Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2551, Did:0, useCase: 3

Timma: "Tādi spēļu sākumi vairs nedrīkst atkārtoties"

Andrejs Siliņš

Timma: "Tādi spēļu sākumi vairs nedrīkst atkārtoties"
Jānis Timma
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Lielākais plus viņam ir pārliecība par savām darbībām, savukārt man šāda pārliecība jāiegūst lielāka," savu tiešo pretinieku Maskavas CSKA rindās Soniju Vīmsu pēc zaudējuma VTB līgas mačā rubrikai "Aiz sānu līnijas" raksturoja Rīgas VEF uzbrucējs Jānis Timma.

"Otrajā puslaikā pamodāmies. Nevaru izskaidrot, kāpēc spēli ne pirmo reizi sākam ar mīnus 10-15 punktiem... Pret šāda līmeņa pretiniekiem ir ļoti grūti tikt ārā no tādiem mīnusiem. Pierādījām gan, ka varam kaut ko atspēlēt. Ja sākums būtu kaut par pāris punktiem veiksmīgāks, domāju, beigas būtu intriģējošākas," maču dažas minūtes pēc tā beigām komentēja Timma. "Ja būtu tik vienkārši pateikt, kur tas [sliktais spēļu sākums] slēpjas, jau pēc pirmās spēles to būtu izmainījuši. Varbūt tā ir nedrošība pēc pirmajām darbībām, ja kaut kas nesanāk. Jāpārvar šī lieta, tas vairs nedrīkst atkārtoties."

"Ir grūti spēlēt ar vienu saspēles vadītāju, jo tā ir pozīcija, kas visu organizē un ir komandas galva laukumā. Ienākot no jauna, viņam jāsaprot komanda, jāsaprot sistēma, jāiepazīst spēlētāji, tas tiešām ir grūti," Jānis atzīst, ka spēlēšana ar vienu saspēlnieku, pie tam nesen komandā ienākušu, ir sarežģīti. "Tāds ir sports, un mēs kā komanda te neko nevaram ietekmēt vairāk. Cerams, ar laiku viņš iejutīsies, kas zina, varbūt parādīsies kāds jauns spēlētājs."

Jānim šodien sanāca spēlēt pret vienu no Eiropas labākajiem mazajiem uzbrucējiem Soniju Vīmsu, kurš nepilnā 31 minūtē guva 16 punktus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles. Ko VTB līgas oktobra labākais jaunais spēlētājs iemācījies no pieredzējušā pretinieka? "Viņš ir ātrs, ar labu metienu. Nedrīkst palaist pārāk lielā distancē, jo uzreiz izdarīs metienu. Lielākais plus viņam ir pārliecība par savām darbībām, savukārt man šāda pārliecība jāiegūst lielāka."

"Sākums man personīgi ir diezgan pozitīvs," debiju Eiropas kausa un VTB līgas līmenī atzinīgi novērtē krāslavietis. "Protams, gan komandai, gan pašam varētu būt arī labāk. Mums ir daudz kur pielikt. Jāspēlē, jātrenējas un viss būs kā vajag. Sanāk, ka jāspēlē daudz minūtes, tagad sastāvā ir robi, tāpēc jāatpūšas pēc katras spēles un jābūt gatavam spēlēt ilgi."

Timma CSKA grozā nepilnās 35 minūtēs sameta 14 punktus (2p. 4/5, 3p. 2/8), tāpat uzbrucējs atdeva septiņas piespēles, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, pārtvēra četras bumbas un pieļāva četras kļūdas.

  +2 [+] [-]

, 2014-11-17 22:45, pirms 9 gadiem
To saprot katrs 1.klasē
ko mainīsiet savā spēlē?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-11-17 23:25, pirms 9 gadiem
Mr.Eksperts rakstīja: viena laba spēle, un divas blāvas sezonas piemirstas..hmmm..
Timamm šosezon iet daudz labāk nekā pērnās divas sezonas

  +1 [+] [-]

, 2014-11-17 23:33, pirms 9 gadiem
tas nav atkarīgs drīkst vai nedrīkt, vai ko VEF grib vai negrib - vienkārši vāja (salīdzinoši) komanda. pretinieki sākumā apspēlē un uztaisa pārsvaru (milzīgu) un uzvarētājs izšķirts - un tad jau kad nav spiediena ir daudz vieglāk uzspēlēt. "Diena" vispār absurdi raksta - zaudē līdzvērtīgā spēlē ...

  +2 [+] [-]

, 2014-11-17 23:35, pirms 9 gadiem
Kas tad slikts Timmam bija iepriekšējās divas sezonas? Čalis darīja to, ko Robis lika un manuprāt treneris bija ar viņa sniegumu apmierināts. Protams nevar īsti salīdzināt to, kāds viņš Ventspilī bija pirms 2 gadiem, bet tas, ka šobrīd VEFā Timma spēlē spilgtāk nenozīmē to ka Ventspilī viņš bija daudz sliktāks, pie tam ja viņš iepriekšējos 2 gadus nebūtu bijis Ventspilī diez vai šobrīd viņš būtu tik labs...

Paskatieties cik "viegli" šobrīd Ventspilī iet Žanim.. bet ceru, ka viņam šī progresa līkne Ventiņos būs līdzīga kā Jānim..

  -1 [+] [-]

, 2014-11-17 23:38, pirms 9 gadiem
zigiss rakstīja: tas nav atkarīgs drīkst vai nedrīkt, vai ko VEF grib vai negrib - vienkārši vāja (salīdzinoši) komanda. pretinieki sākumā apspēlē un uztaisa pārsvaru (milzīgu) un uzvarētājs izšķirts - un tad jau kad nav spiediena ir daudz vieglāk uzspēlēt. "Diena" vispār absurdi raksta - zaudē līdzvērtīgā spēlē ...
Nav vāja, vienkārši paši iegāž sākumu, tas pat ar neapbruņotu aci redzams, ka iznākot uz laukuma nav gatavi sākt spēlēt.....ja iznāks noskaņojušies un gatavi cīņai no pirmās minūtes, tad būs pavisam citas spēles - cita komanda

  -1 [+] [-]

, 2014-11-17 23:40, pirms 9 gadiem
aloizs rakstīja: Kas tad slikts Timmam bija iepriekšējās divas sezonas? Čalis darīja to, ko Robis lika un manuprāt treneris bija ar viņa sniegumu apmierināts. Protams nevar īsti salīdzināt to, kāds viņš Ventspilī bija pirms 2 gadiem, bet tas, ka šobrīd VEFā Timma spēlē spilgtāk nenozīmē to ka Ventspilī viņš bija daudz sliktāks, pie tam ja viņš iepriekšējos 2 gadus nebūtu bijis Ventspilī diez vai šobrīd viņš būtu tik labs...

Paskatieties cik "viegli" šobrīd Ventspilī iet Žanim.. bet ceru, ka viņam šī progresa līkne Ventiņos būs līdzīga kā Jānim..
Es neuzskatu, ka arī Robis ir tas labākais treneris, jo tomēr Timmam pērn bija garantētas minūtes laukumā, vienalga kāds sniegums, šoseon tomēr viņam tā konkurence ir.....Un viņa spēle ir pacelta tomēr augstākā kvalitāē pēc izlases..

Žaņa gadījumā dažādi var būt....iespējams, ka BKV nav viņa komanda vienkārši

  -2 [+] [-]

, 2014-11-17 23:41, pirms 9 gadiem
Mr.Eksperts rakstīja: viena laba spēle, un divas blāvas sezonas piemirstas..hmmm..
Progresē katru sezonu. Prieks skatīties uz Jāņa spēli. Lai gan tie ir klaji meli, ka iepriekšējās sezonas viņam bija blāvas, bet pat pieņemot, ka tās bija blāvas. Pasaki man mr.kāpostgalva kāda tam ir nozīme, ja šosezon viņš rāda līdera cienīgu spēli?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-11-18 04:16, pirms 9 gadiem
Mjā, scenārijs briesmīgs beidzamajām spēlēm.. 1.puslaiks nekāds, 3.ceturtdalā-atmoda..!! Bet 4.ceturtdalā pretinieki piebeidz mūsējos kā nākas!!