Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Ainars Zvirgzdiņš: "Jāizmanto iespēja tikt uz 2017. gada finālturnīru"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ainars Zvirgzdiņš: "Jāizmanto iespēja tikt uz 2017. gada finālturnīru"
Ainars Zvirgzdiņš
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Radusies pateicīga situācija iekļūšanai septītajā Eiropas finālturnīrā pēc kārtas. Manuprāt, meitenes to saprot un ķersies pie darba," iepazīstoties ar 2017. gada sieviešu čempionāta kvalifikācijas turnīra izlozes rezultātiem, teica basketbola kluba "Valmiera" galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš.

Latvijas basketbolistēm divpadsmit mēnēšu laikā būs jāpulcējas trīs reizes, lai aizvadītu četras spēles pret Lietuvas un Slovēnijas izlasēm. Finālturnīram kvalificēsies deviņas grupu uzvarētājas un sešas no deviņām otro vietu ieguvējām.

"Lietuva ir un būs spēcīga komanda, taču vienlaikus mums ļoti labi zināma. Slovēnija pieder komandām, kuras jāuzvar," izlozi vērtēja Zvirgzdiņš. "Nākamie divi gadi būs labs atskaites posms, lai novērtētu, kādā virzienā dodas Eiropas un Latvijas basketbols. Meitenes to labi apzinās."

A grupas kalendārs paredz, ka Latvija pirmo spēli aizvadīs 21. novembrī Rīgā pret Lietuvu. Nākamās divas cīņas būs izbraukumā – 2016. gada 20. februārī jāviesojas Slovēnijā, savukārt 24. februārī jāspēlē Lietuvā. Pēdējā spēle apakšgrupā paredzēta 23. novembrī mājās pret Slovēniju.

"Kalendārs ir pateicīgs gan sagatavošanās procesam, gan spēlēšanai. Pārējo izšķirs, cik un kādas spēlētājas būs pieejamas spēlēšanas periodos," teica treneris. "Atliek Latvijai novēlēt iekļūšanu finālturnīrā."

Zvirgzdiņš domā, ka pirmajai spēlei pret lietuvietēm būs motivējošs raksturs. "Spēlēt pret Lietuvu vienmēr bijis liels izaicinājums. Personīgi esmu pārliecinājies, ka lietuvietes ir labas pretinieces. Labi, ka sākumā spēlēsim pret Lietuvu un, vēl labāk, ka pēdējā spēle būs pret Slovēniju."

Pirms kvalifikācijas cīņām spēlētājām jāstrādā, lai uzlabotu individuālo meistarību. "Jāaicina meitenes pievērst lielāku uzmanību atlētismam un spēlei viens pret vienu. Tas kļūst arvien aktuālāk. Nepietiek ar treneru uzdoto, jāpiestrādā individuāli. Otrkārt, jākļūst drošākām un drosmīgākām."

  -1 [+] [-]

, 2015-07-04 19:37, pirms 9 gadiem
Ainār! Kur tu tagad iebrauci? Tu taču ar večiem tagad!

     [+] [-]

, 2015-07-04 22:54, pirms 9 gadiem
aizermans rakstīja: Ainār! Kur tu tagad iebrauci? Tu taču ar večiem tagad!
...@MarisNoviks 2010-07-04 19:12...

     [+] [-]

, 2015-07-04 23:26, pirms 9 gadiem
sanemās un turpinam, vīzija ir, mērķis arī
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-07-05 08:32, pirms 9 gadiem
kaadaa sakaraa te izsakaas Zvirgzdins,vinhs tachu no izlases jaatur taalu taalu,sachakareeja jau pagaajusho chempionaatu un jau cer uz naakamo!!!!!!!
Pie viena izsaku patiesu liidzjutiibu Valmierai....,vinhi pat neapjeedz kaados suudos iekaapushi,pat Melderis saaks likties Dievs.....

     [+] [-]

, 2015-07-06 22:04, pirms 9 gadiem
Cēsis Zvirgzdu izmeta,Pekinā Zvirgzds izgāzās un tagad ar -cik vēl.