Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aigars Nerips: "Daudz jāgrib izdarīt gan trenerim, gan spēlētājām"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aigars Nerips: "Daudz jāgrib izdarīt gan trenerim, gan spēlētājām"
Aigars Nerips
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Komandas sastāvā ir dažādas spēlētājas, kuras var viena otru nomainīt, turklāt katrai ir savas stiprās puses," basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips uzskata, ka izdevies pulcēt konkurētspējīgu sastāvu, kurš var sekmīgi cīnīties vairākos turnīros.

Latvijas čempiones šosezon startēs trīs turnīros. TTT ceturto gadu pēc kārtas spēlēs Latvijas-Igaunijas līgās, pirmo gadu sacentīsies jaunizveidotajā Austrumeiropas līgā, kā arī pēc piecu gadu pārtraukuma atgriezīsies Eiropas kausa izcīņā.

Vai trīs uzvaras Austrumeiropas līgas pirmajā posmā atbilda iecerēm?
Nevarējām nenovērtēt nevienu pretinieku. Zināju, ka komandu nedaudz iemidzinās pārbaudes spēlēs izcīnītās uzvaras pār Minskas “Horizont”. Otrkārt, nācās rēķināties ar fizisko treniņu radīto slodzes bagāžu.

Spēle pret “Horizont bija tieši tik grūta, cik gaidīju. Nākamajā dienā spēlējām pret “Basket Gdynia”, kuras sastāvā pulcētas vairākas zvaigznes, savukārt pret “Kibirkšti” eksperimentējām. Piemēram, pārbaudījām, vai trešajā dienā pēc slodzēm spējam izmantot pilna laukuma presingu. Tas kļuva par labu pārbaudījumu spēlētāju pašatdevei. Vēl strādājām pie “2-pret-2” aizsardzības.

Komandā daudzas spēlētājas var uzņemties, daudzas var labi nospēlēt aizsardzībā.
Mūsu priekšrocība ir līderu daudzveidība. Mums ir centru pāris, kurš var izmantot spēka spiedienu, un ir otrs garo spēlētāju pāris, kurš var spēlēt ātrāk. Komandā ir dažādas spēlētājas, kuras var viena otru nomainīt, turklāt katrai ir savas spēcīgās īpašības.

Vai Austrumeiropas līga uzreiz kļuvusi par vajadzīgu turnīru?
Austrumeiropas līga jau šobrīd garantē labas spēles. Piedāvājums nav pieejams visas sezonas garumā, taču sabraukumu sistēma ir laba. Spēļu izkliede reizi pāris mēnešos neļaus atslābt un izkrist no ritma. Te gandrīz nav sagrāvju.

Kā notiek gatavošanās Eiropas kausa kvalifikācijas pirmajai spēlei?
Pēc Austrumeiropas līgas pirmā posma pārbaudes spēļu vairāk nebija. Treniņos lielāka uzmanība tika veltīta taktikai un savstarpējai konkurencei. Aizvadījām sparinga maču ar konkrētiem uzdevumiem. Vēl jānostiprina un jāatkārto taktiskās lietas gan aizsardzībā, gan uzbrukumā.

Spēlētāju pašatdeve spēlē pret Viļņu bija nepieciešamajā līmenī. Tādu sniegumu gribēju redzēt. Svarīgi, lai arī spēlētājas gribētu daudz izdarīt. Citāda spēle bija pret Gdiņu – punkts punktā, ar nervu spriedzi. Lai spēlētu drošāk, tādas spēles ir vajadzīgas.

Labi, ka spēlējām pret nezināmiem pretiniekiem. Sagatavošanās laikā neko labāku nevar vēlēties. Domāju, ka Austrumeiropas līgā komandu līmenis nekritīsies. Visiem ir liela vēlēšanās uzvarēt, tāpēc daudzas spēles tika izšķirtas galotnē. Manuprāt, tā notiks arī turpmāk.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja