Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Pelicans" debitants Dežāns-Džounss nošauts pēc ielaušanās svešā dzīvoklī

"Pelicans" debitants Dežāns-Džounss nošauts pēc ielaušanās svešā dzīvoklī
Braiss Dežāns-Džounss
Foto: AP/Scanpix

NBA komandas Ņūorleānas "Pelicans" basketbolists Braiss Dežāns-Džounss ticis nāvējoši sašauts, mēģinot ielauzties kāda dzīvoklī Dalasā, teikts policijas izplatītajā paziņojumā.

Naktī uz sestdienu dzīvoklī mitušais vīrietis gulējis, kad izdzirdējis, kā ar kājas spērienu tiek izlauztas dzīvokļa durvis. Kad Braiss Dežāns-Džounss sācis spārdīt arī guļamistabas durvis, vīrietis paņēmis savu ieroci un, nesaņēmis atbildi uz brīdinājuma saucienu, izšāvis. Policija, kas pēc izsaukuma ieradusies notikuma vietā, atradusi 23 gadus veco basketbolistu saļimušu guļam gaitenī, bet vēlāk slimnīcā viņš nomiris. Dežāna-Džounsa aģents Skots Nikolss pastāstīja, ka sportists miris no šautas brūces vēderā.

Jāpiebilst, ka Teksasas štatā ir atļauts izmantot nāvējošu ieroci, ja tādā veidā persona cenšas pasargāt sevi no iebrukuma īpašumā. Tādēļ dzīvoklī mītošajam vīrietim netiks izvirzītas apsūdzības.

Vadoties pēc epasta vēstules, ko dzīvojamās ēkas pārstāvji izsūtījuši dzīvokļu īpašniekiem, Dežāns-Džounss centies ielauzties pie paziņas, taču netīši ielauzies svešā dzīvoklī. Kā apgalvo basketbolista aģents, Dežāns-Džounss devies ciemos pie draudzenes, jo abu meitai bija viena gada jubileja. Draudzene esot atgriezusies, kad sportists bija devies pastaigā. "Diemžēl viņš devās uz nepareizo dzīvokli. Pieļauju, viņš domāja, ka viņa ir ieslēgusies, tādēļ klauvēja un dauzījās pie durvīm. Tādējādi viena lieta noveda pie nākamās." Atsaucoties uz avotiem, ESPN ziņo, ka Dežānam-Džounsam un viņa draudzenei pirms tam bijis nopietns strīds.

"Esam satriekti par šī jaunā cilvēka dzīvības zaudēšanu," teikts oficiālajā "Pelicans" paziņojumā. Debijas sezonā NBA Dežāns-Džounss devās laukumā 14 spēlēs, no kurām 11 sākumsastāvā. Vidēji spēlē viņš guva 5,6 punktus un izcīnīja 3,4 atlēkušās bumbas. Taču februārī viņš salauza labās rokas plaukstu, kā dēļ sezonas viņam bija beigusies priekšlaicīgi.

Izmantotie resursi:
nba.com
ESPN