Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Štelmahers: "Mums pašiem jābūt agresīvākiem”

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Štelmahers: "Mums pašiem jābūt agresīvākiem”
Roberts Štelmahers diriģē "Ventspils" spēlētājus
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

BK "Ventspils” galvenais treneris Roberts Štelmahers pēc zaudējuma savās mājās Eirokausa mačā "Lokomotiv” (60:69), ar nožēlu atzina, ka kārtējo reizi jārunā par niansēm, kas izšķīra mača likteni, turklāt svarīgākajos brīžos pietrūcis agresivitātes.

"Kārtējo reizi jārunā, ka atkal kaut kā nedaudz pietrūka un diemžēl, kārtējo reizi tie atkal ir soda metieni. Var jau būt, ka pašiem spēlētājiem jau nosēdies galvās un pirms tam pārāk daudz domā par to. Lai gan nav jau tā, ka Četmens vai Bārniss tā mestu katru spēli, Grantam septiņi no desmit ir labi, bet mums svarīgs ir katrs punkts. Aizmetām garām 12 soda metienus, un vienalga, kā meta viņi. Tas mani neinteresē, jādomā par sevi. Cenšamies spēlēt uz mazu rezultātu, šoreiz jau arī ielaidām tikai 69, taču pašiem kaut kas ir jāmet iekšā," aizvadīto maču komentēja Roberts Štelmahers.

"Mēs cīnījāmies, darījām to ar lielu atdevi un var teikt, ka aizsardzībā viss bija vairāk vai mazāk kārtībā. Komandai ar šādu jaudu uzbrukumā ļāvām iemest tikai 69 punktus, kas ir labi. Tomēr šodien mums pietrūka veiksmes. Cīņā par atlēkušajām bumbām, aizmetām garām pārāk daudz soda metienu, sevišķi jau es, kas arī izšķīra šī mača iznākumu. Tam, kādā sastāvā viņi spēlēja, nebija nozīmes. Mēs cīnāmies ar jebkuru pretinieku un cenšamies uzvarēt jebkurā mačā," pēc spēles sacīja Mairs Četmens, paškritiski uzņemoties arī daļu vainas zaudējumā.

"Lokomotiv” treneris Sergejs Bazarevičs bija gandarīts, ka uzvarēt izdevās, neskatoties uz to, ka komandai ir pamatīgas problēmas ar sastāvu: "Neko vieglu šeit negaidījām, jo jau pirmajā mačā "Ventspils” mūs krietni nomocīja. Šodien spēlējām bez trim savainotajiem leģionāriem un arī centru Entoniju Rendolfu nolēmām pietaupīt, jo viņam arī ir trauma. Lai gan groza apakšā viss nebija labākajā kārtībā, nolēmām labāk neriskēt viņa traumu padarīt vēl smagāku. Galvenais, ka izdevās tikt galā ar mājinieku uzbrukumiem no perimetra, kas viņiem ir ļoti nopietns ierocis. Tas arī bija izšķirošais šajā mačā, bet viegli šis panākums nenāca.”

Štelmahers norādīja, ka pret šādiem sāncenšiem pašiem jāspēlē agresīvāk: "Nevar tikai cerēt uz sadarbībām un to, ka tiksim līdz brīviem metieniem no groza apakšas. Viss nav tik vienkārši. Pašiem jāspēlē agresīvāk, jāiet caurgājienos, vairāk jāuzskrien, sevišķi pret spēcīgu komandu ar atlētiskiem basketbolistiem, kas visam tiek līdzi. Tās arī ir nianses, kas izšķir spēles.”

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja