Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

BBL šosezon par vienu Latvijas komandu vairāk

Krišs Upenieks

BBL šosezon par vienu Latvijas komandu vairāk
Mārtiņš Laksa
Foto: bkvalmiera.lv

Baltijas Basketbola līgā (BBL) arī šogad regulārajā turnīrā piedalīsies 14 komandas, kuras būs sadalītas divās grupās. Latvijai šogad sešu komandu pārstāvniecība - klāt nākusi ambiciozā pagājušās sezonas LBL debitante ''Ogre/Kumho Tyres''.

No Latvijas komandām šajā sezonā BBL regulārajā turnīrā piedalīsies čempione ''Valmiera/Ordo'', ''Liepāja/Triobet'' (#4), ''Jūrmala/Fēnikss'' (#5), ''Jēkabpils'' (#7), ''Barons/LDz'' (#8) un ''Ogre/Kumho Tyres'', kas pagājušajā sezonā debitēja Latvijas Basketbola līgas 1. divīzijā, bet šogad parādījušās iespējas startēt arī Baltijas līmenī.

No LBL komandām BBL šosezon nestartēs tikai Rīgas VEF, Latvijas Universitāte un ''Valka/Valga'', jo ''Ventspils'' ir viena no izsētajām komandām, kuras turnīrā iesaistīsies no izslēgšanas spēļu kārtas. Vēl šāda iespēja piešķirta ''Siauliai'', Tartu ''Rock'', ''Vytautas'', ''Lietkabelis'', ''Juventus'', ''Kalev/Cramo'' un ''TLU/Kalev''. ''Ventspils'' starp izsētajām komandām ir trešajā vietā, bet pirmās divas vietas tikušas Šauļiem un Tartu.

Regulārajā sezonā no Igaunijas spēlēs ''Rapla'' (#3), ''Tarvas'' (#5), ''Parnu'' (#6) un ''TTU KK'' (#7). Lietuvu pārstāvēs ''Pieno Zvaigzdes'' (#8) un ''Nevezis'' (#9). Tāpat būs Kazahstānas čempione ''Atyrau'' un Baltkrievijas trešā spēcīgākā komanda Mogiļevas ''Borisfen''.

Četras katras grupas spēcīgākās komandas pēc regulārās sezonas iekļūs izslēgšanas turnīrā, kur pievienosies vēl astoņas izsētās komandas, tādā veidā izveidojot 16 vienības, kuras piedalīsies ''play-off''. Tāpat kā pagājušajā sezonā izsētās komandas pievienosies tikai tad, ja ir beigušas dalību starptautiskajos turnīros. Izslēgšanas spēlēs labāko noskaidros divu spēļu summā. 1.-.8. vietas ieguvējas uzreiz kvalificēsies nākamā gada čempionātam. Regulārā sezona sāksies 11. oktobrī.

BBL regulārās sezonas dalībnieces

A grupaB grupa
Port of ParnuRakvere Tarvas
AVIS RaplaTTU
Barons LDzValmiera/ORDO
Jurmala/FenikssJekabpils
Liepaja/TriobetOgre Kuhmo Tyres
NevezisPieno Zvaigzdes
Barsy AtyrauBorisfen

BBL izsētās komandas: Siauliai, Tartu, Ventspils, Vytautas, Lietkabelis, Juventus, Kalev/Cramo, TLU/Kalev

Izmantotie resursi:
Baltic Basketball League

  -3 [+] [-]

, 2016-09-12 13:16, pirms 8 gadiem
Šis turnīrs interesantāks kā krievu līga. Gan ne visas labākās reģiona komandas vienuviet, taču ļoti vērtīgi un saturīgi būs!

  +9 [+] [-]

, 2016-09-12 13:19, pirms 8 gadiem
Laikam tikai BBL ir iespējams tas, ka dažas no izsētajām komandām ir vienāda līmeņa vai pat vājakas par "tikai" regulāras sezonas komandām

     [+] [-]

, 2016-09-12 14:03, pirms 8 gadiem
Vai klubiem būs jābrauc uz Mogiļovu (vai arī viņi paši atbrauks uz Baltijas valstīm)?

  +5 [+] [-]

, 2016-09-12 14:17, pirms 8 gadiem
BBL limenis tik zems tas ir vaks!

  +3 [+] [-]

, 2016-09-12 15:00, pirms 8 gadiem
Ar katru gadu arvien bēdīgāks skats uz turnīru, kas tā pirmsākumos tiešām bija baudāms produkts!

  -1 [+] [-]

, 2016-09-12 15:06, pirms 8 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Šis turnīrs interesantāks kā krievu līga. Gan ne visas labākās reģiona komandas vienuviet, taču ļoti vērtīgi un saturīgi būs!
Vareetu pamatot kamdeelj gan shis turniirs ir interesantaaks par krievu liigu, Ja ar to biji domaajis VTB? Ja nav Ko ieraxtiit, tad nevajag tupa ko iespamot...Protams, Pljavinju rajona vidusskolas cempionaats arii kaadam var likties interesants, tachu Ja runa iet par speeleetaaju meistariibu un basketbola kvalitaati, tad ir cits staasts...

  +2 [+] [-]

, 2016-09-12 16:46, pirms 8 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Šis turnīrs interesantāks kā krievu līga. Gan ne visas labākās reģiona komandas vienuviet, taču ļoti vērtīgi un saturīgi būs!
Nu protams. kāpēc piedalīties eirokausos. Labāk pabraukāt pa visādiem leišu ciemiem, Radvilišķiem, Ķedaiņiem, Raplām, Mažeiķiem. Valmiera varēs lepoties! Nav jau kaut kāda čempionu līga

  +1 [+] [-]

, 2016-09-12 18:12, pirms 8 gadiem
līga turpina degradēties, jo tā paplašinās uz lejasgala rēķina, labāk jau neptunas, kalev u.tml.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-09-12 22:26, pirms 8 gadiem
Paris izsetas komandas parsteidz... Juventus un TLU Kalev. Par kadiem nopelniem? Ja nemaldos, Valmierai BBL finisa prieksa nebija ne viena, ne otra. Nu, lai nu ta butu, katra zina B grupa ir sakariga. Ja bus laba spele, ar pieniniekiem bus jakapajas nopietni. Protams, ari parejas komandas spekos lidzigas.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-13 09:44, pirms 8 gadiem
wolmar rakstīja: Paris izsetas komandas parsteidz... Juventus un TLU Kalev. Par kadiem nopelniem? Ja nemaldos, Valmierai BBL finisa prieksa nebija ne viena, ne otra. Nu, lai nu ta butu, katra zina B grupa ir sakariga. Ja bus laba spele, ar pieniniekiem bus jakapajas nopietni. Protams, ari parejas komandas spekos lidzigas.
Spēlētu Valmiera ČL būtu izsēta augstāk par kaleviem un juventusiem. Tur gan nav ko būt pārsteigtam jo šie visi pa Eiropas kausiem spēlēs.

     [+] [-]

, 2016-09-13 12:36, pirms 8 gadiem
kāds varbūt kko zina par BBL kausu, kas it kā notiks Valmierā un cik zināms tur spēlēs arī BKV, varbūt kāds zina kādas vēl komandas tur būs?

  +1 [+] [-]

, 2016-09-13 17:20, pirms 8 gadiem
BBL palicis tik pliekans, ka briesmas. Un šie noteikumi veselai čupai viduvēju klubu garantējot vietu Play-Off. Kāpēc?!? Varbūt uzreiz visiem uzraut kā Play-Off pēc izlozes principa, iesaistot arī pārējos īsteni lielos no Baltijas (Rytas, Žalgiris, VEF un Neptunas).