Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Pēc NCAA fināla fani ielās trako, sašauts viens vīrietis

Andrejs Siliņš

Pēc NCAA fināla fani ielās trako, sašauts viens vīrietis
Basketbola līdzjutēju tūkstoši Leksingtonā priecājas par "Wildcats" uzvaru
Foto: AP/Scanpix

Pēc Kentuki universitātes vīriešu basketbola komandas "Wildcats" uzvaras NCAA "Final Four" turnīrā Kentuki štata pilsētā Leksingtonā satrakojušies līdzjutēji izgāja ielās. Ne visiem svinības beidzās patīkami - vairāki cilvēki arestēti, bet viens vīrietis tika pat sašauts.

Leksingtona ir otra lielākā pilsēta Kentuki štatā, un tūkstošiem tās iedzīvotāju pēc "Wildcats" uzvaras, par ko jau vēstījām, izgāja ielās atzīmēt nozīmīgo panākumu. Līdzjutēju sajūsma brīžiem pārvērtās sīkajā vandālismā, un vietējā policija uzsāka cilvēku aizturēšanu un protokolu izrakstīšanu.

Viens no kārtības sargiem netālu no savas atrašanās vietas izdzirdējis negatīvas noskaņas bļaustīšanos, un drīz vien kāds vīrietis sācis šaut uz citu, izdarīti vairāki šāvieni. Policijai gan šāvēju atrast nav izdevies - vīrietis ieklīdis pūlī un aizmucis. Sašautais vīrietis nogādāts vietējā medicīnas iestādē ar nopietniem savainojumiem, kas gan dzīvībai neesot bīstami. Sadursme sākusies pēc tam, kad kādā automašīnā esošie cilvēki sākuši vārdu pārmiju ar uz ietves esošajiem. Šāvējs bijis no otrās grupas, bet sašautais - no automašīnas.

Kopumā arestu skaits vēl nav noteikts, taču ļaudis aizturēti par nepiedienīgu uzvedību, alkohola lietošanu, uguns atklāšanu sabiedriskās vietās, kā arī zādzībām. Lai pārtrauktu kautiņus, policijai nācies izmantot arī piparu gāzi.

Cilvēki izgāja ielās arī zaudētājkomandas mājvietā Kanzasas štatā, taču tur pulcēšanās notikusi mierīgā gaisotnē.

Izmantotie resursi:
ESPN

     [+] [-]

, 2012-04-03 19:25, pirms 12 gadiem
Sviests kaut kāds.

  +1 [+] [-]

, 2012-04-03 19:53, pirms 12 gadiem
Tomasons rakstīja: Sviests kaut kāds.
Vispār to es galīgi nesaprotu. Kpc. pēc tavas komandas uzvaras ir jātaisa grautiņi.

     [+] [-]

, 2012-04-03 20:27, pirms 12 gadiem
DoOrDie rakstīja: Vispār to es galīgi nesaprotu. Kpc. pēc tavas komandas uzvaras ir jātaisa grautiņi.
piekrītu.

  +1 [+] [-]

, 2012-04-03 20:35, pirms 12 gadiem
Laikam amerikāņiem kādu sašaut ir tikpat normāla parādība kā latviešiem dedzināt kūlu.