Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Pirmā nedēļa Ventspilī. Poropats izvērtē latviešu talantus

Pirmā nedēļa Ventspilī. Poropats izvērtē latviešu talantus
Treneris Poropats apņēmies aprūpēt "Latvijas basketbola nākotni", un šobrīd pēta pirmos kucēnus - ko slīcināt, ko dresēt...
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f-64

Pagājusi nedēļa, kopš pie "Ventspils" komandas stūres stājies horvātu treneris Silvano Poropats. Pietiekami ilgs laiks, lai izdarītu pirmos secinājumus par to, kur nokļuvis, ar ko šeit jāstrādā, un kas no tā visa var sanākt. Zaķis, Strēlnieks, Bertāns - trīs jaunekļi, ar kuriem lielas cerības nākotnē saista ne tikai Ventspils klubs, bet viss mūsu basketbols. Šodien lūdzu Poropatu katru no viņiem novērtēt ar svaigu aci.

Viena no lietām, ko kluba vadība uzsvēra kā argumentu par labu horvāta kandidatūrai - tikai ierodoties uz pirmajām pārrunām, trenerim Poropatam galvā jau bija savs "fails" par katru no "Ventspils" spēlētājiem. Zinātāji novīpsnā - Eiropā pie aģentiem tādu var iegādāties par dažiem desmitiem eiro, labu labo. Poropats atmet ar roku: "Basketbols man nav tikai darbs, tas ir arī mans vaļasprieks un apsēstība!" Tā vai citādāk, ārzemju speciālista vērtējums par trim potenciāli spožākajām Latvijas nākotnes cerībām šķiet interesants, īpaši šobrīd - saliekot kopā iepriekšējos teorētiskos priekšstatus ar pirmo iespaidu, kas gūts, nedēļu pastrādājot arī praktiski.

Silvano Poropata vērtējums

Ronalds Zaķis
- Zaķis ir ārkārtīgi spēcīgs spēlētājs ar tādām atlētiskajām īpašībām, kas pārsniedz to, kas Eiropas līmenī tiek uzskatītas par labām un normālām. Taču uzskatu, ka pēdējā laikā viņš šo savu priekšrocību nav pietiekami izmantojis. Tas, ko vēlos panākt - lai viņš šo spēku, kas viņam piemīt, liek lietā. Un dara to pareizajā virzienā, dodot komandai labumu, nevis, nodarot ļaunumu. Zaķis nav gatavs spēlētājs, viņam vēl daudz kas jāapgūst. Svarīgi, lai viņš pats to apzinātos. Ja pacenšas, vienmēr var izdarīt mazliet labāk, un tas tagad ir mūsu rokās - atrast veidu, kā to panākt. Viņa attieksme treniņos mani apmierina, domāju - ar viņu viss būs labi.

Jānis Strēlnieks
- Jānis ir ļoti talantīgs spēlētājs. Laukumā nevis vienkārši izpildītājs, bet tieši spēlētājs - domāju, tas arī ir viņa lielākais pluss. Viņš patiešām spēlē basketbolu - pārāk daudz negudro, nesasaista sevi, bet vienkārši spēlē šo spēli un izmanto visu savu arsenālu, lai pārspētu pretinieku. Uzskatu, ka viņam piemīt ļoti daudz kvalitāšu - viņš ir labs metējs, var iziet cauri, iemest no distances. Redzēju Jāni jau pagājušogad, kad viņš nāca kā otrais saspēles vadītājs, taču tas nesagādāja nekādas problēmas - viņš izskatījās ļoti pārliecināts. Kad viņš ir laukumā, tas uzreiz ir jūtams. Taču arī viņam ir iespējas sevi attīstīt nākamajā līmenī, un mēģināsim to darīt. Arī no viņa paša atkarīgs, vai izdosies spert šo soli.

Dairis Bertāns
- Ja Jāni man nebija iespēja uzreiz novērtēt treniņos, tad par Dairi uzreiz varu teikt, ka viņam ir lieliska attieksme - viņš tiešām vēlas pilnveidoties, smagi strādā un dara to katru dienu, arī individuāli. Arī par Dairi jāsaka - ļoti atlētisks, ātrs spēlētājs. Viņam noteikti būs jāuzlabo vairākas tehniskas lietas, taču tās visas es tagad skaļi nenosaukšu, jo arī pretinieki māk lasīt... Tas, kas droši vien nav nekāds noslēpums - viņam cītīgi jāstrādā pie spēles ar kreiso roku, lai arī tā būtu noderīgs ierocis. Viņam ir labs un daudzveidīgs metiens, labi driblē un atbrīvojas pēc blokiem. Kopumā varu pateikt - talantīgs spēlētājs ar ļoti labu attieksmi.

Uz rezervistu soliņa
- Ir labs materiāls, ar ko strādāt. Patiešām. Man patīk visi puiši, kas ir komandā - patīk Mareks [Jurēvičus], Ernests [Kalve]. Divi jaunie puiši - Lauris [Blaus] un Mārtiņš [Meiers]. Galvenais, kas šobrīd iepriecina - pareizā attieksme, visi smagi strādā treniņos. Arī viņus redzu kā spēlētājus nākotnē.

Vai trenerim Poropatam izdosies piešķilt dzirksteli jaunajiem spēlētājiem?

  • 143

  • 27


  +3 [+] [-]

, 2010-01-21 20:10, pirms 14 gadiem
..pozitīvi ir tas, ka vismaz rodas iespaids, ka trenerim ir radies priekštats kādā virzienā ar katru no spēlētājiem jādarbojas, lai čaļi progresētu.. tas patiesībā jau ir daudz, jo ja nav zināms ko īsti darīt, lai būtu labāk, tad nav zināms arī kā.. cerams, ka Poropats zinās arī, kā..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-21 20:17, pirms 14 gadiem
hmm varbut tiesam Ventspils nebus nosavusi greizi ar treneri!!!!!

     [+] [-]

, 2010-01-21 20:18, pirms 14 gadiem
Eomers rakstīja: labi ka vins naw redzejis kaa biedrins met sodus
Ja tads ir tad vinam sabojatos iespaids par LV basi

  +1 [+] [-]

, 2010-01-21 20:27, pirms 14 gadiem
Eomers rakstīja: labi ka vins naw redzejis kaa biedrins met sodus
man skiet vins zin kas ir Biedrins un ir redzejis vinu spelejam.

  +3 [+] [-]

, 2010-01-21 20:51, pirms 14 gadiem
Nezinu, pārāk jau caur rozā brillēm viņš uz visu lūkojas. Jā, varbūt tagad Zaķis tiešām cenšas, bet mēs labi zinam, kā viņam ir ar to attieksmi. Strēlnieks, Bertāns - tur tiešām nevar neko sliktu pateikt. Bet pārējie ? Jurevičus dažubrīd spēlē pārāk nestabili, viņam vajadzētu savā vecumā komandu vilkt uz saviem pleciem, turpretī viņš dažubrīd spēlē vājāk par Strēlnieku un Bertānu. Kalvem problēmas ar savainojumiem, Lauris Blaus dažubrīd spēlē pārāk bailīgi.
Skaidrs, ka potenciāls komandai ir, bet nav nekāda pamata domāt, ka Poropats no viņiem dabūs vairāk ārā, nekā to būtu paveicis Galvanovskis. Jā, droši vien BK Ventspils paņems čempiontitulu, bet to būtu paveicis arī Galvanovskis. Galvanovska atlaišana bija kļūda, šie Poropata izvērtējumi neliek man domāt savādāk. Tādu "izvērtējumu" var uzrakstīt jebkurš.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-01-21 21:15, pirms 14 gadiem
NobodyIsPerfect rakstīja: Nu, īpaša jēga no šādiem treneru vērtējumiem man liekas nav, jo ko gan citu treneris par savu komandu teiks? Bet šis čalis ir radijis labu iespaidu.
ir taadi kuri atnak un uzreiz pasaka ka ar šiem spelētaajiem neko nav iespejams saniegt..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-01-21 22:19, pirms 14 gadiem
Varbut kļūdos, bet man šķiet ka Kalve 2gadu laikā varētu būt, Eirolīgas speletaajs!

     [+] [-]

, 2010-01-22 11:05, pirms 14 gadiem
no teksta skaidri saprotams, ko treneris domā: čaļi ir vēl zaļi, ar tādiem laukumā uzvaras nebūs, dodiet naudu vismaz trim gataviem spēlētājiem, citādi Latvijas čempionu kausu neredzēsiet. Esmu jūs brīdinājis...

     [+] [-]

, 2010-01-22 13:13, pirms 14 gadiem
Pagaidām vēl vis izskatās maigi rozā krāsās.

     [+] [-]

, 2010-01-22 16:20, pirms 14 gadiem
real37 rakstīja: Varbut kļūdos, bet man šķiet ka Kalve 2gadu laikā varētu būt, Eirolīgas speletaajs!
Kalve!!!??? Viņš tak mūžigi perspektīvais spēlētājs, kādu mums ir daudz x)

     [+] [-]

, 2010-01-28 11:59, pirms 14 gadiem
No Bertāna un Strēlnieka kaut kas vēl var sanākt, bet Zaķis ir tikai tāds maziņš lauva bērnudārza silītes aplokā, nekas vairāk. Tas attiecībā uz JuniorJurisona rakstīto - trīs potenciāli spožākās Latvijas nākotnes cerības. Arī Bertāns un Strēlnieks pagaidām ir ar lielu jautājuma zīmi šādā kontekstā, par labiem špīleriem viņi kļūs, vietējā mērogā jau ir par tādiem tapuši, neatbildamais jautājums ir - vai viņi kļūs par Latvijas izlases līderiem, un vai šī izlase spēs kaut ko sasniegt, nu kaut vai vismaz ceturtdaļfinālu Eiropas čempī.