Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Delfīni" izvēlas Longu

"Delfīni" izvēlas Longu
Džeiks Longs.
Foto - Scanpix

Kļuvis zināms, ka Nacionālās Futbola līgas komanda Maiami "Dolphins", kam pieder pirmās izvēles tiesības nedēļas nogalē gaidāmajā jauno spēlētāju draftā, šīs tiesības izmantos, aizrunājot Mičiganas universitātes bloķētāju Džeiku Longu.

Divus metrus garais un 143 kilogramus smagais uzbrucējs trešdien "Dolphins" sarīkotā preses konferencē tika stādīts priekšā kā 2008. gada NFL drafta pirmais numurs. Šī nav pirmā reize, kad komanda, kas draftā izvēlas pirmā, jau pirms ceremonijas publiski vienojas ar kādu no spēlētājiem - pirms diviem gadiem Hjūstonas "Texans" priekšlaicīgi paziņoja, ka draftā izvēlēsies aizsargu Mario Viljamsu.

Nepilnus 23 gadus vecais Longs (dzimšanas dienu svin 9. maijā) ar "Dolphins" ir noslēdzis piecu gadu līgumu. Tiek lēsts, ka kopējā līguma vērtība ir 57,5 miljoni dolāru, no kuriem 30 miljoni ir tā sauktā garantētā summa, ko spēlētājs saņems jebkurā gadījumā. Šādā gadījumā Longs uzreiz kļūs par vislabāk atalgoto līnijas spēlētāju NFL līgā.

Maiami "Dolphins" komanda pēdējās sezonās spēlējusi vāji, šī gada sezonu noslēdzot tikai ar vienu uzvaru 16 spēlēs. Viena no komandas lielākajām problēmām bijuši tieši līnijas uzbrucēji, ko floridieši tagad centīsies vismaz daļēji risināt ar Longa palīdzību.

Izmantotie resursi:
nfl.com