Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

"Kolibri" meitenes spēlēs Austrumeiropas līgas U17 čempionāta finālā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Kolibri" meitenes spēlēs Austrumeiropas līgas U17 čempionāta finālā
Kate Krēsliņa
Foto: Basket.ee

Mudītes Zanderes trenētā basketbola skolas "Kolibri" 1996. gadā dzimušo meiteņu komanda (bilance 16-3, superfinālā 4-0) iekļuvusi Austrumeiropas līgas U17 čempionāta finālā, grupu turnīrā un pusfinālā izcīnot četras uzvaras pēc kārtas. Čempionātā, kas notiek Polijas pilsētā Čluhovā, var piedalīties 1995. gadā dzimušas un jaunākas meitenes.

Piektdien, 4. maijā, “Kolibri” pārspēja Baltkrievijas komandu “SDJSOR Smorgon” ar rezultātu 66:55, dienas turpinājumā pieveicot Polijas vienību “OSSM PZKosz Mazovia” ar 65:47.

Sestdien cīņā par pirmo vietu apakšgrupā “Kolibri” basketbolistes apspēlēja Tallinas “Audentes” komandu ar 42:40 un nodrošināja vietu pusfinālā. Labāko četriniekā iekļuva arī “Audentes” spēlētājas, no otrās grupas tālāk tiekot Aleksandra Gomeļska skolas (Krievija) un Bulgārijas čempionvienības “BC NSA Sofia” vienībām.

Pirmajā pusfinālā “Kolibri” smagā cīņā uzvarēja “NSA Sofia” komandu ar 77:70, kurai janvārī zaudēja savā laukumā. Toreiz mājinieču sastāvā nevarēja spēlēt Kitija Laksa.

Lielisku sniegumu parādīja komandu līderes. Sofijas labākā spēlētāja Hristova guva 33 punktus, savukārt Kate Krēsliņa savāca 28 punktus.

Finālā svētdien plkst. 13:00 “Kolibri” spēlēs pret Aleksandra Gomeļska skolas un “Audentes” divcīņas uzvarētājām. Video tiešraide www.superfinal.pozkosz.com .

Turnīra izspēles kārtība

Regulārajā sezonā 16 komandas tika sadalītas A, B, C un D grupās. Katra vienība piedalījās trīs posmos, katrā no tiem izspēlējot piecas spēles – vienu ar savas grupas komandu un četras sacensības ar kaimiņu grupas komandām (piemēram, A1-A2, A1-B1, A1-B2, A1-B3 un A1-B4).

Sezonas gaitā divos posmos finanšu problēmu dēļ nespēlēja komandas no Ukrainas un Dānijas, kuru vietā tika pieaicinātas vienības no Bulgārijas un Zviedrijas. Rezultāti ar šo komandu dalību kopvērtējumā skaitīti netika. Finālturnīrā piedalās sešas labākās komandas pēc iegūtajiem punktiem trīs posmos, kā arī turnīra rīkotāji “OSSM PZKosz Pomerania” un “NSA Sofia”.

  +1 [+] [-]

, 2012-05-05 19:36, pirms 12 gadiem
Apsveicu!!!
Lai rīt veiksme Jusu pusē!!!