Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Kūsmā: "Spēli izšķīra Janičenoks"

Andrejs Siliņš

Kūsmā: "Spēli izšķīra Janičenoks"
Armands Šķēle un Kristaps Janičenoks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Rīgas VEF kapteiņa Kristapa Janičenoka sniegums otrajā puslaikā bija izšķirošais moments, lai rīdzinieki Baltijas Basketbola līgas (BBL) ceturtdaļfināla trešajā spēlē izcīnītu panākumu, pēc mača sacīja Tallinas "Kalev/Cramo" galvenais treneris Aivars Kūsmā.

"Vēlos apsveikt līdzjutējus, kuru šodien varbūt nebija tik daudz, bet šie ir mūsu īstie līdzjutēji. Vēlos arī apsveikt "Kalev" ar skaistu spēli. Varbūt mums, treneriem, šī spēle nešķita pārāk laba, bet līdzjutējiem tā patika," kā ierasts, skatītājiem iesākumā pateicās VEF galvenais treneris Ramūns Butauts. "Ja par pašu spēli - mums neizdevās īstenot to plānu, ko bijām sagatavojuši. Nespēlējām pietiekami agresīvi ne uzbrukumā, ne aizsardzībā. Otrajā puslaikā spēlējām kā komanda, parādījām raksturu un izcīnījām uzvaru. Apsveicu visus ar tikšanu "Final Four", bet komandai jāturpina gatavoties un uzlabot sniegumu. Komanda to var izdarīt, mums būs pietiekami daudz laika, lai gatavotos. Jāskatās uz savām kļūdām, jāizlabo tās un sezona jāpabeidz tikai maija beigās."

"Šī bija laba un aizraujoša spēle skatītājiem, ne tik laba mums, lai gan beigās izcīnījām uzvaru. Šodien sākums bija grūts, bet pamazām nonācām uz pareizā ceļa un beigās sasniedzām rezultātu," kritiski uz aizvadīto maču raudzījās VEF lietuviešu centrs Antans Kavaļausks. "Šīs nav beigas, šis ir tikai sākums, mums vēl priekšā daudz darba. Mums šajā turnīrā ir īpaši mērķi. Mums ir jāspēlē labāk, jāizcīna vairāk atlēkušo bumbu, nedrīkstam pieļaut stulbas kļūdas."

"Bija iespējas izcīnīt uzvaru sērijā, bet, ja otrajā puslaikā ielaižam 50 punktus, pie uzvaras nekādi nav iespējams tikt. Uzskatu, ka spēli izšķīra Janičenoks, kurš otrajā puslaikā iemeta četrus tālmetienus. Pamēģinājām zonas aizsardzību, taču tā nestrādāja. Par savu komandu varu teikt, ka nespēlējām slikti. Ja otrajā spēlē pieļāvām 12 kļūdas, tad šodien par trim vairāk, un tas arī bija zināmā mērā izšķirošs faktors," savas komandas zaudējumu komentēja "Kalev/Cramo" galvenais treneris Aivars Kūsmā.

     [+] [-]

, 2012-03-31 20:06, pirms 12 gadiem
piekriitu par Janichenoku

  +5 [+] [-]

, 2012-03-31 20:08, pirms 12 gadiem
bet nu bez Bertana VEF izskataas pec setas komandas.. Butauta deels ari neko neraada labu..

     [+] [-]

, 2012-03-31 20:10, pirms 12 gadiem
Izņemot Kūsmā teikto...pārējie ir bla-bla-bla....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-03-31 20:25, pirms 12 gadiem
VEF fans rakstīja: Tas gan, tie melnie uz Rytas fona smirdēs, labāk lai Bertāns ar visiem kruķiem spēlē
ha ha tieši tā!!

  +3 [+] [-]

, 2012-03-31 20:30, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Nākamā gada komplektācijai jābūt.

Kāds Spāņu, vai Grieķu PG, un divi leišu garie! Trīs leģionārus paņemt, un viss. Pārejos var dabūt tepat. Un komanda gatava. Nav jāņem nekādi melnie, jo nu nav viņiem nekāda talanta bez lēkāšanas. Aizsardzība kompensē viņu atlētismu.

Protams, tagad dēļ dziļā NBA drafta no vidusskolām nāks labi spēlētāji laukā uz Eiropu un ir šance paķert kko labu, pa lētu naudu, bet tas jau atkal ir veiksmes jautājums.
Tev nauda ir? A tu zini kāpēc tādi spāņi un grieķi šajā galā nerādās, vai man tev paskaidrot?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-03-31 20:46, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Jā jā, nemaz necenties stāstīt man te brīnumus par kkāds. Jau nofeiloji šodien, kā Rytas savā laukumā nokāsa Kedaiņiem.
Ķedaiņi pēdējā laikā spēlē fantastiski, viena uzvara pēc otras, turklāt LKL šosezon palicis spēcīgāks, izzūd lielās sagrāves un visas komandas mēģina vilkt klāt Rytas un Žalgirim, nav jau LBL kur viss ir zemākā līmenī par sētu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-03-31 20:47, pirms 12 gadiem
VEF fans rakstīja: Viņš teica kādu LĒTU LABU spēlētāju , un VEFs nav tādi nabagi kā BKV.
Gan atļausies 3-5 dārgus spēlētājus.
Spāņi un grieķi te nebrauc jo viņiem ir labi spēcīgi vietējie čempionāti , turklāt klimats ir švaks, melnajam turpretī vienalga kur braukt, ka tikai maksā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-03-31 20:49, pirms 12 gadiem
VEF fans rakstīja: Viņš teica kādu LĒTU LABU spēlētāju , un VEFs nav tādi nabagi kā BKV.
Gan atļausies 3-5 dārgus spēlētājus.
VEF tieši otrādi - labu leģionāru iepirkšanai ir nabagi,jo salīdzinot ar BKV, VEFAM nauda aiziet augstākas klases latviešu spēlētājiem.

  +2 [+] [-]

, 2012-03-31 20:50, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Doma bija tāda, ka dēļ visiem šiem leģionāriem, kas gājuši cauri VEFam un tiem kuri palikuši kopēja summa domāju nav maza. Pa šo naudu, var paņemt divus noteikti laba līmeņa Eiropas spēlētājus. Un nav svarīgi no kurienes viņš nāk. VEF ņem šitos visu, tāpēc, ka Butauts strādā ar saviem aģentiem, kuru piedāvājumā nav ne spāņi, ne grieķi.

Bet ja komandai būtu normāls GM, tad atvilkt uz šejieni šos spēlētājus par pieņemamu cipar nebūtu grūti. It sevišķi, ja VEF spēlē Eurocup labā līmenī.

Lai kroksis nemaz nedomā stāstīt, un teikt redz līmenis zems, tāpēc nenāk. Tāpēc nenāk, ka nav pareizie aģenti!
Līmenis jau ir ļoti zems, paldies ka uzsvēri, bet ne jau tur ir problēma, cik spāņi ir parādījušies šajā reģionā pēdējā laikā, ja atskaita Lopeza ceļojumu uz Himkiem pirms dažiem gadiem? Nu nevilks savu pakaļu te neviens spānis vai grieķiskaut kādi horvāti varbūt, bet viņi ja brauc tad uz Lietuvu, jo visi ir dzirdējuši ka tikai tur prot spēlēt basketbolu, piedod bet tā ir. Piesaistīt kaut ko vairāk par nēģeriem ir ļoti grūti vai pat neiespējami.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-31 20:53, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Bet Kedaiņi ne tuvu nav tādā līmenī kā VEF, bet uzvar Rytas. Tā kā .... pļurkt tev uz papīra viss jau .
Tev teica, LKL ir palicis stiprāks, to arī uzsver kaimiņu apskatnieki kā arī daudzie fanu viedokļi, tie paši Rūdupis komanda praktiski sastāv no jaunajiem talantiem, Butkevičus Buturlevičus Orelikas utt, visi 20 gadīgi purni. VEFam pirmkārt jau nav piramīdas, tiem pašiem Rytas ir lielais klubs tad ir perlas no NKL pērn spēlēja LKL , parādās tādi Valančūni, Rediki utt. Respektīvi visa pamatā ir spēcīga basketbola piramīdas sistēma.

     [+] [-]

, 2012-03-31 20:55, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Ja pareizi strādā, tad piesaistīt var. Un tieši VTB būtu pateicīgs tam visam, jo tur līmenis ir normāls. Pa lielam jau vienalga. Galvenais dabūt ir šo vienu PG, kas ir ar labām asinīm, ja saproti ko domāju.

Pārejos jau var atrast tepat netālu. Jo leišiem ir labi spēlētāji 4 pozīcijās, bet vienīgā vieta, kas viņiem klibo ir PG. Leišiem neaug labi saspēles vadītāji. Viens Šarūns un tas ir viss.
PG bija problēma, tagad iekšā nāk jaunais vilnis ,būs labi. VTB jau ir vēsture, Bertomeo nogalināja projektu tam pat īsti nesākoties, 100% VEF nākamsezon paliks ar LBL eirokausiem un BBL, ja vien tāds VEF vēl eksistēs.

  +1 [+] [-]

, 2012-03-31 20:55, pirms 12 gadiem
VEF fans rakstīja: Viņš teica kādu LĒTU LABU spēlētāju , un VEFs nav tādi nabagi kā BKV.
Gan atļausies 3-5 dārgus spēlētājus.
Jā, tas ir pilnīgi reāli, ka nākošgad VEF būs vēl vairāk naudas (apm.+25%), ja paliks pa vecam....
...bet...
...var arī vispār nekas nebūt....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-03-31 21:01, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Es jau neko nesaku par to, ka LKL palicis spēcīgāks. To jau es esmu teicis, bet Kedaiņi tā vai tā nav VEF līmeņa komanda. Bet to, ka viņi uzvarēja LR, pierāda manis teikto, ka nekas nav 100% un teikt, ka Final 4 būs tikai formalitāte, var tāds, kurš basketbolam neseko līdzi. Tāpēc vēl jo vairāk man izbrīnija tavs komentārs.

Protams, ka VEFam nav piramīdas. Vismaz nebija līdz šim. Tagad jau sākot ar skolu, un beidzot ar komandām LBLII un LBL.
Nav jau vidējais posms, par Ķedaiņiem nedaudz pārspīlēju, taču princips ir tāds kā Spānijas futbola čempionātā, kur uzvarēt Real vai Barsu ir gods, tāds pats princips darbojas LKL pret Žalgiris un Rytas, tur notiek sišanās par katru cm, tāpat šodien uzslēdzu pēdējo 1/4 un Ķedaiņi tiešām sevi nežēloja, par spīti tam, ka komandā jau 4 mēnešus nemaksā algas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-03-31 21:05, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Nu vēl jau nevar zināt, ko VEFs izdomās. Un kā tur viss attistīsies ar to RUS čempi.

Es te nesen uzrakstīju savu redzējumu, kā BBL varētu padarīt par tiešām pievilcīgu līgu, bet protams tas ir tikai manas domas.
Ja tu atceries, tad pirms gadiem 4 bija BBL peaks Šauļos, tas final 4 bija lielisks, kad spēlēja Rytas, Žalgiris, Barons un ASK. Bet tā visa ir pagātne, jo BBL ir zaudējuši savu spēku ne dēļ leišiem vai igauņiem( tie tradicionāli bijuši mīksti), bet gan tāpēc, ka ķēdes vājais posms- Latvija , savu basketbola līmeni ir nolaidis līdz ļoti zemai atzīmei, diemžēl.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-03-31 21:17, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Tajos laikos, jau arī tas līmenis tika mākslīgi uzpūsts. Bet reali skatoties, tad šobrīd arī vienīgi ir VEF, kuri var sisties pretī ZAL un LR. Pie pienācīgas komplektācijas, tas ir labu leģionāru piesaistes, es varu garantēt, ka VEFiņš būtu izcīnījis vietu TOP 8 Eurocup. Jo vietējie spēlē lieliski, ja vien klubam būtu profesionāls menedžeris, tad tā būtu pavisam cita komanda. Un es domāju labā nozīmē.

Kaut piemērs tam pašam Baronam. Tur nauda tika mesta ārā, bet bija arī rezultāts. Jo, tur darbojās vismaz cilvēki, kuriem bija sajēga, vai ņuhs atrast labus leģionārus. No letiņiem tur tikai Bērzs un Šķēle izcēlās. Un vēl Kravčiks. Bagijs jau bija tāda atrauga vairs.
Mākslīgi ne mākslīgi , bet līmenis bija, pie tam pat ļoti labs.

  +3 [+] [-]

, 2012-03-31 23:12, pirms 12 gadiem
var redzēt ka komandai vajag "raķeti" atpakaļ..