Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Ventspilij" mājās jāuzvar Pērnava, "Liepājai/Triobet" pārbaudījums Šauļos

"Ventspilij" mājās jāuzvar Pērnava, "Liepājai/Triobet" pārbaudījums Šauļos
BK "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers
Foto: www.basketnews.lt

Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā sezona strauji tuvojas noslēgumam. Šodien notiks divas spēles, un vienā no tām savu priekšpēdējo maču regulārajā sezonā aizvadīs čempions BK "Ventspils".

"Ventspils" turpina pretendēt uz pirmo vietu B apakšgrupā, tomēr, lai to izcīnītu, pašiem atlikušajās divās spēlēs jāizcīna uzvaras. Šovakar kurzemniekiem salīdzinoši vienkāršs uzdevums – jāuzņem grupas pastarīši no Pērnavas.

"Parnu" 10 BBL spēlēs šosezon ir tikuši tikai pie vienas uzvaras, oktobra beigās uzveicot Paņevēžas "Lietkabelis". Pērnavas basketbolistiem būs ārkārtīgi grūti pakāpties augstāk par pēdējo vietu grupā, jo atlikušajās spēlēs obligāti jāuzvar divas no B grupas trim spēcīgākajām komandām.

Jāpiebilst, ka Igaunijas čempionātā Pērnavai sokas nedaudz labāk, kur "Parnu" ieņem piekto vietu (7-9) deviņu komandu konkurencē, apsteidzot arī trīs BBL startējošas komandas. Pērnavas kluba līderis BBL ir Janis Vahters, kurš ir labākais "Parnu" punktu guvējs (11,5) un cīnītājs zem groziem (5,1, dalīts rezultāts).

Spēli šovakar aizvadīs arī "Ventspils" galvenais konkurents cīņā par pirmo vietu grupā – "Šiauliai". Šauļu komanda deviņās spēlēs ir tikusi pie astoņiem panākumiem, pie tam pirmajā savstarpējā spēlē uzveica kurzemniekus ar pietiekami pārliecinošo +16 (84:68).

Lai "Ventspilij" atvieglotu cīņu par pirmo vietu, šodien viņiem var noderēt palīdzība no "Liepājas/Triobet", kas viesos centīsies uzveikt Šauļus. Janvāra beigās liepājnieki prata uzveikt vēl vienu pirmās vietas pretendentu "Nevežis", tiesa, šoreiz pretinieks solās būt nopietnāks – tāds, kas šajā sezonā Kauņā pratis nolikt uz lāpstiņām pašu Kauņas "Žalgiris".

Efektīvākais Šauļu rindās pagaidām ir Dereks Nīdhems, kurš vidēji deviņās BBL spēlēs guvis 14,6 punktus, atdevis 4,1 rezultatīvu piespēli un izcīnījis 3,2 bumbas zem groziem.

Spēle Šauļos sāksies plkst.18:00, savukārt Ventspilī paredzētais mačs startēs stundu vēlāk. "Ventspils" – "Parnu" spēli tiešraidē translēs Sportacentrs.com.

BBL kopvērtējums

B grupa

VKomandaUZ
1.Nevezis83
2.Ventspils82
3.Siauliai81
4.Barsy57
5.Liepāja46
6.Lietkabelis28
7.Parnu19

Izmantotie resursi:
Baltic Basketball League

  +6 [+] [-]

, 2014-02-05 12:04, pirms 10 gadiem
Par Ventspils uzvaru nešaubos, un domāju, ka nav tādu, kurš pieļauj BKV zaudējumu. Savukārt, ja Liepāja/Triobet spēlētu mājās, gaidītu uzvaru, jo Liepāja spēlē arvien labāk. Izbraukumā uzvarēt - nu būs ļoooooooti grūti. Baidos, ka -10 jau būs labs rezultāts. Ok, šodien - PAR KURZEMI!