā puslaikā lūza nost, Cēsu gadījumā tā nebūs.
Noplīšana ne vienmēr saistīta ar fizisko nogurumu. Mūsu agresīvā aizsardzība izprovocēja kļūdas un komandai samazinājās iespēju skaits. TTT nebija fiziskās masas pārsvara. Sākot no pirmā numura, esam mazliet vieglāki, taču spējām likt pretiniecēm gan kļūdīties, gan samazināt viņu uzbrukumu skaitu. Pirmajā pusfināla spēlē tas ļoti labi izdevās pret “RSU/Merks” pirmajiem un otrajiem numuriem – spēlētājām, kuras kontrolēja bumbu. Spiediens nostrādāja. Finālā jārēķinās ar līdzīgiem pretinieču centieniem.

Fināli notiks sērijās līdz trīs uzvarām. Mums nav jāuztraucas par mīnusiem atsevišķi ņemtā spēlē. Spēlēsim no savām pozīcijām. Zinām, kāda ir uzvaras recepte un mēģināsim to atkārtot. Mūsu rīcībā palikušas Igaunijā neizmantotās rezerves.

Meitenes, kuras nāca laukumā uz maiņu, spēja pastiprināt spēli.
Komandas aktīvajā rotācijā šobrīd ir deviņas spēlētājas. Meitenēm, kuras pievienojās vēlāk, ir grūtāk tikt līdzi. Pirmkārt, tas attiecas uz centriem – Anci Celmiņu un Līgu Šurkusu. Ance ļoti labi komunicē treniņos, savukārt Līga pievienojās visvēlāk. Tas nenozīmē, ka viņas netiks iesaistītas, jo uzdevumi spēlēs būs dažādi. Otrkārt, Ilzes un Britnijas darbību ietekmēja savainojumi. Piemēram, Britnija nevarēja piedalīties pārbaudes spēlēs. Uzsvēru, ka nelaidīšu laukumā spēlēs nepārbaudītus cilvēkus.