Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Latvieši sāk ar zviedru sakaušanu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Latvieši sāk ar zviedru sakaušanu
Andris Biedriņš un Kaspars Bērziņš
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Šodien Arēnā Rīga pirmo pārbaudes spēli basketbolā pirms Eiropas čempionāta aizvadījusi Latvijas vīru izlase. Pārliecinoši tika uzveikta Zviedrijas komanda - 89:67.

Kemzuras debija, optimisms pirms spēles
Šī vakara mačs pret zviedriem bija ne tikai pirmā pārbaudes spēle pirms gaidāmā Eiropas čempionāta, bet arī debija Kēstutim Kemzuram pie Latvijas izlases stūres. Tāpat pēc ilgāka laika izlasē oficiāli atgriezās arī Kaspars Kambala. Pirms cīņas ļoti izteikta favorītu loma tika atvēlēta latviešu basketbolistiem, lai gan vēsturiski (kaut vai pērnajā vasarā) pret zviedriem nemaz tik viegli nebija klājies. Optimistiski aptaujā bija arī eSports.lv lietotāji - 45% uzskatīja, ka Latvijas komanda uzvarēs ar 8 līdz 15 punktu pārsvaru, bet zaudējumu prognozēja vien 94 no 1218 (7.7%) aptaujas dalībniekiem.

Uvis lādē trīnīšus
Latvijas izlases sākumsastāvā devās Kristaps Valters, Armands Šķēle, Artūrs Štālbergs, Uvis Helmanis un Andris Biedriņš. Un jau sākums mūsējiem bija ļoti veiksmīgs - Helmanim divi precīzi trīnīši, kamēr zviedriem divi tālmetieni garām un 6:0. Kad zviedri divus tālmetienus tomēr realizēja (6:6), Helmanis grozā ieraidīja arī trešo tālo (9:6)! Tomēr turpinājums nemaz tik plūstošs nepadevās - vienubrīd priekšā bija pat Zviedrija (13:12), un Kemzura ņēma pārtraukumu. Vadību ar trīspunktu gājienu Latvijai atguva Biedriņš (18:15), un tad laukumā, nomainot tieši Andri, beidzot devās Kambala, kā arī Jānis Blūms, Sandis Valters, Ernests Kalve un Kaspars Bērziņš. Kambalam neveicās ar metieniem, bet minimālu vadību Latvija tomēr turēja. Ceturtdaļas beigās Sandis Valters realizēja trīspunktu metienu, un pēc mača ceturkšņa 28:20 latviešu labā. Rezultatīvs sākums.

Smagnēji un kā pa viļņiem...
Arī otrā ceturtdaļa, neskatoties uz pārsvaru rezultāta izteiksmē, mūsējo izpildījumā bija visai smagnēja - daudz kas nesanāca uzbrukumā (īpaši groza tuvumā), arī aizsardzībā pietrūka asuma, mūsējie zviedriem bieži netika līdzi. Pie 33:32 miniizrāvienu 7:0 ar K.Valtera, Šķēles un Biedriņa palīdzību veica latvieši, panākot 40:32. Tomēr Zviedrijas vienība pārāk tālu mājiniekus neatlaida un, lielajā pārtraukumā dodoties, tikai 45:39 Latvijas labā.

Kambala atdzīvojas, Latvija aiziet atrāvienā
Otrajā puslaikā pirmo reizi laukumā kopā devās Biedriņš un Kambala - pēdējais drīz vien beidzot guva savu pirmo grozu, ātri papildinot iemesto punktu skaitu līdz četriem. Nežēlīgs pret zviedriem bija arī S.Valters, kurš vēlāk realizēja savu ceturto trīnīti (no tikpat mēģinājumiem), panākot lielāko pārsvaru spēlē - 55:39. Pēc zviedru minūtes pārtraukuma latvieši otrā puslaika izrāvienu 10:0 palielināja līdz 13:0 (57:39), un tikai tad mūsu pretinieki beidzot kaut ko iemeta. Taču drīz viņi sagaidīja nākamo triecienu - Kambala efektīgi iedankoja (ar sodu!) bumbu no augšas. Vēl pēc brīža K.Valters ar sodiņiem pirmo reizi panāca +20. Kambala laukumu pameta, mūsējie tā kā nedaudz iemiga, un viesi pacietīgi samazināja rezultāta starpību līdz 14 punktiem. Trešā ceturtdaļa noslēdzās ar 69:55.

Pārliecinoša uzvara
Pēdējās ceturtdaļas sākumā pirmo reizi no tālās distances netrāpīja S.Valters, tomēr tas netraucēja Latvijas komandai droši turēt spēles grožus savās rokās. Kemzura plaši rotēja ar sastāvu, gūtie punkti mūsējiem sadalījās vienmērīgi, pārsvars bija diezgan stabils - nedaudz zem 20 punktiem. Apaļos 20 nodrošināja Kalves tālmetiens. Beigās laukumā tika arī Rolands Freimanis, savukārt pēdējā sekundē savus vienīgos punktus ar trīnīti guva Blūms, bet Latvija cīņu noslēdza ar drošu uzvaru - 89:67.

Rezultatīvākais Latvijas izlases rindās bija S.Valters, kuram 16 punkti. Kambalam un Biedriņam 11 punkti (sodiņi Andrim gan 3/10...). Rītvakar Latvijas un Zviedrijas izlases samēros spēkus vēlreiz, tiesa, spēle Olimpiskajā Sporta centrā notiks bez skatītāju klātbūtnes.

Pārbaudes spēle basketbolā

Latvija - Zviedrija 89:67 (28:20, 17:19, 24:16, 20:12)
Latvija: S.Valters 16, Biedriņš 11, Kambala 11 (+11 atl.b.), K.Valters 10, Kalve 10, Helmanis 9, Bērziņš 9, Šķēle 6, Štālbergs 4, Blūms 3, Vītols, Freimanis.

Basketbola izlases gatavošanās plāns

LaiksNotikums
6. un 7. augustspārbaudes spēles pret Zviedriju
8. - 11. auguststreniņnometne Rīgā
12. augustspārbaudes spēle pret Lietuvu Kauņā
14. augustspārbaudes spēle pret Lietuvu Rīgā
15. - 17. auguststreniņnometne Rīgā
19. - 21. auguststurnīrs Grieķijā
26. - 30. augusts"Efes Pilsen" Pasaules kauss Turcijā
1. - 4. septembristreniņnometne Rīgā
3. septembrispārbaudes spēle Rīgā pret "Prokom"
5. septembrisizlidošana uz Gdaņsku
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 458 komentāri

 -58 [+] [-]

, 2009-08-06 21:51, pirms 15 gadiem
Var redzēt ka vēl nav īsti saspēlējušies, bet gan jau līdz čempionāta sākumam būs viss OK
Kaut kā sākumā soda metieni un metieni zem groziem garajiem nekrita, īpaši Kambalam
Bet kā jau teicu, gan būs OK, jo beigās jau sākām iespēlēties

 -67 [+] [-]

, 2009-08-06 21:51, pirms 15 gadiem
Masamba normāli atrāvās pa kaklu no Kambalas, īstenībā labi ka ādamābolu neaizsita, varēja slikti beigties.

 -62 [+] [-]

, 2009-08-06 21:51, pirms 15 gadiem
Vienīgi žēl ka kā jau Varis Krūmiņš teica, ka lielākā daļa skatītāju spēles apmeklē kā tādu teātri - bez emocijām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: ansis15
Slēpts komentārs: Rand.oM^
Slēpts komentārs: backman
Slēpts komentārs: seminsh
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Lāzers :D
Slēpts komentārs: garais_999
Slēpts komentārs: Borbola
Slēpts komentārs: TouErs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: andrjuha-depils
Slēpts komentārs: Krokodils
Slēpts komentārs: nevainigais
Slēpts komentārs: Jaguars
Slēpts komentārs: Harington
Slēpts komentārs: cesinieks7
Slēpts komentārs: Jurchiks_pe4o
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: mangalis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: sinTizators-sēmušku
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Jurchiks_pe4o
Slēpts komentārs: hajduk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Jurchiks_pe4o
Slēpts komentārs: Dainis Petrokaitis
Slēpts komentārs: Jurchiks_pe4o
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 458 komentāri