Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

ASV vidusskolas futbola komanda Ramadāna dēļ trenējas naktī

Juris Miņins
Juris Miņins

ASV vidusskolas futbola komanda Ramadāna dēļ trenējas naktī
Fordsonas vidusskolas futbola komanda
Foto: AP/Scanpix

Fordsonas vidusskola, kas atrodas Amerikas Savienoto Valstu Mičiganas štatā, musulmaņu svētā mēneša Ramadāna dēļ, ir nolēmusi pārcelt savas futbola komandas treniņus no dienas uz nakti, lai spēlētāji varētu pilnvērtīgāk sagatavoties sezonai.

Tā kā Fordsonas vidusskolā pārsvarā mācās musulmaņu konfesijas pārstāvji, tāpēc ar reliģiju saistītās lietas šajā skolā tiek strikti ievērotas un, protams, tai skaitā arī tās prasības, ko musulmaņiem jāievēro svētā mēneša Ramadāna. Viena no tādām ir gavēšana visa mēneša garumā kā arī atturēšanās no dzeršanas un seksuālām attiecībām.

Tā kā pašlaik Mičiganā ir visai karst laiks (tas arī tiek minēts kā viens no iemesliem kāpēc treniņi notiek naktī), tad trenēties dienā, nelietojot ūdeni ir neiespējami, taču atcelt treniņus Fordsonas komanda, kas ir viena no sava reģiona labākajām vienībām, nevēlējās. Līdz ar to komandas treneris, Fuads Zabans, nolēma treniņus rīkot no 11:00 vakarā, līdz 4:00 no rīta, tādējādi veicot pilnvērtīgu treniņu procesu un arī nepārkāpjot Ramadāna laikā piemērojamos aizliegumus.

"Es jūtos ļoti labi," sacīja komandas aizsardzības līnijas spēlētājs Adnans Rasums, kurš nakts treniņos var dzert ne tikai ūdeni, bet arī šokolādes pienu un ēst musli batoniņus, "ja mēs trenētos pa dienu, tad tas būtu neizturami."

Jāpiebilst, ka, lai šos treniņus varētu noorganizēt, skolas sporta programmas vadītājiem vajadzēja saņemt skolas un pilsētas vadības atļaujas, atļauju no policijas un spēlētāju vecākiem, pašu spēlētāju piekrišanu, kā arī apkārtējo māju iedzīvotāju piekrišanu, ka viņi neprotestē, ka naktī tiks ieslēgts stadiona apgaismojums un būs trokšņošana.

Zīmīgi, ka pārējās musulmaņu skolas, kas atrodas Mičiganā tik radikālas treniņu laiku "pārbīdes" gan nav veikušas un to komandas trenējas vai nu agrāk no rīta, vai arī vakarā.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

  +5 [+] [-]

, 2010-08-16 18:19, pirms 14 gadiem
Murgs kkāds
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2010-08-16 18:27, pirms 14 gadiem
arayo rakstīja: Murgs kkāds
Un pec tam tie "murgi" pelnis miljonus... jo neizlaiz nevienu treninu lai tur vai kas...
Slēpts komentārs: Raiteens

  +5 [+] [-]

, 2010-08-16 18:34, pirms 14 gadiem
Bla tie musulmani zb,dzivo ASV,izbauda labklajibu un vinu del vel kristigiem tagad jatrenejas nakti! Lai brauc uz musulmanu zemem un trenejas nakti!
Pareizi Sveice izdarija ka aizliedze minoritates celt vinu zeme,ceru ka Eiropa sapratis ka jatiek vala no tas sergas! Francija jau aizliedza vazaties ar aizsegtam sejam,dzivo musu valstis un vel kaca pravas!
Es ramadana laika biju Kuweita,caur austinams klausijos muziku,neviens nedzirdeja,bet tapat katrs otrs skreja,man aizradija,tad pazelojas policijai,vaidzeja beigt klausities muziku!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2010-08-16 18:45, pirms 14 gadiem
Atradušies te pus pasaule poliktkorektie kas aizstāv visas rases un tautības, bet tajā pat laikā tiklīdz pašus skar ši problēma tā mute līdz ausīm un kliedz par to lai lasās prom no valsts. Gribu redzēt ko teiktu te dzīvojošie ja noteiktu ka 9. maijs ir brīvdiena un 9. maijā visiem ''kara uzvarētājiem'' braucieni sabiedriskajā 4 free!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-08-16 19:05, pirms 14 gadiem
karstgalvis rakstīja: Bet visi būs stulbi, jo pa dienu gulēs
"pilnvērtīgāk sagatavoties sezonai".... neuztraucies macibas vel nav sakusas....

  -1 [+] [-]

, 2010-08-16 19:14, pirms 14 gadiem
iroja rakstīja: "pilnvērtīgāk sagatavoties sezonai".... neuztraucies macibas vel nav sakusas....
ASV, atkarībā no skolas kurā mācies, skola var sākties arī augusta vidū. Tradicionāli gan tā sākas kkur septembra 2. nedēļā.

  +1 [+] [-]

, 2010-08-16 19:15, pirms 14 gadiem
WTF nelietot ūdeni, kas tad viņi mēnesi vispār nedzer? Tas taču fiziski nav iespējams..

     [+] [-]

, 2010-08-16 19:23, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: ASV, atkarībā no skolas kurā mācies, skola var sākties arī augusta vidū. Tradicionāli gan tā sākas kkur septembra 2. nedēļā.
Tas lielakoties attiecas uz augstskolam....

     [+] [-]

, 2010-08-16 19:25, pirms 14 gadiem
dearbornschools.org

7. septembris.... 1st day of school

  +4 [+] [-]

, 2010-08-16 19:42, pirms 14 gadiem
iroja rakstīja: Un pec tam tie "murgi" pelnis miljonus... jo neizlaiz nevienu treninu lai tur vai kas...
viņš tak nesaka, ka murgs ir spēlētāji, bet gan tā reliģijas padarīšana, kas neļauj pat treninjos dzert udeni. sviests.

  +5 [+] [-]

, 2010-08-16 20:08, pirms 14 gadiem
Principā šai komandai treniņus vajadzētu aizvadīt Antarktīdā, jo šobrīd tur ir polārā nakts!! Varētu trenēties 24 h diennaktī.

  +3 [+] [-]

, 2010-08-16 21:05, pirms 14 gadiem
Dante rakstīja: WTF nelietot ūdeni, kas tad viņi mēnesi vispār nedzer? Tas taču fiziski nav iespējams..
Ramadāna laikā aizliegts leitot jebkādu pārtiku ir no saullēktam līdz saulrietam. Tāpēc arī tiek pārcelti treniņi uz nakti.

  -1 [+] [-]

, 2010-08-16 21:20, pirms 14 gadiem
dragoo rakstīja: viņš tak nesaka, ka murgs ir spēlētāji, bet gan tā reliģijas padarīšana, kas neļauj pat treninjos dzert udeni. sviests.
Vina komentaru var interpretet dazaadi.... bet ja ta, tad ir vel bedigaak... aizspriedumi pret citu religiju.... netoleranti!!