Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Bagatskis: "Arī zaudētās spēlēs var gūt pārliecību"

Jānis Pārums

Bagatskis: "Arī zaudētās spēlēs var gūt pārliecību"
Ainārs Bagatskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

"Mums vēlēšanas ir tik daudz, ka to pat nespējam kontrolēt uz laukuma. Komanda grib un var spēlēt, tas ir skaidrs," pēc neveiksmes SEB Baltijas Basketbola līgas spēlē pret "Lietuvos Rytas" (92:98) atzina "Valmiera" galvenais treneris Ainārs Bagatskis.

"Spēle aizmirsīsies, rezultāts paliks. Zaudējām spēli 39. minūtē, bija vairākas nesaskaņotas darbības aizsardzībā, zaudējām vairākus grozus, un spēles liktenis bija izšķirts. Varēja būt divi punkti mazāk, bet tas neko neizmainītu," pēc spēles secināja Ainārs Bagatskis.

"Protams, ir nepatīkami zaudēt, kaut arī daudz stiprākai, daudz labāk nokomplektētai komandai daudzās jomās. Mēs spēlējām ne tikai bez Kaufmaņa, bet arī Sanda Amoliņa, kuram iespējams ir plašu karsonis, un tas nozīmē vēl vienu kaujas spējīgu spēlētāju mazāk. Varbūt vairāk vajadzēja izmantot dažus jaunos spēlētājus, bet spēle bija tāda, ka nekas neliecināja, ka mēs drīkstam atlaist, jāturas līdz pēdējam. Bija iespējas aizķerties," piebilda treneris.

Bagatskis arī atzina, ka grūtības bijušas tiešā groza tuvumā: "Man šķiet, mēs zaudējām grozu. Pretinieki vairākas reizes guva grozus pēc otrās un trešās iespējas. Viņiem tomēr bija liels pārsvars zem groziem Petravičus un Aņisimova personās, kuri bija arī vieni no rezultatīvākajiem savas komandas spēlētājiem šajā spēlē."

"Ko gan es varu pārmest? Mēs zaudējām ļoti labi nokomplektētai komandai, kura pavisam nesen uzvarēja Prezidenta kausā. Iepriecināja Virsis, kurš nospēlēja labāk kā pret ASK. Viņš arvien vairāk un labāk iejūtas komandā. Uzskatu, ka spēlētājus var kritizēt, ja viņiem nav vēlēšanās. ," valmieriešu treneris uzslavēja spēlētājus par atdevi un cīņassparu.

Vienlaikus Bagatskis atzina, ka ir lietas, kuru pietrūkst: "Protams, arī veiksme reizēm pietrūkst. Mēs zaudējām spēcīgai komandai un lai tādas uzvarētu ir nepieciešama veiksme. Bez tās mēs nevaram uzvarēt nevienu no lielajām komandām. Ir ļoti jāsakrīt visiem apstākļiem, lai gūtu panākumu šādās spēlēs."

Jau svētdien "Valmiera" aizvadīs spēli pret "Žalgiri". Jautāts, ko treneris no saviem padotajiem sagaida šajā mačā, Bagatskis atbildēja: "Izturību. Un agresīvu basketbolu. Mēs esam aizvadījuši divas ļoti smagas spēles. Arī zaudētās spēlēs var iegūt pārliecību. Domāju, ka komanda ir to ieguvusi un parādījusi, ka var spēlēt ar jebkuru komandu. Tas attiecas uz visām šīs līgas komandām – jebkurš var spēlēt ar jebkuru."

Treneris arī izteica cerību, ka mačā ar "Žalgiri" komandai pievienosies vēl kāds spēlētājs.

Slēpts komentārs: Krokodils
Slēpts komentārs: jenotgalva
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2008-10-03 22:43, pirms 16 gadiem
Treneris arī izteica cerību, ka mačā ar "Žalgiri" komandai pievienosies vēl kāds spēlētājs.
---------------------
wau, interesanti kurš, naivi ceru, bet varbūt, varbūt, ka tomēr Bušiņš
Slēpts komentārs: Krokodils

  +6 [+] [-]

, 2008-10-03 22:51, pirms 16 gadiem
Krokodil - ar vienu saspēles vadītāju grūti pavilkt, Kaufmanis ir izkritis vismaz uz 3 mēnešiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-10-03 23:10, pirms 16 gadiem
ev osi,cik iemeti?????

  +1 [+] [-]

, 2008-10-03 23:11, pirms 16 gadiem
Krokodils rakstīja: Ainār tev pēdējā laikā ir daudz skaistu zaudējumu!
taa gan taa bija arii pagaajussajaa sezonaa kautkas vienmeer pietruka lai uzvareetu...
Slēpts komentārs: Grand Slam

  -4 [+] [-]

, 2008-10-03 23:44, pirms 16 gadiem
Bet ja atnāks bušiņš, tad sirsniņš būs pa otro pg un tas nemaz nav labi, jo man gribas lai tas čalis atgūst kādreizējo pārliecību par sevi!

  +2 [+] [-]

, 2008-10-04 00:11, pirms 16 gadiem
Mācīties var daudz ko no zaudējumiem, bet kaut kad ir jāsāk arī uzvarēt, labi pret Rytas tas tiešām ir pagrūti, bet nu ir jācenšas to izdarīt, jo liekas Rytas bija tāli no savas spēles!

  +5 [+] [-]

, 2008-10-04 08:25, pirms 16 gadiem
labs uzbrukums. neatceros ka kads cits LV klubs Rytiem butu sametis 90+ punktus

     [+] [-]

, 2008-10-04 11:13, pirms 16 gadiem
Pievienosies varbūt jakubonis

  +3 [+] [-]

, 2008-10-04 12:43, pirms 16 gadiem
Es ceru, ka Žalgirim būs ļoooooti grūta spēle pret BK "Valmiera".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-04 15:56, pirms 16 gadiem
garais_999 rakstīja: Treneris arī izteica cerību, ka mačā ar "Žalgiri" komandai pievienosies vēl kāds spēlētājs.
---------------------
wau, interesanti kurš, naivi ceru, bet varbūt, varbūt, ka tomēr Bušiņš
es domāju , ka Bušiņš tas nebūs... Bet būtu labi Amoliņam PLAŠU karsonis? kas tas tāds?