Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Čempioni noliek pilnvaras, "Arena Bowl" tiksies Sanhosē un Džeksonvila

Juris Miņins
Juris Miņins

Čempioni noliek pilnvaras, "Arena Bowl" tiksies Sanhosē un Džeksonvila
Džeksonvilas "Sharks"
Foto: facebook.com/jaxsharks

Aizvadītajā nedēļas nogalē tika izspēlēti Arēnas futbola līgas (AFL) izslēgšanas spēļu pusfināla mači, pēc kuriem noskaidrojās, ka par līgas čempionu titulu cīnīsies Sanhosē "SaberCats" un Džeksonvilas "Sharks".

AFL tiek uzskatīta par augstāko iekštelpu futbola līmeni, tāpēc arī "Arena Bowl" parasti saņem visai lielu uzmanību no vietēju un ne tikai vietējo mediju puses. Kā arī klātienē šīs finālspēles pēdējos gados skatās ievērojams skaits līdzjutēju (pirms gada finālu vēroja – 18 410 skatītāji).

Iepriekšējās trijās sezonās čempioni bija nemainīgi – Arizonas "Rattlers", kuri finālos sistemātiski izrēķinājās ar jebkuriem pretiniekiem, kuri viņiem stājās pretī. Tieši tāpēc viņu šī gada neiekļūšana finālā ir jāuztver kā zināms pārsteigums. Taisnības labad gan jāpiebilst, ka Nika Davilas vadītā komanda nebija bezspēcībā pacēlusi rokas, bet gan ļoti rezultatīvā spēlē zaudēja ar 67:70.
Interesanti, ka par produktīvāko spēlētāju, ja neskaita saspēles vadītājus, šajā mačā kļuva Moriss Purifajs, kurš iepriekšējās sezonās pārstāvēja tieši Arizonas komandu un kopā ar to izcīnīja visus trīs čempiona titulus.

Otrajā pusfinālā Džeksonvilas "Sharks" arī ne bez grūtībām, taču pieveica Filadelfijas "Soul" – 61:56.

Džeksonvilas "Sharks" komanda ir līdz šim pēdējā, kas finālā bija spējīga apspēlēt "Rattlers", triumfējot 2011. gada sezonā, kas arī viņiem ir līdz šim vienīgais čempionu tituls. Savukārt Sanhosē "SaberCats" ir trīs reizes ieguvusi Fostera balvu.

Arēnas futbola līgas fināls norisināsies 29. augustā, Kalifornijas pilsētā Stoktonā, pilsētas arēnā, kuras ietilpība ir 12 tūkstoši skatītāju vietas.

AFL 2014. gada sezonas spilgtākie momenti

Izmantotie resursi:
ARENAFOOTBALL.COM