Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Jāaptur līderi

Andrejs Siliņš

Viedoklis: Jāaptur līderi
Armands Krauliņš konsultē BK "Ventspils"
galveno treneri Agri Galvanovski.
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Pirms šovakar paredzētās spēles pret Kauņas "Žalgiris" SEB Baltijas Basketbola līgā (BBL) lūkoju atcerēties vakardienas mača notikumus ar cerību, ka BK "Ventspils" basketbolisti nepieļaus tās kļūdas, ko pieļāva rīdzinieki, un izcīnīs vēl vienu uzvaru Latvijai cīņā pret leišu super(?)klubu.

Tas, ko vakar izdarīja "baroni", lai izcīnītu uzvaru, bija Kauņas komandas līderu apturēšana. Markuss Brauns guva 12 punktus, lai gan iespēja sabija krietni vairāk. Pirmkārt jau, Brauns izmeta tikai piecus tālmetienus, kas snaiperim ir visai maz, pie tam, ja liela daļa komandas sadarbību vērstas tieši uz Brauna metienu. Savukārt metienos no tuvākas distances tikai divi precīzi trāpījumi no tikai sešiem. Secinājums: ja arī tika līdz metienam, tad neko vairāk kā metienu, proti, rezultātu, izdarīt neiespēja. Nākamais secinājums: labi nostrādāts aizsardzībā, kam seko vēl pēdējais secinājums/retorisks jautājums: vai ventspilnieku rindās atradīsies tāds aizsargs kā Šķēle (vēlāk arī Kravčenko), kurš allaž arī laukuma savā pusē cīnījies ar raksturu un bijis nadzīgs?

Otrs lietuviešu kluba trumpis – cits amerikāņu aizsargs Villijs Dīns. It kā saspēles vadītājs, taču pēc galvenā trenera Rimanta Griga vārdiem labāk tomēr otrais numurs. "Eiropas mazais Alens Aiversons" gan šobrīd ir vienkārši spiests spēlēt arī pirmā numura pozīcijā, jo ne 19 gadus vecais Janavičs, ne nesen komandai pievienojušais Alijevs dažādu iemeslu dēļ nav līdz galam gatavi lielajām spēlēm. Dīnu līdz galam vakar neizdevās apturēt – 21 minūtes laikā 23 punkti, taču ar to nebija gana, lai kompensētu Brauna iztrūkstošo pienesumu komandai.

Jā, vēl noteikti būs jābūt lielākam cīņassparam groza tuvumā un konkrētāk – cīņai par atlēkušajām bumbām. Vakar pirmajā puslaikā "Barons" desmit reizes ļāva pretiniekiem tikt pie atkārtotām uzbrukuma iespējām, un arī otrajā puslaikā šis skaitlis būtiski nemainījās – "Žalgirim" deviņas bumbas uzbrukumā. "Baronam" šis skaitlis būtu teju divas reizes mazāks, ja ne Bērziņa veiksmīgā darbība cīņā par uzbrukuma bumbām – sešas pie pretinieku groza, kas ir divtik vairāk nekā aizsardzībā.

Domājams, ka šovakar Ronaldam Zaķim būs iespēja pierādīt un parādīt visu savu arsenālu, lai sacenstos ar lietuviešiem. Sakarā ar Zaķi jāmin vēl kas vakarvakarā konstatētais – Klimavičs ļoti centīgi neļāva uzbrukumā pat ieņemt savu vietu Bērziņam. Zinot Bērziņa vieglo aizsvilšanos savulaik, māca bažas, ka atkal varētu sekot kādi nesmukumi piezīmju ailītēs iepretim abu spēlētāju vārdiem, taču, gods kam gods, Kaspars noturējās. Jācer, ka arī Zaķis neuzķersies uz vilinājumu asāk reaģēt uz pretinieka darbību, jo, kā zināms, tieši šis kurzemnieks kļuvis par vienu no komandas galvenajiem spēkiem.

Atkāpe

Un beidzot – prieks, ka Arēna sākusi pildīties. Vakar 3700 protokolā sanākušie līdzjutēji ir pārliecinoši labākais rādītājs Arēnas basketbolā šosezon. Protams, vēl patīkamāk būtu redzēt ar iemeslu atvērtas arī augšējās tribīnes trešajā stāvā, un par pirmo "Žalgira" spēli pret "baroniem" pēc ekstra kartīšu izdāļāšanas, kad aiz Arēnas durvīm palika daudzi iekšā tikt gribētāji vispār māc sāpīgas atmiņas (sasaitot ar šodienas situāciju). Tiesa, pie vainas šeit ne tikai tas, ka šogad "Barona" draugu kartīti iegūt vairs nav tik viegli kā iepriekš, bet arī kopējā sociālā situācija valstī.

Lai nu kā, cerams, ka ventspilnieki, pie kuriem, dzirdēts, biļešu cena ir krietni zemāka nekā lielpilsētā, arī piepildīs savu halli ne tikai ar balsīm vien, bet arī ar reālu daudzskaitlīgu klātbūšanu. Un atbalstīs savu komandu tikpat dedzīgi, cik karstākajos brīžos vakar Rīgas publika.

  +8 [+] [-]

, 2008-10-17 14:07, pirms 16 gadiem
Laiki mainās:

2004.gads: ''Žalgirim'' būtu kauns, ja tas neuzvarētu ''Ventspili''.
2008.gads: ''Ventspilij'' būtu kauns, ja tā neuzvarētu ''Žalgiri''.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-10-17 14:07, pirms 16 gadiem
Tas būtu Fantstico,ja 3 Latvijas klubi paņemtu visas medaļas,un Leišus atstātu sūkājot beku!!!

 +12 [+] [-]

, 2008-10-17 14:08, pirms 16 gadiem
''Armands Krauliņš konsultē BK "Ventspils"
galveno treneri Agri Galvanovski. ''


Paldies Lembergam, ka viņš izveidoja lielisko treneru tandemu !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2008-10-17 14:09, pirms 16 gadiem
1 rakstīja: Laiki mainās:

2004.gads: ''Žalgirim'' būtu kauns, ja tas neuzvarētu ''Ventspili''.
2008.gads: ''Ventspilij'' būtu kauns, ja tā neuzvarētu ''Žalgiri''.
Patiesībā tā jau ir...
Ok, Valmierai gadījās uzvarēt,...bet uzvarēja arī ASK, un vakar arī Barons....tā kā Ventspilniekiem tomēr ir liels spiediens.

  +2 [+] [-]

, 2008-10-17 14:10, pirms 16 gadiem
un kā ar darbiem , runāt prot visi.
Slēpts komentārs: Skeps

  +2 [+] [-]

, 2008-10-17 14:11, pirms 16 gadiem
Lai Žalgira zaudējumi mūsu komandām kļūst par patīkamu tradīciju.

  +4 [+] [-]

, 2008-10-17 14:13, pirms 16 gadiem
iesaku apskatities protokolu : ASK Uleb kausa pret francijas klubu !!!!!!!!4200

  +1 [+] [-]

, 2008-10-17 14:13, pirms 16 gadiem
Secinājums: ja arī tika līdz metienam, tad neko vairāk kā metienu izdarīt neiespēja

kā to saprast? ja tiek līdz metienam tad jau nekas cits arī nav jāizdara!
saprotu domu kas bija domāta ar to( tipa ka grūts metiens jāizdara bija) bet uzrakstīts ir galīg nepareizi!

  +1 [+] [-]

, 2008-10-17 14:14, pirms 16 gadiem
knaible rakstīja: Lai Žalgira zaudējumi mūsu komandām kļūst par patīkamu tradīciju.
Nevis tradīciju,bet PIENĀKUMU

     [+] [-]

, 2008-10-17 14:24, pirms 16 gadiem
knaible rakstīja: Lai Žalgira zaudējumi mūsu komandām kļūst par patīkamu tradīciju.
Žalgiris jau kā klienti atbrauc pie mums, mēs noperam un aizbrauc.

     [+] [-]

, 2008-10-17 14:24, pirms 16 gadiem
JA Žalgira finansiālās problēmas atrsināsies līdz galam pozitīvi un Kauņā būs labs PG, kad atgriezīsies traumētie un diskvalificētie, tad pilnībā piekrītu Grigam - neredzu Baltijā komandu, kura varētu Ž stāties pretī. Ja būs PG, viņi šosezon pārsteigs vēl daudzus, arī Eirolīgā. Maču un gaidāmo sagrāvi pret Pao nākam trešdien neņemt vērā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-10-17 14:34, pirms 16 gadiem
LAUVA rakstīja: iesaku apskatities protokolu : ASK Uleb kausa pret francijas klubu !!!!!!!!4200
vispar jā, bija 4200 un tas ir šīs sezonas rekords, nevis barona 3700!
ja autors domāja par bbl, tad jā! uz bbl lielākais skaits!
';

     [+] [-]

, 2008-10-17 14:37, pirms 16 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Šī ir tā pati populārākā spēle pagaidām, jācer, ka uz Barona Eurocup spēlēm arī nāks tikpat (un varbūt vairāk) skatītāju.
pierasts, ka pagājušo sezon vidēji nāca uz svarīgajiem mačiem 6000, 7000, pat 8 štuki arēna, citreiz mazak, ap 5000! bet šosezon ekonomiskā situācija un dinamo nosmeļ savu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-17 14:48, pirms 16 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Nu un vēl tā neizdarība, ka tās Barona kartes neesot pietiekami nodrukātas. Nu it kā laikam gribēja piestrahoties, lai neatnāk vairāk nekā arēnā vietas - bet nu jārēķina, ka ne katrs uz visām spēlēm var tikt, ja izdala 15 000 kartītes un visi nāk - tad jā, atkal būtu baigais kāzuss, bet reāli nāktu jau ne vairāk kā 7000 tad.
Ja vēl ļautu ar vienu kartīti ienākt diviem, tas varētu toč situāciju uzlabot.
Nu - Baronam jādomā, vai drukāt vēl kartītes, vai atļaut tomēr nākt pa diviem.

Starp citu - tiem, kas vakar nebija uz spēli - faktiski jau tā kartīšu pārbaude bija tīri simboliska, kas gribēja - rādīja, kas nē - gāja tāpat garām, nevienu aiz škirkas neķēra un ārā nemeta.
Tā kā moš ja uz 6 draugiem ir 4 kartītes - tad droši vajag nākt kopā iekšā un viss.
tie kas man pazīstamie bija arēna teica ka stabili neesot bijis tik daudz kā protokolā ierakstīts
baronam jau patīk tos ciparus uzskrūvēt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-10-17 14:51, pirms 16 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Vēlreiz saku, Willinu Dīnu vajag piesaistīt uz ASK Brūvera vietā. Jo šobrīd tā ir ASK pati sāpīgākā pozīcija. Vajag sazināties ar tā Willina aģentu un musināt.
Viņš takš nav saspēles vadītājs, bet otrais nr. Ja ASK paņem Dīnu un atlaiž Breweru, tad kurš saspēli vadīs? Mažutis viens pats? Kā arī uz otro numuru ASK spēlē Valters un Bertāns. Tad jau labāk, lai Bertāns vairāk spēlē...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-17 17:41, pirms 16 gadiem
LAI IZDODAS.

     [+] [-]

, 2008-10-17 18:04, pirms 16 gadiem
zaudēs un pie tam smagi! Nepiekritu autoram, ka izdevās nosegt līderus. Manuprāt, viņi vienkārši līdz galam neparādīja to, uz ko bija spējīgi. Ne jau Barona dēļ, bet t.s. dīkstāves, pēdējo spēļu nespēlēšanas dēļ. Šodien, visticamāk, Žalgiris beigs šo sēru sēriju un atkal parādīs, kurš basketbola laukumā ir saimnieks.

     [+] [-]

, 2008-10-17 18:09, pirms 16 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Nu te ir jāpakasa pauri, ko darīt. Bet reāli ir tā, ka tas Willins Dīns daudz labāk māk un saprot basi spēlēt nekā tād Brūvers. Līdz ar to, pat it kā "ne savā" pozīcijā W.Dīns būs lietderīgāks kā Brūvers.
pa algu aizdomājies? ask nespētu atļauties dīnu.

     [+] [-]

, 2008-10-17 22:00, pirms 16 gadiem
Siliņ,bijušais superklubs......