Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

BBL2: "Valmiera" sagandē Vecvagara debiju pie "Turības" stūres

Andrejs Siliņš

BBL2: "Valmiera" sagandē Vecvagara debiju pie "Turības" stūres
Džejs Lukass
Foto: Jānis Priedītis

Sestdien Baltijas Basketbola līgas (BBL) Izaicinājuma kausa pamatturnīra pēdējā spēlē "Valmiera" ar rezultātu 71:61 savā laukumā apspēlēja "Turība", ko pirmo reizi vadīja jaunais galvenais treneris Arnis Vecvagars. Līdz ar to valmierieši A grupā ieņēma trešo vietu.

Pirmo ceturtdaļu uzvarot ar 27:9, mājiniece ielika pamatus uzvarai. Lai gan puslaikā abu komandu starpā bija vairs tikai deviņi punkti (43:34), pēc lielā pārtraukuma atkal vidzemnieki aizsardzībā spēlēja teicami, vēlreiz ielaižot deviņus punktus ceturksnī. Pēdējā gan paši valmierieši guva vien septiņus, taču uzvaru nosargāja - 71:61. Spēles laikā potītes savainoja uzreiz divi Valmieras basketbolisti - gan Ernests Kalve, gan Oskars Virsis.

Uzvarētāju rindās Džejs Lukass guva 16 punktus un atdeva septiņas rezultatīvas piespēles, piecus realizētus tālmetienus (15 punkti) pievienoja Vents Veinbergs, bet pa 12 Kalves un Jēkaba Rozīša rēķinos, abiem arī pa septiņām bumbām zem groziem. Arņa Vecvagara debijā pie "Turības" stūres studentu labā 17 punktus iemeta Kristaps Mediss, bet 11 punkti Eduardam Ķikutam.

Līdz ar to Valmieras komanda izcīnīja trešo vietu B grupā un kā vienīgā no Latvijas trim komandām Izaicinājuma kausā iekļuva izslēgšanas mačos. Ceturtdaļfinālā "Valmierai" pretī stāsies lietuviešu "Neptunas" ar latviešu uzbrucēju Artūru Brūniņu ierindā. Savukārt Rinalda Sirsniņa, Jura Umbraško un Kaspara Ciprusa pārstāvētajai "Tarvas" ceturtdaļfinālā pretī nāks cita igauņu komanda TTU.

Uzvarētājas ceturtdaļfinālos noskaidrosies divu spēļu summā, tāpat arī uzvarētājas pusfinālos.

"Turība" pirmo sezonu BBL pabeidza ar divām uzvarām desmit mačos un sesto vietu B grupā (tikpat arī piektajā vietā esošajai Raplai).

     [+] [-]

, 2012-01-14 21:14, pirms 12 gadiem
Tagad priekšā BBL pleijofi- tur viss sāksies pa īstam..

Man škiet autoram kļūme- Valmierai būs jāspēlē ar Naglis. Tā ir arī pēc BBL tabulas viņu mājas lapā. Naglis ieņem blakus grupā 2,vietu, jo savstarpējās spēlēs priekšroka pret Neptunas. Un tā kā Valmiera savā grupā ir trešie- tad iziet uz Naglis..