Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

11. nedēļu iesāk pantēras un delfīni

Juris Miņins
Juris Miņins

11. nedēļu iesāk pantēras un delfīni
Deandželo Viljamss
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) 11. spēļu nedēļa sāksies jau šonakt, kad savā starpā spēkiem mērosies divas komandas, kas pagājušsezon spēlēja izslēgšanas spēļu turnīrā, bet šogad tām zaudējumu ir bijis vairāk nekā uzvaru – Maiami "Dolphins" un Karolīnas "Panthers".

Aizvadītajā, desmitajā, spēļu nedēļā abas komandas izcīnīja sev tik nepieciešamās uzvaras. Šonedēļ vienai no viņām, iespējams, būs jāzaudē, bet pirms cīņas abās komandās jau ir zaudējumi sastāvā. Maiami "Dolphins" nevarēs palīdzēt pussargs Ronijs Brauns, bet Karolīnas "Panthers" nāksies iztikt bez uzbrukuma bloķētāja Džordana Grosa.
Tāpat jāpiebilst, ka sezonu abas komandas sāka ar trim zaudējumiem un lai arī pašlaik tām ir identiska bilance 4-5, cerēt uz izslēgšanas spēlēm būtu ļoti pārdroši, jo NFL vēsturē tikai viena komanda pēc trīs zaudējumu sērijas sezonas sākumā ir spējusi sezonu noslēgt "play-off" turnīrā, tā 1998. gadā bija Detroitas "Lions".

Maiami "Dolphins"
Maiami "Dolphins", kuras pirmais saspēles vadītājs pašlaik ir Čads Hīnijs, aizvadītajā nedēļā pārspēja savus kaimiņus Tampabejas "Buccaneers" ar 25:23. Pats Hīnijs realizēja 17 no 31 piespēles, sasniedza 175 jardus un uzlaboja savu bilanci kā komandas pirmais kvoterbeks līdz 4-2. Taču, līdzīgi kā šīsnakts pretiniekiem, arī "Dolphins" komandai cerības uz izslēgšanas spēlēm ir tikai teorētiskas, un piepildīties tās var, galvenokārt, vien citu komandu neveiksmju rezultātā.

Maiami komandai, lai tā varētu uzvarēt spēli, protams, ir jāspēlē ļoti uzmanīgi, jāmēģina neitralizēt pretinieku aizsardzība un arī sava aizsardzība ir jānotur līmenī, sevišķi malējie aizsargi, Šons Smits un Vontejs Deiviss, kuri ir ļoti talantīgi, taču mazpieredzējuši un jau sezonas gaitā ir redzētas epizodes, kurās viņi nospēlē ne tā kā vajadzētu. Šajā spēlē, pret "Panthers" malējiem uzbrucējiem, tas var izrādīties izšķirīgs punkts.

Tāpat viņiem nevajadzētu aizrauties ar mēģinājumiem izspēlēt iespaidīgas, vairāku jardu izspēles pa gaisu. Hīnijs šī ir tikai pirmā sezona kā pamata saspēles vadītājam, līdz ar to nav vēl īstas pārliecības un pašpērliecinātības pār savu spēli, ko vēl vairāk grauj regulārās Maiami "Dolphins" komandas piekoptās "wildcat" izspēles. Līdz ar to, Ronija Brauna trūkums varētu spēli ietekmēt vēl vairāk.

Karolīnas "Panthers"
Pēc uzvaras pār Atlantas "Falcons", karolīnieši turpina cīnīties par "wild-card" vietu izslēgšanas spēlēs, taču, ņemot vērā, ka pašlaik viņiem šajā cīņā priekšā ir gan "Falcons", gan "Packers", gan "Giants", gan "Eagles", viņu izredzes nešķiet pietiekoši augstas, lai cerētu uz sezonas pagarinājumu.

Taču spēles uzlabojumi pēdējās "Panthers" cīņās gan ir manāmi. Sevišķi izceļas Džeiks Deloums, kurš pēdējās trijās spēlēs ir atdevis trīs rezultatīvas piespēles un nevienu (!!!) reizi viņa piespēles netika pārķertas, kas, jāsaka ir visai pārsteidzoši, ja ņem vērā, ka pirms tam, pirmajās sešās spēles, Deloums bija atdevis 13 neprecīzas piespēles. Tāpat aizvien labāk un labāk darbojas gan malējie uzbrucēji, gan pussargi. Deandželo Viljamsa kontā septiņi piezemējumi un 5.1 jards vidēji ik izspēli, Stīvs Smits vidēji izspēlē veic 13.5 jardus (3 piezemējumi) un arī Mašims Muhameds, Džonatans Stjuarts un citi dod manāmu ieguldījumu komandas spēlē.

Galvenā vadlīnija ir ļoti vienkārša "uz papīra", bet ne tik vienkārši uz laukuma – spēlēt savu spēli, nepieļaut pārtvertas bumbas un ļaut spēlēt komandas aizsardzības zvaigznēm ar Džuliusu Peperu priekšgalā.

Izmantotie resursi:
espn.go.com

     [+] [-]

, 2009-11-19 23:29, pirms 14 gadiem
Šī spēle lielā mērā iezīmēs katras komandas izredzes kko panākt šajā sezonā. No 4-6 bilances tikt līdz PO būtu faktiski neiespējami, no 5-5 izredzes ir jau daudz labākas. Plus abas komandas diezgan līdzvērtīgas, būs īsta cīņa, noteikti skatīšos un turēšu īkšķus par savējām pantērām.