Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Kentuki izcīna pirmo titulu kopš 1998. gada

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kentuki izcīna pirmo titulu kopš 1998. gada
Vairākiem Kentuki spēlētājiem paredz spožu nākotni NBA
Foto: Reuters/Scanpix

ASV studentu (NCAA) basketbola čempionātā astoto reizi uzvarējusi Kentuki "Wildcats", kas pirmdien Ņūorleānā notikušajā finālā ar 67:59 pieveica Kanzasas "Jayhawks".

Kentuki pirmajā puslaikā uzvarēja ar 14 punktu pārsvaru – 41:27. Sezonas laikā ierasta lieta bija Kanzasas atspēlēšanās. Arī šoreiz "Jayhawks" spēles otrajā pusē sāka pakaļdzīšanos un 1:37 pirms spēles beigām pievilka līdz -5 (57:62), taču kļūdas liedza izglābties un uzvarēt.

Uzvarētāju sastāvā 22 punkti Doronam Lembam, bet Kentuki lielais spīdeklis Entonijs Deiviss, kuš tika atzīts par turnīra izcilāko basketbolistu, punktu gūšanas ziņā aizvadīja bālu finālu, iemetot tikai vienu no desmit metieniem no spēles un gūstot pieticīgus sešus punktus. Deivisa kontā toties 16 atlēkušās bumbas un seši bloķēti metieni.

Kanzasas sastāvā 19 punkti Taišonam Teiloram, bet par punktu mazāk Tomasam Robinsonam, kuram arī 17 atlēkušās bumbas. "Jayhawks" visus punktus guva starta piecinieks, bet "Wildcats" rezervistu pienesums bija piecu punktu vērtībā.

Regulārajā sezonā abu komandu vienīgajā spēlē "Madison Square Garden" arēnā Ņujorkā 15. novembrī ar 75:65 pārāka bija Kentuki vienība. Kentuki NCAA uzvarējusi astoto reizi, bet pēdējo titulu bija izcīnījusi 1998. gadā. Visvairāk titulu ir UCLA (11).

Izmantotie resursi:
ESPN

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-04-03 09:57, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Kentukos šodien pēdējo studentu/šu nevainības bastioni kritīs
tas toc

     [+] [-]

, 2012-04-03 10:01, pirms 12 gadiem
Pi*data kentuki

  +1 [+] [-]

, 2012-04-03 11:12, pirms 12 gadiem
Kentucky neatstāja nemazākos variantus Kanzasai. un pelnīti izcēla titulu.
kā sākumā aizgāja - tā arī visu spēli novadīja līdz galam. Deivis labi nospēlēja. parādīja savu vispusīgumu. Cerams NBA nebūs Thabīta varianta un spēs pacelt savu potenciālu uz superstār level spēlētāju.

Runājot pa Robinsonu - talants nepārprotams , redzēs kāds būs NBA. es vismaz ceru, ka šamajam būs labāka karjera NBA nekā Deivisam.

redzēs vai meitenēm finālā grainere (Baylor) (Baylora vs Northe Dome) arī izcels titulu. Grainerei stipri līdzīgs spēles stils ar Deivisu.