Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Katlers apņēmības pilns pārvarēt grūtības

Juris Miņins
Juris Miņins

Katlers apņēmības pilns pārvarēt grūtības
Džejs Katlers
Foto: AP

Nacionālās Futbola Līgas (NFL) komandas Denveras "Broncos" saspēlēs vadītājs Džejs Katlers, par spīti nesen diagnoscicētajam diabētam, ir apņēmības pilns pierādīt, ka tas nav šķērslis, lai rādītu augsta līmeņa spēli.

Katleram ir bijuši vairāki nepatīkami mirkļi NFL spēlētāja karjerā - gan komandas zaudējumi, gan individuālās neveiksmes, taču pašlaik viņam ir jāpārdzīvo vēl viens pārbaudījums - diabēts.

Spēlētājs par savu slimību uzzināja aprīļa vidū, neilgi pirms savas dzimšanas dienas. Neteiksim, ka tā būtu patīkama dzimšanas dienas dāvana.
Katlers, protams, bija šokēts par šo ziņu, taču, no otras puses, tas vismaz izskaidroja daudzās līdzšinējās veselības problēmas, kuras nomocīja Katleru - apetītes zudumu, biežu urinēšanu un svara zaudējumu. Aizvadītās sezonas sākumā Katlers svēra 108 kilogramus, taču vienā oktobra nedēļā viņš zaudēja vairāk kā 3.5 kilogramus svara, bet turpmākajā sezonas gaitā - aptuveni kilogramu ik nedēļu. Sezonas beigās saspēles vadītāja svars bija vairs tikai 92 kilogrami.

Vienā no sezonas pēdējām spēlēm, pret Hjūstonas "Texans", Katlers juties pavisam slikti. "Es biju pilnībā iztukšots", sacīja pats spēlētājs, "lai arī es izdarīju pāris tālās piespēles, es biju noguri un domās neatrados uz laukuma."

Pēc sezonas Džejs aprunājās ar "Broncos" galveno treneri Stīvu Antonopulusu un likās, ka visas problēmas ir atrisinātas, bet nē.
Aizbraucis uz Atlantu, Katlers, kopā ar citiem NFL spēlētājiem, piedalījās treniņos svaru zālē, lai starpsezonā uzturētu sportisko formu. Saspēles vadītājs svaru zālē vienmēr ir izcēlies ar smagu darbu un lieliskiem spēka rādītājiem, taču šoreiz tas izpalika. Pēc pirmā rīta treniņa Džejs devās uz savu māju un aizgāja gulēt.
"Es biju ļoti noguris", atceras Katlers, "tas ļoti nomāc, ka tu nezini kas vispār notiek."

Spēlētāja neziņa tika pārtraukta jau neilgi pēc tam kā viņš atgriezās Denverā un devās pie ārstiem. Katleram tika konstatēts augsts cukura līmenis asinīs un viņš tika nosūtīts pie diabēta speciālista, kas arī noteica galīgo diagnozi.

Pašlaik ārsti NFL spēlētājam ir izrakstījuši insulīnu, kurš Džejam ir jāuzņem pēc portatīvās sistēmas "OmniPod" ieteikumiem, t.i., ikreiz kad spēlētājs gatavojas ēst, viņam šajā ierīcē ir jāievada aptuvenais karbonskābes daudzums, ko satur ēdiens un tā uzrādīs optimālo insulīna devu, kas būtu jāuzņem.

Šī ierīce, lai arī ir ļoti nozīmīga priekš diabēta slimniekiem, Katleram nebūs jānēsā līdzi visu laiku. Gan spēlēs, gan citās ikdienas gaitās viņš varēs doties arī bez tās. Šāda diagnoze, protams, ir izmainījusi Vanderbiltas koledžas apsolventa ēdienkarti. Tagad Katleram būs vairāk jāēd dārzeņi, vista un zivs, bet pilnībā jāatsakās no tādām uzkodām kā pica vai hamburgers.

Kopš, no slimības diagnosticēšanas brīža, kāds laiks ir pagājis Katlers ir atsācis normālu dzīvi un aktīvi piedalās treniņos. Viņa komandas biedrs, atgriezējs Brendons Stoklijs jau jokoja, ka nākamreiz uz treniņu būs jāvelk divi pāri cimdu.
"Es labi jūtos ar bumbu", komentēja Katlers, "kad es to metu, man tas iznāk visai strauji. Esmu atgriezies savā līmenī."

Šāds paziņojums nevar nepriecēt Denveras "Broncos" kluba vadību, jo Katlers ir tās pirmais saspēles vadītājs un nākamseszon viņam būs jāspēlē visai daudz.

Izmantotie resursi:
sportingnews.com

  +1 [+] [-]

, 2008-06-23 14:51, pirms 16 gadiem
lai veicas

     [+] [-]

, 2008-06-23 15:58, pirms 16 gadiem
Katlers var kļūt par top QB, viņš ir ļoti daudzpusīgs un izdara maz kļūdu. Traki, ka tādam puisim ir diabēts.

  -2 [+] [-]

, 2008-06-23 16:37, pirms 16 gadiem
who cares.

     [+] [-]

, 2008-06-23 17:46, pirms 16 gadiem
Priecē, ka parādās raksti par NFL un MLB!
ilwerz, kurš tev liek lasīt, ja tev neinteresē?
bet manuprāt pozīciju nosaukums var rakstīt angliski, to visi sapratīs, kam tas interesē..., pie tam "atgriezējs" nu galīgi nesmuki skan tad jau labāk vnk "returner"