Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Jēkabsone-Žogota nevienojas ar TTT un, visticamāk, beigs karjeru

Agris Suveizda

Jēkabsone-Žogota nevienojas ar TTT un, visticamāk, beigs karjeru
Anete Jēkabsone-Žogota
Foto: Vilnis Kozlovskis

Anete Jēkabsone-Žogota sarunā ar "Sporta Avīzi" sacīja, ka, visticamāk, liks punktu profesionāles karjerai – ja vien nesaņems ārkārtīgi labu piedāvājumu. Basketboliste vēlējusies karjeru noslēgt Latvijā, tomēr nav izdevies panākt vienošanos ar TTT. Rīgas kluba ģenerālmenedžeris Egīls Lūsis sarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja, ka pārrunas par iespējamo pievienošanos komandai starp abām pusēm vairs nenotiek.

"Anete vēlējās lielāku atalgojumu," galveno pārrunu klupšanas akmeni nosauca TTT ģenerālmenedžeris Egīls Lūsis. "Diemžēl nevarējām to piedāvāt, ar ko mūsu sarunas arī diezgan ātri beidzās. Bija runas, ka, ja mēs varētu piesaistīt papildu finansējumu, tad, protams, mēs varētu arī palielināt atalgojuma apjomu. Taču tas nenotika un līdz nekādām vienošanām netikām."

"Pārrunas beidzās, šķiet, augusta sākumā. Augusta beigās jau trenējāmies un viss sastāvs bija nokomplektēts," Lūsis turpināja. "Zināju, ka viņai ir interese un viņa bija runājusi ar manu kolēģi. Un zināju, ka viņa gribētu pabeigt karjeru Latvijā, tāpēc ar viņu sazinājos. Tikāmies un runājām. Tomēr vienoties neizdevās."

Pati Anete Jēkabsone-Žogota intervijā "Sporta Avīzei" atklāja, ka savu pēdējo oficiālo spēli acīmredzot jau ir aizvadījusi: "Basketbolam esmu izlēmusi pielikt punktu. Aģentam gan pagaidām vēl neesmu pateikusi konkrētu nē: ja nu pēkšņi atskanēs viņa zvans, ja nu man tiks izteikts piedāvājums, no kāda neatsakās. Kāju no durvīm pavisam vēl neesmu izņēmusi, taču... iekšēji jūtu, ka tas ir viss."

"Šķita, ka vēl pēdējo sezonu varētu nospēlēt mājās, bija pārrunas ar TTT, taču vienošanos neizdevās panākt. Process ieilga, un laikā, kamēr gaidīju atbildi, palaidu garām divus labus līgumus. Bet es patiešām ticu, ka viss, kas dzīvē notiek, notiek uz labu," turpināja 33 gadus vecā spēlētāja. Portālam Sportacentrs.com ar Jēkabsoni-Žogotu pagaidām neizdevās sazināties.

"Anete, protams, ir fantastiska basketboliste," spēlētājas karjeru komentēja Lūsis. "Un viņas laikmetā Latvijas sieviešu basketbols ir piedzīvojis īpašu izaugsmi, par ko man kā Latvijas vadošā sieviešu basketbola kluba vadītājam ir arī liels prieks. Kā personība Anete ir spilgta un vienmēr pozitīva. Ar visām savām darbībām viņa ir ļoti daudz devusi basketbola popularitātei. Sportiskajā ziņā viņa droši vien sasniedza maksimumu, ko viens cilvēks vien var vēlēties, tāpēc droši vien jāvēl veiksme atrast sevi jaunajā ampluā."

Karjeras laikā Jēkabsone-Žogota ārpus Latvijas spēlējusi Francijas, Krievijas, Turcijas un arī ASV klubos, WNBA pārstāvot Konektikutas "Sun" un Fīniksas "Mercury", 2014. gadā tās sastāvā kļūstot par WNBA čempioni. 2007. gadā, Maskavas "Dynamo" spēlējot Ainara Zvirgzdiņa vadībā, Jēkabsone-Žogota palīdzēja izcīnīt FIBA Eiropas kausu un tika atzīta par gada labāko spēlētāju Eiropā. Ilggadējā Latvijas izlases līdere valstsvienības rindās spēlēja arī 2008. gada olimpiskajās spēlēs Pekinā.

  +8 [+] [-]

, 2016-09-27 11:16, pirms 8 gadiem
Paldies par visu labo, ko esi devusi valstij !!!

     [+] [-]

, 2016-09-27 11:28, pirms 8 gadiem
Vēl jau nu varēja...vienīgi laiks arī padomāt par jauniem džabarēniem Latvijas basketbolam

  +2 [+] [-]

, 2016-09-27 11:30, pirms 8 gadiem
Varēja jau vienu sezonu kopā ar Baško nokapāt ttt rindās.. pat aizčāpotu uz kādu spēli. Bet ja ne tad ne. Ko tur daudz runāt... vecums jau nau tik liels... moš bērni jāsāk plānot...... Delfos jau vakar no rīta šīs bij lasāms. Šuveizdšona kungs aizgulejies

  -4 [+] [-]

, 2016-09-27 11:36, pirms 8 gadiem
visticamak sagribeja miljonu!!! nevareja pieticigakas prasibas? majas uzspeletu un atvaditos, sportistu alkatibai nav robezu!!!

  +2 [+] [-]

, 2016-09-27 11:42, pirms 8 gadiem
Nu varēja jau uzspēlēt TTT Rīga vel noslēdzošo sezonu un tad noslēgt karjeru !

 +10 [+] [-]

, 2016-09-27 11:46, pirms 8 gadiem
Jekabsoni var pieskaitit pie visu laiku legendarakajiem sportistiek , ka , Irbe , Ozolins , Gulbis , Valters. Izcili sportisti ir ari izcilas personibas !!!

  +6 [+] [-]

, 2016-09-27 11:50, pirms 8 gadiem
Sportacentrs ir labākais un ... vislēnākais sporta medijs LV Par šo jau vakar rakstīja visa Eiropa, bet pirmdienās, acīmredzot, SC ir brīvdiena. Arī man pirmdienās ir brīvdiena. Prozit!

Un kā var nevienoties ar klubu... Kas, TTT prasīja naudu, lai Anete spēlētu tās rindās? Anete, Anete... eh

  +6 [+] [-]

, 2016-09-27 11:52, pirms 8 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Sportacentrs ir labākais un ... vislēnākais sporta medijs LV Par šo jau vakar rakstīja visa Eiropa, bet pirmdienās, acīmredzot, SC ir brīvdiena. Arī man pirmdienās ir brīvdiena. Prozit!
Sportacentra prioritāte ir uzvārdu kropļošana nevis savlaicīga informācijas sniegšana!

  +4 [+] [-]

, 2016-09-27 11:53, pirms 8 gadiem
Zoom Mode rakstīja: Jekabsoni var pieskaitit pie visu laiku legendarakajiem sportistiek , ka , Irbe , Ozolins , Gulbis , Valters. Izcili sportisti ir ari izcilas personibas !!!
Gulbis? kāds sakars

  -2 [+] [-]

, 2016-09-27 11:58, pirms 8 gadiem
TTT ir zem katras kritikas jo nespēja vienoties izklausās vienkārši absurda!!!!
Atbrīvojiet pus komandas nespējnieces un mūžam perspektīvās----un būs jums līdzekļi
Varbūt ka valsts prezidentam ir jāsaka savs ieteikuma vārds jo uzskatīt par normālu patreiz esošo uzskatu par Jēkabsones-Žogotas atraidīšanu ir valsts sportam(basketbola saimei)necienīga rīcība.
Anete (kura basketbolā valsts sieviešu izlasei ir devusi tādu devumu,kuru novērtējusi pat sieviešu NBA......)nav pelnījusi šo funkcionāru rīcību un nav svarīgi attaisnojumi viņu rīcībai jo šis ir analogs gājiens kurš sasaucas ar masu lapiņā paustajām domām par "astoņkāji" kurš pārņēmis visu ko vien var sakampt

  +5 [+] [-]

, 2016-09-27 12:03, pirms 8 gadiem
Domājams, ka Krievijā priekš vecumdienām sev nopelnīja. Tāpēc ir skumji, ka pēdējo karjeras gadu nevar noslēgt dzimtenē dēļ piķa....

  +2 [+] [-]

, 2016-09-27 12:11, pirms 8 gadiem
Maikl30 rakstīja: visticamak sagribeja miljonu!!! nevareja pieticigakas prasibas? majas uzspeletu un atvaditos, sportistu alkatibai nav robezu!!!
Tas ir viņas darbs, par ko viņa vēlas atbilstošu atalgojumu. Turklāt jādomā arī par nākotni pēc karjeras beigšanas. Man šī ir negaidīta un nedaudz skumja ziņa. Ja vien tas nav saistīts ar ģimeni un bērniem, tad Anete mierīgi varētu vēl pāris sezonas nospēlēt kādā dienvidzemes klubā. Izlasē arī vēl noderētu. Bet ja nē, tad- LIELS PALDIES, ANETE! Lai veicas turpmākajās gaitās.

  +6 [+] [-]

, 2016-09-27 12:26, pirms 8 gadiem
Ja tik ļoti gribēja karjeru pabeigt Latvijā, tad varēja jau vienoties ar Liepāju. TTT jau nav vienīgā komanda. Dzimtas saknes jau arī no Liepājas.

  -1 [+] [-]

, 2016-09-27 13:14, pirms 8 gadiem
otins rakstīja: Tas ir viņas darbs, par ko viņa vēlas atbilstošu atalgojumu. Turklāt jādomā arī par nākotni pēc karjeras beigšanas. Man šī ir negaidīta un nedaudz skumja ziņa. Ja vien tas nav saistīts ar ģimeni un bērniem, tad Anete mierīgi varētu vēl pāris sezonas nospēlēt kādā dienvidzemes klubā. Izlasē arī vēl noderētu. Bet ja nē, tad- LIELS PALDIES, ANETE! Lai veicas turpmākajās gaitās.
Par vienu sezonu neko lielu tāpat nenopelnītu, bet atteikties spēlēt mājās pēdējo gadu dēļ pāris 1000 ir jocīgi
Cik dzirdēts, tad Anete ir pārāk naudas kāra. Meklē kur maksā centu vairāk

     [+] [-]

, 2016-09-27 13:53, pirms 8 gadiem
@fkscd Jāsaprot, ka Anete ir gana liela zvaigzne un sev nes līdzi zināmu naudu, TTT no viņas piesaistes iegūtu gan papildus translācijas, apmeklējumu, sponsorus utt. Ja tavs vārds nes tādu pienesumu visam klubam, ir saprotams ka neatkarīgi no sportiskā pienesuma gribas, lai par tavu vērtību maksā nevis vnk klubam un pārstāvjiem dāvināt naudiņu. No skatītāju viedokļa protams žēl, bet bizness ir bizness.

  -4 [+] [-]

, 2016-09-27 14:07, pirms 8 gadiem
Lai nu kāds ir tas bizness, taču domājams, ka pašai būs grūti iztikt bez basīša attiecīgajā līmenī tik strauji apraujot savu karjeru! Sakarā ar bērniem vēl viens gads it kā var pagaidīt
Slēpts komentārs: fkscd

  +4 [+] [-]

, 2016-09-27 14:50, pirms 8 gadiem
Anete nāca TTT pretim, piekrītot spēlēt par 3 (!) reizes mazāku atalgojumu kā saņēma Krievijas klubā Kurskas "Dinamo". Pēc tam bija gatava vēl par 20% samazināt līguma summu.

Bet, redziet, TTT galvenie sponosori - nano ūdens izgudrotāji un pašvaldības naudas caurums - visu vasaru bija tik aizņemti, ka nevarēja apstiprināt darījumu. Droši vien mūs gaida jauns nano produkts autobusiem vai tramvajiem.

Pēc divu mēnešu gaidīšanas - viņai piedāvāja vēl uz pusi samazināt līgumu, līdz ar to sanāktu spēlēt par 7,5 reizes mazāku atalgojumu nekā iepriekšējā sezonā. Cilvēks ar pašcieņu, protams, nepiekrita, ka šādi ņirgājas. Bet TTT veiksmīgi palaida garām iespēju būt konkurētspējīgiem FIBA kausā un piepildīt skatītāju tribīnes visās Eirokausa spēlēs un nopelnīt ar biļešu pārdošanu. Bet basketbols nekad nav bijusi prioritāte, galvenais - finanšu plūsma.

Anetes vaina šeit nav ne mazākā. Ja esiet īsti līdzjutēji, vismaz paklusējiet, nevis paļaujieties uz žurnālistu interpritācijām par tēmu.

Vēlreiz paldies Anetei par skaistu karjeru! Mums vienmēr pietrūks Anetes Latvijas izlases kreklā ar 10. numuru!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2016-09-27 15:10, pirms 8 gadiem
Interesanti kādi finansu nosacījumi ir Guntai?

  +3 [+] [-]

, 2016-09-27 15:23, pirms 8 gadiem
fkscd rakstīja: Par vienu sezonu neko lielu tāpat nenopelnītu, bet atteikties spēlēt mājās pēdējo gadu dēļ pāris 1000 ir jocīgi
Cik dzirdēts, tad Anete ir pārāk naudas kāra. Meklē kur maksā centu vairāk
Dzirdēts ka tu esi stulbs un tāpēc nabags.

  +4 [+] [-]

, 2016-09-27 15:27, pirms 8 gadiem
Maikl30 rakstīja: visticamak sagribeja miljonu!!! nevareja pieticigakas prasibas? majas uzspeletu un atvaditos, sportistu alkatibai nav robezu!!!
Tu taču par piecīti neesi gatavs slaukt govi savā dzimtajā pagastā?

  -1 [+] [-]

, 2016-09-27 17:03, pirms 8 gadiem
Tik izcilai spēlētājai varēja arī samesties un samaksāt normālu naudiņu. Kauns un negods pašmāju klubam, kurš 'valkā slavenas komandas vārdu. Paldies Anetei par daudzām labajām spēlēm. NOteikti vēl varēja pagaidīt ar karjeras beigām, bet tā ir viņas izvēle.

  -1 [+] [-]

, 2016-09-27 17:30, pirms 8 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Tik izcilai spēlētājai varēja arī samesties un samaksāt normālu naudiņu. Kauns un negods pašmāju klubam, kurš 'valkā slavenas komandas vārdu. Paldies Anetei par daudzām labajām spēlēm. NOteikti vēl varēja pagaidīt ar karjeras beigām, bet tā ir viņas izvēle.
Varbūt tagad visi draudzīgi sametamies un nosponsorējam miljonārei vēl vienu miljonu
Vajag prasties un zināt godu!

  +1 [+] [-]

, 2016-09-27 17:34, pirms 8 gadiem
aizermans rakstīja: Tu taču par piecīti neesi gatavs slaukt govi savā dzimtajā pagastā?
Ja ļoti gribētu, varētu arī izslaukt
Dzīve nesastāv tikai no naudas pelnīšanas, bet tevi dzīve diemžēl ir apdalījusi ar izpratni par patiesām dzīves vērtībām

  +1 [+] [-]

, 2016-09-27 17:47, pirms 8 gadiem
fkscd rakstīja: Par vienu sezonu neko lielu tāpat nenopelnītu, bet atteikties spēlēt mājās pēdējo gadu dēļ pāris 1000 ir jocīgi
Cik dzirdēts, tad Anete ir pārāk naudas kāra. Meklē kur maksā centu vairāk
Uz naudu jau nu esot ipasi kara, tas gan!

  +1 [+] [-]

, 2016-09-27 18:01, pirms 8 gadiem
Rīgas Basis rakstīja: Ja tik ļoti gribēja karjeru pabeigt Latvijā, tad varēja jau vienoties ar Liepāju. TTT jau nav vienīgā komanda. Dzimtas saknes jau arī no Liepājas.
Pilnīgi Tev pievienojos,žēl ka kāposts nospēlēja baigo lomu,es būtu to izdarījis par prieku sev un citiem ,vel jo vairāk noslēdzot karjeru savā dzimtenē.Ja nemaldos tā bija arī viņas vēlme.Neskatoties ne uz ko tāpat vienmēr mana skatījumā viņa ir bijusi visu laiku labākā Latvijas basketboliste,respect...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-09-27 18:03, pirms 8 gadiem
Varbūt aģents ir nevarīgs? ...daudzus gadus pēc Anetes bija rinda un tad jau cik tur tā darba...tagad, kad aģentam jàsāk tiešām strādàt un meklēt līgumu, tad čusss?

  +1 [+] [-]

, 2016-09-28 03:00, pirms 8 gadiem
muļķi tie, kas kaut ko pārmet, viņa nav spēlētāja, kurai karjeras beigās ir simboliski punkti un minūtes. viņa vēl pagājušo sezonu meta ļoti pieklājīgi, turklāt ar labu %. Kā viņa pati paskaidroja, tad viņa zaudēja citas labas iespējas tikai dēļ tā, ka gaidīja atbildi latvijā. nevajag stāstīt pasakas par viņas miljoniem, tas ir sieviešu basketbols un miljonus te neviens tā vienkārši nemētā.eiropā pat nemaz tik daudz veču, kas pelna miljonus, bet jūs te par sieviešu basketbolu tādas muļķības runājat.