Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Trešo reizi sezonā tiksies "Ventspils" un VEF

Andrejs Siliņš

Trešo reizi sezonā tiksies "Ventspils" un VEF
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Šovakar 19:30 Rīgas Olimpiskajā Sporta centrā MasterCard Baltijas Basketbola līgas (BBL) Elites divīzijas mačā tiksies Rīgas VEF un "Ventspils" vienības. Mača tiešraide Sportacentrs.com!

Uzvaras dalītas uz pusēm

Abas komandas šajā sezonā tikušās divas reizes - katrā no tām uzvarējusi mājiniece. 7. oktobra vakarā Rīgā Latvijas līgas ietvaros VEF uzveica kurzemniekus ar 87:80. Tovakar rīdzinieku rindās rezultatīvākais vīrs bija snaiperis Ingus Bankevics ar 22 punktiem, 20 punktus iemeta lietuviešu leģionārs Martins Mažeika, kurš nu jau devies prom uz siltākām zemēm, bet ar "double-double" izcēlās Ivans Ņeļubovs - 17 punkti un 11 bumbas. Ventspilniekiem Ronalds Zaķis, kurš savulaik pa īstam lielo basketbolu spēlēt sāka tieši, esot izīrēts VEFam, guva 23 punktus, izprovocējot septiņas piezīmes pretiniekiem, bet 20 punktus sameta Valda Valtera slavētais Jānis Strēlnieks. Tikmēr labāko lietderības koeficientu izpelnījās amerikāņu centrs Ārons Petvejs - septiņi punkti, desmit bumbas un piecas piespēles, kas deva 20 lietderības punktus.

Otro reizi abas komandas tikās jau BBL turnīrā Ventspilī 10. novembrī. Toreiz kurzemnieki revanšējās VEFam ar uzviju - 77:53. Jau pirmajā ceturtdaļā mājinieki noteica toni visai spēlei (30:14), bet VEF cīnījās ne tikai ar pretinieku, bet arī mazrezultativitāti. Divpunktu metienos rīdzinieki trāpīja 37,5 procentus metienu, bet uz soda metienu līnijas stājās vien astoņas reizes. Ventspilniekiem uzvaru ar supermaču kaldināja Mareks Jurevičus - 25 punkti, astoņas izprovocētas piezīmes, desmit bumbas un sešas rezultatīvas piespēles, kas deva 43 efektivitātes punktus. 16 punktus pievienoja Strēlnieks (jaunākais), bet 11 iemeta Zaķis. VEFam tikmēr vienīgais, kuram daudz maz gāja no rokas, bija Mažeika - 20 punkti un piecas izprovocētas piezīmes.

Izmaiņas abās komandās

Kopš 10. novembra, kad komandas tikās pēdējo reizi, abās vienībās notikušas izmaiņas. Ventspilniekiem, pirmkārt, ir cits treneris - pie stūres stājies horvāts Silvano Poropats, kura starta optimistisko entuziasmu nedaudz apslāpēja jau debijas spēle Viļņā, pēc kuras treneris atzina, ka viss tomēr nav tik skaisti, kā izskatās. Tāpat no ierindas jau ilgāku laiku izkritis Jānis Strēlnieks, kuru teju vienatnē nākas aizvietot pagājušā gada nogalē paņemtajam Sandim Buškevicam. No ierindas ilgāku laiku bija izkritis kapteinis Mareks Jurevičus, kurs gan jau paspējis atgriezties un, domājams, izies laukumā arī šovakar.

VEF vienībā arī notikušas izmaiņas. Uz Grieķiju devies spēlēs pret "Ventspili" rezultatīvais Martins Mažeika, bet vieta tukša nav palikusi - trešdien notikušajā preses konferencē tika stādīts priekšā galvenā trenera Valda Valtera dēls Sandis, kurš atguvies no vasarā gūtā savainojuma un šo sezonu pabeigs Rīgas komandā. Ļoti iespējams, ka ar desmito numuru spēlējošo Valteru sastāvā redzēsim jau šovakar. Komandā atgriezies arī Žanis Peiners, kurš pirmajos divos mačos pret Ventspili nepiedalījās rokas lūzuma dēļ. Pirmajā savstarpējā spēlē laukumā devās arī Gatis Jahovičs, taču kapteinis šobrīd turpina atgūties no vēlāk gūtā savainojuma.

Melodiskais basketbols

Ventspilniekiem, gatavojoties mačam, nācās nedaudz atgriezties pagātnē - komanda pēdējo treniņu aizvadīja savas pilsētas 6. vidusskolas sporta zālē, kur savulaik meklējami "Ventspils" kluba tradīciju pirmsākumi. Vienīgais no pašreizējiem ventspilniekiem, kurš spēlēja klubā arī tad, kad 6. vidusskola bija komandas mājas spēļu zāle, ir Sandis Buškevics. Iemesls basketbolistu "izdzīšanai" no Ventspils Olimpiskā centra - Latvijas Radio 2 "Muzikālā Banka", kurai hallē tiek būvēta skatuve un notiek mēģinājumi sestdien paredzētajam noslēguma pasākumam.

Slēpts komentārs: gattiss

  +9 [+] [-]

, 2010-01-22 09:49, pirms 14 gadiem
Par Ventspils
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-01-22 10:11, pirms 14 gadiem
jocīgi ,bet baronam BBL neatļāva spēlēt nekur citur kā tik arēnā ,bet vefam tagad atļauj arī olimpikajā centrā.......!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-01-22 11:11, pirms 14 gadiem
Pirms mēneša nebūtu divu domu - jāatbalsta Ventspils. Tagad - vienīgais pluss BKV ir tas, ka viņi nav no Rīgas. Par nomenklatūras klubu vispār nav ilūziju, trīs Valteri (spēlētājs, treneris un žurnālists) vienā komandā nav simpatizējuši nekad (katrs atsevišķi - visu cieņu). Bet nu - basketbols ir basketbols, vienmēr var sameklēt pozitīvo. Šoreiz BKV - Strēlnieks vecākais, ļoti gribētos, lai arī bez atzīšanas jaunatnes vecumā pēc augstskolas spēlētājs LVspētu apliecināt sevi un nostiprināties klubā, ko dēvējam par vadošo. VEF - lai veicas Andrejam Šeļakovam, - arī varbūt lēna, bet tomēr nepārtraukta attīstība, un būtu žēl, ja rezultāta dēļ viņu atsēdinātu tā patālāk no reālas spēles.

  +5 [+] [-]

, 2010-01-22 12:00, pirms 14 gadiem
Vajadzētu būt interesanti, abas komandas ir neprognozējamas!

P.s. Vakar TV sporta ziņās bija sižets par Barona - Ķeizara spēli. Atvainojiet, bet LBL līmenis izskatījās nožēlojams (zāle, interese no skatītājiem u.t.t.). Kaut kādi sētas mači!

  +7 [+] [-]

, 2010-01-22 13:35, pirms 14 gadiem
Ne viena ne otra nav komanda kurai īpaši justu līdzi bet spēli skatīšos un tāpēc gribētos lai intriga saglabājās līdz pašām beigām.

  +4 [+] [-]

, 2010-01-22 13:44, pirms 14 gadiem
Pirmkārt šis raksts ir neobjektīvs no raksta autoru puses ieliekot rakstu Bk "Ventspils" mājas lapā, jo spēle taču ir Bk "Vef Rīga" mājas spēle !! Un pēc raksta izlasīšanas var izspriest, ka uzvarētājs jau ir noskaidrots pirms spēles, jo Bk "Ventspils" ir trenējušies 6. vidusskola + vēl reklāma par Latvijas Radio 2 "Muzikālā Banka" paredzētajam noslēguma pasākumam. Īsāk sakot brauciet ciemos sestdien..
Es saprotu ka Jums ir sadarbība ar Bk "Ventspils" klubu par rakstu ievietošanu mājas lapā ( naudas pelnīšanas ir svarīga lieta ) bet šajā gadījumā gribētos neitrālu "objektīvu" rakstu no autora puses neizsakot savu viedokli vai nostāju par labu vienai vai otrai komandai.. Vismaz pirms spēles Vai tas ir iespējams ?
Otrkārt šajā sezonā abas komandas ir diezgan neprognozējamas, tāpēc kaut ko iepriekš spriest par labu vienai vai otrai komandai ir diezgan bezcerīgi, jo izšaut var jebkurš !!
Un protams uzvarēs Labākie

  +3 [+] [-]

, 2010-01-22 14:20, pirms 14 gadiem
Ventspilij janem citu variantu nav.

  +2 [+] [-]

, 2010-01-22 15:37, pirms 14 gadiem
Galvenais ir nosegt Ingu Bananoviču un to kaulaino melni tad visam ir jābūt kārtībuā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-22 16:42, pirms 14 gadiem
domāju ka Ventspilij būs grūti, bet es par aizraujošu spēli.. Turās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-22 18:20, pirms 14 gadiem
par skaistu basketbolu un Ventspils uzvaru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja